Sümer Varlık Firması Fahiş Faiz Talep Ediyor

26 Ekim 2023 12:02

Merhaba, D**** Ç***** adına Sümer Varlık yönetim şirketine mevcutta olan borcumuzun ödenmesi için kendileri ile bir süredir iletişim halindeyim. Kendileri ile eşim ve ben ayrı ayrı görüşmeler yapmamıza rağmen bir sonuç alamamakla birlikte sürekli bir rakam yükseltmeye devam ediyorlar. Konu hakkında 18.10.2023 tarihinde aradıklarında 24 bin civarında bir tutar söylemelerine rağmen bugün aradıklarında 27 bin tl gibi bir tutar telaffuz ediyorlar. Yaklaşık 2 aydan fazla bir süreden beri kendilerine yaptığımız teklifleri kabul etmeyerek sürekli arayıp rakam yükseltmeye kalkışıyorlar. Öyle ki; Bana ait olan ve ana borç tutarı kendilerinin ana borç tutarına çok yakın olan bir başka borcumu farklı bir varlık firması (4100 TL olan borcu faiz ve masraflarla 7200 TL deyip 6400 TL'ye ) makul bir şekilde yardımcı olarak kapatmamızı teklif ediyorlar. Aynı zamanda kendilerine bu durumu izah ettiğimizde de biz yalan söylüyormuşuz gibi ima ederek mümkün değil diyorlar. Bana yazılı olarak cevap verin. Dediğimizde de biz yazılı olarak mail dahil bir şekilde iletişim yapmıyoruz sadece telefon ile iletişim kuruyoruz dediler. Bizde durumu şikayet edeceğiz. Dediğimizde de edin. Diyebilecek kadar da cesurlar. Bunlara istinaden; 1- Bize neden yazılı olarak bir belge ya da cevap vermiyorlar. Bu bizim hakkımız değil mi? 2- Farklı bir varlık firması bize gerçekten yardımcı olmaya çalışıyorken bu kurum neden bu şekilde bir davranış sergiliyor. 3- Özel Digital platformda yayımlanan 'Konuşanlar' programında bile bir avukat katipliği yapan kadının bu konu hakkındaki söyledikleri ortadayken ve milyonlar tarafından izlenmişken bu konuda devletimiz nasıl bir uygulama yapacak? Bununla birlikte bizim kendimize yaptığımız teklifi kabul etmedikleri halde ve bizim de başka bir durumumuz yok kabul etmezseniz bizi rahatsız etmeyin. Dememize rağmen olur. Olmaz sürekli rahatsız ediyorlar. Bu konulara istinaden şikayette bulunarak bizlere yardımcı olunmasını talep ediyorum. Not: Bu mesajın aynısını göndermiş olduğum mail'i de ek olarak ekleyerek CİMER üzerinden 2306832270 sayılı başvuru olarak şikayette bulunduğumuzu bildirmek isteriz. Saygılarımla

26 Ekim 2023 15:18 (Şikayetten 3 saat sonra)

Merhaba, Bildiriminiz tarafımızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra sonuç hakkında en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Sümer Varlık Yönetim A.Ş.

Duran
Duran
26 Ekim 2023 16:15

Çok hızlılar, Biraz önce aradılar daha önce söylediklerinin tersine başka firmalar suç işliyor diye bir durum yok herkes istediği indirimi yapabilir dediler. Siz neden bunları yapmıyorsunuz peki diye sorunca da biz böyle yapıyoruz bizim işleyişimiz dediler. Kısaca biz sizi ne olursa olsun devletin bize sunduğu yetkilerle tabiri caizse en üst faiz oranlarıyla sizden tahsil edeceğiz diyorlar. Neden cevap yazıyorsunuz biz size durumu izah eden mail atıyoruz dediğimizde ise biz sizi arıyoruz bu şekilde yapıyoruz, CİMER üzerinden yapılan şikayete BDDK üzerinden geldiği için yazılı olarak cevap vereceğiz dedi. Size yazılı olarak bir cevap verecek durum yok diye bir de tabiri caizse siz kimsiniz ki size cevap verelim diyorlar herhalde. Rahatsız etmeyin o zaman bizi diye söyleyince de şikayet etmeseydiniz o zaman diyorlar. Allah bizi bu fırsatçı kurumlardan kurtarsın. Devletimiz bizleri bu duruma düşüren bu kurumların elinden inşallah kurtarır. Biz zaten zor duruma düşmesek bunlar başımıza gelmezdi. Borcu satın aldım ben bana borçlusun bu şekilde de ödeyeceksin diye bir durum var ortada. Bunu yaparken herkes fırsatçılık yapıyor sadece zor durumdaki vatandaş arada linç oluyor. Borcu olan kişiye kimse bir şey sormuyor. Biri gidip borcu satıyor vergisinden düşüyor. Diğeri borçluya bile sormadan borcu alıyor üstüne fahiş faizler uyguluyor ama kimse sen bunu ödeyemedin, borç bu kadar arttı bunu nasıl ödersin demiyor. Devletin bu konuda bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Zaten bu durum insan haklarına aykırı ya benim borcumu başkası satın alıyor bana sorulmadan ve artık alacaklı benim diyor. Nasıl süper değil mi?

Mert sonuçtan hiç memnun değil

03 Kasım 2023 08:45

Sümer Varlık Verdiği Teklifi Yalanlıyor

19 Haziran 2024 15:43

05 Temmuz 2023 17:48
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Sümer Varlık İle Anlaşma Zorluğu Ve Yüksek Faiz Sorunu

18 Şubat 2025 14:42
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

09 Temmuz 2023 14:18