TOKİ Borcu Ödediğimden Çok Artıyor Nasıl Bitecek Merak Ediyorum

Çiğdem
22 Temmuz 2024 13:47

1 milyon 630 bin liraya aldığım TOKİ dairemin peşinatını düştükten sonra borcu 1 milyon 467 bindi, Ocak 2024'te yeniden değerlemeyle borcum 253 bin lira arttı. Aylık taksitim 9500 kusur, Temmuz'a kadar 70 bin borç ödüyorum, Temmuz'da yeniden değerleme geliyor. 400 bin daha artıyor. Bu borcum, Kasım'da sözleşme yaptık. 1 milyon 630 bin liraya aldığım daireyi 200 bine yakın peşinat ve yaklaşık 1 yıldır taksit ödediğim halde şu an güncel borcum 2 milyon 45 bin. Aylık ödemem 11 buçuk, ben bu borcun nasıl biteceğini çok merak ediyorum. Bilgisi olan bir aydınlatıversin. Senede 650 bin borç biniyor ama benim ödediğim 150 bini bulmuyor, anlamadım gitti!

profile profile profile

Tuba

Şimdi bu TOKİ'ler ne kadar zam gelirse gelsin,240 ay sonra bitecek mj

Hüseyin

Sözleşmedeki taksit miktarı 240 diyelim ki değerlendirmedeki fiyat yükselmeleri ne kadar olursa olsun taksitin bitince borcunda bitmiş olur. Sen ödediğin taksit fiyatına bak 240 ay dolunca borç biter

Kamil

2023 te 500bin tl TOKİ sözleşme imzaladığım 3+1dairem için 14aydir ödediğim halde borcum 628 ooo tl oldu. Allah aşkına bu neyin dar gelirli vatandaşa yardımı, neredeyse kanımızı emecekler, bu nasıl bir sistem, anamızı ağlattı... Yüzde 25lik indirimi dört gözle bekliyoruz.@TOKİ nerdeysen duy sesimizi Eylül Ekim Kasım indirim bekliyoruz, biraz vicdaniniz olsun...

TOKİ %25 İndirim Kampanyası Önce Faiz İşletip Sonra İndirim Yapıyor

Özge
01 Ekim 2024 12:43

TOKİ Konutunda Yüksek Yeniden Değerleme Zamları Nedeniyle Artan Borç Ve Taksitler

28 Temmuz 05:48

TOKİ Borcu Brüt Ücretin Artması