12 Ağustos 2023 15:05

Kalori, protein, yağ değerleri çok iyi olduğundan kilo verme amaçlı Tahsildaroğlu Lor peynirini yüksek miktarda tüketiyor (d) um. (günde 100-150gr, her pakette 350gr peynir var).

Her iki günde bir markete gidip peynir almak istemediğimden, maalesef Migros sanal market'ten 10 Haziran tarihinde 6 paket peynir satın alma hatasını (! ) yaptım. Peynirlerin son kullanma tarihi Kasım 2023 olduğundan sorun olacağını düşünmedim. Peynirleri her zamanki gibi kendi vakumlu paketlerinde buzdolabında sakladım.

Şehir dışına çıkmak zorunda kaldığım için arada geçen sürede peynirler buzdolabında kendi orijinal vakumlu paketleri hiç açılmamış şekilde durdular. Bugün arka arkaya açtığım 2 paketteki peynir de pembe renkteydi. Yaptığım araştırma sonucu da bu rengin "termos thermophilus" isimli bakteri kaynaklı olabileceğini öğrendim.

İade süreci için Migros Sanal Market'e ulaştım. Alışveriş tarihim üzerinden 2 ay geçtiği için iade almayacaklarını bildirdiler. Sattıkları kapalı paketli ürünün son kullanım tarihine kadar arkasında durmuyorlar. Kaç güne kadar iadeyi kabul ettiklerini de bildirmediler. Tahsildaroğlu ise içerisinde bakteri üremesi olan peynirleri satıyor.

Sonuç olarak:
1- Migros sanal marketten aldığımız gıdaları eve gelir gelmez paketlerini açıp acaba gıda bozuk mu geldi diye kontrol etmek gerekiyormuş.
2- Tahsildaroğlu lor peynirlerinde bakteri üremesine bağlı renk bozulması oluyor.

Gediz
Gediz

10 sene öne de boyanan kısım oluyordu, Bütün lor peynirinin pembe olduğu (bakteri-küf) oluyordu çok sık (Levazım sitesi İstanbul - Şok market ve bakkaldan alıyorduk). Kendilerine bildirdim. Yetkili kurumlarabildirdim. Bunun hala üretildiğine özellikle o boya salan paketlerle inanamıyorum, penirde ambalar 100%şeffaf olmalı. Ayrıca o yağ oranı kesinlikle doğru değil bence...

Begüm sonuçtan hiç memnun değil

14 Ağustos 2025 16:10
Aldığım Peynirin Ambalajında Pislik Ve Küf Şüphesi Hijyen Endişesi Yaşadım
Aldığım Peynirin Ambalajında Pislik Ve Küf Şüphesi Hijyen Endişesi Yaşadım
aldigim-peynirin-ambalajinda-pislik-ve-kuf-suphesi-hijyen-endisesi-yasadim-1.jpg
Bülent sonucu yetersiz buldu

19 Ağustos 2024 12:23
Tahsildaroğlu Marka Olmak, O Markanın Devamlılığıdır.
Murat sonuçtan hiç memnun değil

26 Şubat 2024 02:09