Terapi Su Arıtma Aldatmacası: İade Ve Mağduriyet

01 Kasım 2024 14:51

Konak İzmir'de bulunan terapi su arıtma - ahmet çağın isimli su arıtma firmasından şikayetçiyim. Evimde bulunan mevcutta kullanmış olduğum cihazı alıp bana sıfır cihazı 16 bine sattılar. Cihazımın filtrelerini 2 yıl değiştirmediğim için cihazımın artık kullanılamayacak durumda olduğunu ve yeni cihaz almam gerektiğini belirttiler. Filtre değişimi olmasını istediğimde 9 bin tl ödeme istediler. Bunun yerine 16 bine sıfırını satıp mevcutta kullanmış olduğum cihazımı almak istediler.

Bunu da kullanmış olduğum cihazın aynı marka olması sebebiyle takas yaparak indirim uygulandığı yalanını söylediler. Diğer apartman sakinleriyle görüştüğümde aynı yalanı herkese söylediklerini, bütün kullanılan ve marka gözetmeksizin tüm cihazları aldıklarını öğrendim.

Verilen sözleşmede 14 gün cayma hakkım bulunduğu yazmakta olup, hemen ertesi günü kendilerine ürünü iade etmek istediğimi ve cihazımı geri almak istediğimi belirttiğim halde 10 gündür yarın geleceğiz vb. Bahanelerle oyalayarak cayma süremi doldurmaya çalışmaktadırlar. 10 gündür cihazımı geri isteyip takılan cihazı iade etmek istediğim halde bugün yani 10. Günde almış oldukları cihazımın imha edildiği söylendi.

10 gün türlü bahanelerle oyaladıkları süreçte ve toplam 14 gün cayma hakkı süreci içerisinde cihazımın imha edilmesi kabul edilemez. Zaten internetten şikayetlere baktığımda bu firma adına birçok şikayete denk geldim. Kendi cihazımın tarafıma iade edilip satmış oldukları cihazlarının iadesini almalarını istiyorum. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Etmedikleri müddetçe gereken tüm resmi mercilere bugünden itibaren başvurumu yapıyorum.

Özge

Çok teşekkürler. Peki sizin başvurunuza dönüş oldu mu, cihazı aldılar mı?

Özge

Merhabalar, aynısını şu an bize de yaptılar maalesef. Çözüm bulanildiniz mi?

Yeşim
Yeşim

Hakem Heyeti'ne 14 gün dolmadan başvuru yapmanız gerekiyor

Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Terapi Su Arıtma Firması Yasal Cayma Sürecine Engel Oluyor.

09 Ağustos 2024 13:36
Terapi Su Arıtma Firması Yasal Cayma Sürecine Engel Oluyor.
Gülşen sonuçtan memnun değil

Ortimax Kuşadası Su Arıtma

Gülşen
08 Aralık 2023 15:01
Bektaş sonuçtan hiç memnun değil

Suzuki Su Arıtma Cihazı Filtre Değişim Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Şikayeti

18 Ağustos 2024 09:20