Selma sonuçtan hiç memnun değil

05 Temmuz 2023 01:55

Burdur'da bir inşaat firması aracılığıyla tema marka musluk aldık. Montajından kısa süre sonra patladı ve evde parke ve mobilyalar yenilenmek zorunda kaldı. Kısa süre sonra aynı markanın evimizde bulunan 2. Musluğu da patladı. Evimize gönderdikleri yetkili tesisatçı ürün hatası olduğunu tutanak tutarak bildirmesine rağmen, yasal sorumluluktan kaçmak isteyen firma yetkilileri hangi koşullarda yaptıkları, belki de yapmadıkları test sonucunu tutanağını bizimle paylaşarak montaj sırasında muslukların fazla sıkıldığını bildirmiştir. Su tesisatçıları ve müteahhitlerden edindiğim bilgiye göre son dönemde tema firmasının çok sayıda musluğu montaj sonrası kırılmış ve konutlarda benzer hasarlar meydana gelmiştir.

05 Temmuz 2023 16:12 (Şikayetten 14 saat sonra)
Selma
Selma
05 Temmuz 2023 22:58

Üzülerek hatırlatmak isterim ki ekte bulunan görselde yer alan tutanak, sizin başka bir şehirden gönderdiğiniz yetkili tesisatçı tarafından yazıldı. Şu an da yazdığınız bilgiler ne yazık ki bağımsız bir teknik incelemenin değil, kendi ürünlerinizin çıktığı fabrikanızda yaptığınız ve kimin yaptığını bile bilmediğimiz bir incelemenin bilgisidir. Ayrıca 80 bin tl'yi geçen tadilat masraflarına karşı 10 bin tl teklifiniz de çok kırıcı oldu. Saygılar.

Bahtiyar

Tema'nın musluğu "gizli ayıplı" çıktı Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi evimizi su basmıştı ve mağduriyetimizi gidereceklerini söyleyerek bizi oyalamışlardı. Sonra da 10 bin tl gibi bir ücret teklif ederek geçiştirmeye çalışmışlardı. Daha sonra da ürünümüzü biz inceledik sorun yok işçilik hatası diyerek, su tesisatına suçlamaya çalışmışlardı. Biz ise Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak o dönem 65 Bin tl için talepte bulunmuştuk. Tüketici Hakem Heyeti incelemesinin ardından bizi haklı buldu. Ama tema ve perakendecisi olan yerel firma itiraz davası açtı. Geçen sürede mahkeme görüldü ve bilirkişi incelemeleri yaptı ve tekrar haklı bulunduk. Bu sefer mahkeme, avukat masrafları ve faiziyle birlikte 120 Bin tl gibi bir ödeme aldık. Kısaca bilirkişi incelemesi ile ilgili bilgi verecek olursam; kırılan musluğun "gizli ayıplı" olduğu tespit edildi. 2mm olması gereken ürün kalınlığı, 1 mm olarak tespit edildi. Malzeme kalınlığı olması gereken seviyenin altında olduğu için de su basıncına dayanamıyor.

Bahtiyar sonuçtan hiç memnun değil

29 Nisan 2025 22:15

İtimat Su Armatürleri'nin Sebep Olduğu Su Baskını