Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Telegram Üzerinden Şantaj Ve Para İsteme

07 Ağustos 2024 06:07

06.08.2025 tarihinde sosyal medya uygulaması Telegram üzerinden beni arayarak birkaç saniyelik video görüntüsünü kaydedip sonra üzerinde değişiklik yapıp bana şantaj yolu ile para isteyen kişiler oldu. Ailemin bütün bilgilerini bana gönderdi. Ailemle beni tehdit etti. Bu gibi insanlar yüzünden rezil oluyoruz. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeler; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (9)

Onur
Onur

Hocam naptınız bir sorun oldu mu bayağı zaman geçmiş üstünden

Tolga

Herhangi bir şey yok şimdilik, ama telegramı bir dönem kapattım.

Mücahit
Mücahit

Benimde başıma geldi. 1000 TL gönderdim. Konuşmaları ss aldım. Tekrar para istedi. Parayı gönderdiğim hesabın isminin ve ibanının ssini alıp kendisine attım savcılığa vereceğimi söyledim cevap vermedi. Tekrar ailemle tehdit etti bende at bu benim işime gelir dedim. Cevap vermedi. Telegramı sildim. Keşke hiç atmasaydım parayı. Aileme atsa bile fotoşop deyip geçiştirirdim. Zaten günümüzde herkes bu şekilde do****dırdırcılık yapıldığını biliyor. En mantıklısı hiçbir şekilde cevap vermemek ve engellemek. Zamanları kıymetli bunların. Başka avlar peşindeler.

Rüştü
Rüştü

Aynısını yaşadım 5000 TL gönderip kurtulma umudum oldu yinede biliyordum durmucaklarını sonra 10000 daha istediler Instagram arkadaş listemi kopyalamışlar ne yapmam lazım şimdi bu süreci nasıl atlattınız

Var mı sıkıntı

Yalçın

Benim WhatsApp dan görüntülerimi aldılar para istediler gönderdim yine istediler yine gönderdim baktım sonu yok durumu aileme anlattım biraz olsun rahatladım. Acaba görüntüleri paylaşırlar mi bütün rehberim ellerinde dün ailemden birkaç kişiye mesaj yazdılar elimizde görüntü ler var diye ama yollamadılar görüntü yu Pazar günü ne kadar tekrar para istiyorlar bugün hiç mesaj yazmadılar ne yapmalıyım lütfen bir akıl verin

Yalçın

Merhaba Tolga aynısı benim başıma da geldi dün akşam Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Var mı sıkıntı reis

Tolga

Yalçın, o geceden sonraki sabah konuyu yakın iki arkadaşıma açtım, benimle konuşup çok rahatlattılar sende güvendiğin birisiyle paylaş derim. Ayrıca çok fazla Forum okudum herkes inatlaşma ve engelle şeklinde yazmış. Telegramı sildim, bir süre kullanmayacağım, ayrıca para göndermiştim fakat iletişime geçmediler ne benimle ne de ailemle... Fakat bu aralar bu olaylar çok fazla, anlık para kopardıkları için üzerinde pek durmuyorlar gibi... İlerleyen dönem ne olur bilmem ama hayatına devam etmeye çalış

Savaş sonuçtan hiç memnun değil

Savaş
06 Ağustos 2024 16:09