TOKİ %25 İndirim Kampanyası Önce Faiz İşletip Sonra İndirim Yapıyor

Özge
01 Ekim 2024 12:43

Yaklaşık 11 yıl önce TOKİ'den daire aldık. Senelerdir taksit ödememize rağmen borç azalacağı yere sürekli katlanarak artıyor. Bu yılki %25 indirimden faydalanmak için başvuru yaptık ve toplam ne kadar ödememiz gerektiğini öğrenmek için bankaya gittik. TOKİ'ye kalan borcumuz 347 bin tl olarak görünüyor. Buna %25 indirim yapıldığında toplam borçtan 86 bin tl düşülmesi gerekiyor. Bu da 261 bin TL'ye tekabül ediyor. Fakat banka bize kalan borcun 347 bin değil 387 bin tl olarak işlem yapılacağını söylüyor. Aradaki 40 bin tl nedir diye sorduğumuzda bu ay yine zam geldiği söyleniyor. Memur maaşına endeksli olarak 3 ay önce zam gelmişti zaten Ekim ayında bu neyin zammı biri açıklayabilir mi acaba? Kendi banka hesabımıza baktığımızda 347 bin tl görünen borç bankada nasıl 387 bin oluyor? Fakir fukaranın üstünden geçindiğiniz yetmedi mi Allah aşkına. En kısa sürede şikayetimi dikkate almanızı talep ediyorum

profile profile profile

Yalçın
Yalçın

Defaden denen günlük zamlar nedeni yle artan farkların sebebi hepimize yansıtılıyor bu sebeple bitmiyor borçborçlar

Vedat
Vedat

Peki evi ilk aldığınızda evin ana tutarı ne kadardı?

Recep
Recep

CİMER'e şikayet şarttır!

Hakan
Hakan

TOKİ her dakika için zam işletiyor. Hani 6 ayda bir zam gelecekti sadece. Bu yapılan sözleşmeye aykırı değil mi

Zehra
19 Eylül 2024 03:07