07 Kasım 2024 11:26

Sym Xpro 125 motosikletinin sürüş esnasında maşasını yamulttum, tekeri vurma sonucu. Daha sonra bunu Enkal bayisinde 4900 TL’ye değiştirdim. Motosikleti teslim aldıktan bir süre sonra ön tekerde sekme ve gidonda titremeler fark ettim. Bayi ile iletişime geçtim, bana rot ayarı yaptırın dendi. Lastikçiye gittiğim zaman, o gün aldığım darbeyle lastik ufaktan içeri girmişti. Lastiğimi düzelttiler, rot ayarı yaptılar. Motorumdaki sekme sorunu gitti ama titreme sorunu halen devam ediyordu. Lastikçi bana sorunun ne olduğunu sordu. Ön masa değişti, bundan dolayı titreme var dedim. Daha sonra oradaki motorcu arkadaşlar, motordaki mevcut masanın sıfır olmadığını söylediler. Daha sonra oturduğum bölgeye yakın iki Sym bayisine gittim. Bayide biri, 'sıfır değil gibi duruyor' dedi, diğeri de 'bir şey söylersem ayıp olur' dedi. Daha sonra Enkal bayisine gittim ve şikayetimi belirttim. Bayide çalışan arkadaşlar, 'yetkili gelsin, onunla görüşelim' dendi. Daha sonra oranın sahibi sanırım geldi. Ona da anlattık, 'ikinci el veya benim masamı düzeltip taktınız' dedim. Dedi ki, 'biz böyle bir şey yapmıyoruz, fabrikadan bu şekilde gelmiştir' dendi. Anlattım, bir şeyler söyledim, kabul etmedi. O zaman garantiden değiştirin dedim, dediler ki 'garantiden değişmez, ekstra ücret vermeniz gerekir'. Zaten 4900 TL verdim. Neden bir daha ücret vereyim? Kusurlu ürün taktınız. Kısacası bayi kabul etmedi. Daha sonra [email protected] adresine şikayetimi ve sorunumu bildirdim, görseller yolladım. Aradan yarım saat, bir saat geçti. Bayi beni aradı, 'gelin motosikletinize bakalım' dendi. Daha sonra götürdüm, baktılar. 'Garantiden talep edeceğiz' dendi. Sym Türkiye sorunu çözdü. Bayi sahibi çalışanlarının arkasında durmuyor. İki tane görsel atacağım: 1. Görsel sorunlu taktıkları maşa, 2. İse Sym-TR garanti kapsamında gönderdiği. Hangisi sıfır, siz karar verin.
Bu tarz işlemler firma ismini karalıyor ve motorcuların canını ve malını tehlikeye atıyor.
Sorunum Sym-TR tarafından çözülmüştür.

profile profile

Birlik sonuçtan hiç memnun değil

Garantili Motosiklette Sorunlar Ve Bayi İlgisizliği

09 Mayıs 2025 11:58
Muhammed sonuçtan çok memnun

Sym Motor Adx 125 İle Yaşanan Sorunlar

Muhammed
12 Şubat 2025 19:30
"Fatih bey çok iyi niyetli ve çok yardımcı oldu. Marka ile alakalı kafamdaki tüm olumsuz durumlar ortadan kalktı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Sym Motor Satıcı Ve Servis Hizmet Düşüklüğü

04 Aralık 2023 22:23
Abdullah sonuçtan memnun değil

27 Aralık 2023 23:14
Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor RKS SPONTİNİ125 Bitmeyen Sıkıntılar

Abdullah