16 Aralık 2024 03:22

28.11.2024'te Stradivarius kasım indirimlerinden aldığım 3 tane ürünüm 30.11.2024'te Kargoist firması tarafından teslim alındı. Ürünler 10.12.2024'te dağıtıma çıkarıldı diye mesaj atıldı. Ancak kargo adresime getirilmedi. Üstelik aynı gün içinde kargo takip sitesine "hizmet alanı dışı bölge" diye girilmiş ve bana ulaşılmadan, benim onayım olmadan, Kargoist tarafından kargo iade süreci başlatılmış. Durumu fark edince Stradivarius'a yazdım, "onayınız olmadan iade yapılmaz" dediler. Kargoist müşteri hizmetlerini arayarak iade işleminden haberim olmadığını söyledim ve iade işleminin iptali için işlem açtırdım. Sonra kargomun Stradivarius deposuna iade edildiğine dair Kargoist'ten mesaj geldi. Tekrar Kargoist'i arayıp konuştuğumda Beşiktaş'ta bulunan adresimin, Kargoist Sarıyer şubesinin teslimat alanı dışında olduğu için böyle bir şey yapıldığı, ellerinden bir şey gelmediği söylendi. Teslim alınmış kargo nasıl 10 gün sonra "dağıtıma" çıkartılır? Nasıl bana sormadan, kendi kafalarına göre iade işlemi başlatılıp ürünler iade edilir? O zaman benim iletişim bilgilerim bu kargo şirketinde neden var?
Daha sonra Stradivarius ile iletişime geçip iade işleminin bana ait olmadığını ve benim onayım olmadan Kargoist tarafından yapıldığını anlatmaya çalıştım. Ürünlerimin bana ulaştırılmasını istediğimi söyledim. Önce yapacak bir şey yok dendi, sonra stokta bulunan ürünleri bana ulaştırıp, olmayanlar için para iadesi yapabileceklerini söylediler. Onlara göre aldığım 3 üründen 1 tanesi stokta, diğer 2'si stok dışında görünüyordu. Ancak hem internet sitesinden hem de uygulamasından kontrol ettiğimde 3 ürün de stoktaydı ve alınabiliyordu. Bu ürünler indirimsiz fiyatlarıyla gayet stokta ve alınabiliyorken, benim 2 hafta önce aldığım ve çoktan bana ulaşmış olması gereken aynı ürünler nasıl stok dışı görünebiliyordu? Bunu da söylediğimde yine "sadece 1 tanesi stokta, dilerseniz bekleyip stoklar güncellenince istek yapabilirsiniz" cevabını aldım. Eğer dedikleri gibi web'teki stoklar yanıltıcıysa ben stokların yenilendiği zamanı nasıl bileceğim de yazacağım? Stradivarius benim bu mağduriyetime yardımcı olmadığı gibi, olayın üstünü kapatmak için 14.12.2024 cumartesi günü, önce ürünlerin bana teslim edildiğine ve hemen sonrasında iade işleminin alındığına dair art Arda 2 tane doğru olmayan mail attı. Kargoist ve Stradivarius tarafından mağdur edildim. Ürünlerimin hepsinin tarafıma ulaştırılmasını istiyorum. Bu ürünlerin talep edilmesine tüketici kanunu gereğince hakkım var.

15 Aralık 2023 03:20

10 Ocak 2024 22:44
Elif sonuçtan hiç memnun değil

21 Ocak 2025 11:34
İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve İletişim Eksikliği
Edanur sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2023 11:21
Stradivarius Kargoya Verdiği Ürünlerimi Göndermedi