Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

11 Eylül 2023 15:23

Staffturk kennel üretimi köpeğim staffturk çiftliği sahipleri tarafından çekilen videolarda ve yüz yüze konuşmada sözel olarak beyan edilen gibi değil. Satış amacıyla ilgili ırkın ve bu çiftlik üretimi olan köpeklerin yanlış anlatılarak hem köpeğin hem de köpek sahiplerinin mağdur olmasına yol açılıyor.

1 Ekim 2022 tarihinde staffturk kennel çiftliğinden bir evlat sahiplendim. Öncesinde 1 yıldan beri ilgili şirketin youtube.com ve Instagram üzerinde çektiği videoları, paylaşımları takip ediyordum. Köpeğimi eve koyduğum ilk günden beri aslında videolarda anlatılanlardan çok uzak olduğunu fark ettim. Köpeği bize teslim ederken “güneş çarptı herhalde” diyerek elimize 4-5 tane hap tutuşturdular. Bunları yutsun dediler.

Ayrıca teslim aldığımızda köpeğin kuyruğunda, sırtında, boynunda tüy eksiklikleri, yaralar vardı. Çiftlik bütün köpeklerini ped eğitimi var diye vermesine rağmen köpeğimde ped eğitimi falan yoktu.
İlk defa köpek sahiplendiğim için 1 ay köpeğimle ilgilendikten sonra bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüp staffturk çiftliğine mesaj attım. Köpeğimde yoğun kaşınma, kaka yeme, tüy dökümü, agresiflik, çiş problemleri gibi büyük problemler olduğunu söyledim. Kendileri "mağduriyetinizi anlıyoruz gelin 1 hafta köpeğinizi çiftliğimizde misafir edelim ve sorunları çözmeye çalışalım" minvalinde bir cevap verdi.

Köpeğimi 1 hafta kendilerine emanet ettim fakat köpek eve geldiğinde aşırılıkları arttı. Sorduğumda ise videolarda anlattıkları özelliklerde olması için ve problemlerin çözülmesi için size eğitmen önerebiliriz dediler.

Sonrasında fark ettim ki 1 hafta boyunca köpeğimin orada kalmasının tek sebebi, benim köpeğim hakkında çözüm bulmaktan çok benim stresimi azaltmakmış. Köpek hakkında hiçbir gelişme olmadığı gibi eve geldiğinde aşırılıkları daha da arttı. Bu aşamada köpeğimi hiçbir veteriner görmemiş ve çiftlik sahibi veterinere uzaktan sorarak bazı çözümler üretmeye çalışmış.

Aradan geçen zamanda çiftlikle problemler hakkında konuşmaya çalıştım. Zaman zaman telefonlarımı açmadılar, mesajlarıma cevap vermediler. “telefona çok vakit ayıramıyoruz yoğun oluyoruz, telefon insanı değiliz.” gibi cevaplarla geçiştirdiler. Ama Instagram sayfalarında “bizim işimiz köpeği sahiplendirdikten sonra başlar.” gibi başlıklar yazmaktan da kaçınmadılar. Cevap verdiklerinde çözüme yönelik önerilerden daha çok sıradan cevaplarla geçiştirdiler.
(karakter sınırından dolayı devamını yorumlara yazacağım, aşağıdan okumaya devam edebilirsiniz.)

profile profile profile
11 Eylül 2023 14:38

Ben köpeğime ekstra ilgi göstererek düzelmesini sağlamaya çalıştım. Yavru ve yaş aldıkça düzelecektir ümidiyle bekledim fakat her şey günden güne daha da kötü oldu. En sonunda 24 Ağustos 2023 günü kendilerini aradım ve sizden aldığım köpeğimin videolarda anlattığınızla alakası yok, yavruluktan beri 1 senedir başvurmadığım yöntem kalmadı dedim. Çiftlik sahibi durumun ciddiyetini fark edip önceki sefer olduğu gibi gelin 1 hafta misafir edelim köpeğinizi, sorunlarınızı çözmeye çalışalım dedi. Ben bunu istemedim çünkü bunun bir sonuca bağlanmayacağını ve köpeğimin 1 hafta boyunca kafeste kalıp sonra hiçbir gelişme olmadan bize teslim edileceğini biliyordum. Buna karşılık şirket sahibi "Veterinere de gösteririz problemlerini çözeriz" gibi bir karşılık verince sırf oğlumun sağlığı için kabul ettim. 1 hafta sonunda köpeğimi almaya gittiğimde kulakları ve göz çevresi kaşınmaktan kanlar içindeydi. Bizi görür görmez 10 yaşındaki kuzenimin yüzüne atlayarak kuzenimin kaşını yırttı. Kanamaları sorduğumda ise veterinerin gelmediğini söylediler. Halbuki öncesinde veterinerin göreceği konusunda söz verilmişti. “Biz size veterinerin adresini verelim siz götürün biz kendileriyle konuştuk muayene ücreti almayacaklar” dediler. Veterinere gittik ciddi problemi olduğunu söylediler ve 7.500TL fiyat çıkardılar. Söz konusu oğlumun sağlığı olunca ücreti verdim ve tedaviye başladık. Ama ben artık bu köpek çiftliğinden umudumu kestim. İnsanları yanlış yönlendirip, 2-3 tane eğitimli-ödüllü köpeklerini kamera karşısına geçirip diğer köpeklerimiz de böyle mesajı veriyorlar. Bunlar dışında ürettikleri 800 köpeğin durumu, davranışları nasıl onlar için önemli değil. Bu şekilde davranarak hem köpek sahiplerini mağdur ediyorlar hem de -daha önemli olan- köpekleri mağdur ediyorlar. Köpeğimin tamamen bağımsız bir ruhu var. Videolarda söylendiği gibi sahibiyle vakit geçirmeyi seven bir köpek değil. Çocuklarla arası söylenildiği gibi iyi değil. Bir çocuğun yanında tutulabilecek bir köpek değil çünkü ani hareketleriyle her an birine zarar verebilir. Tüy dökümü senede iki defa olur diyorlar, alakası yok. Alalıdan beri yerler tüyden geçilmiyor. Kendilerine “Diğer sahiplendirdiğiniz köpekler de böyle mi? " diye sordum. Onlar da "Hayır sadece sizinki böyle" minvalinde bir cevapla karşılık verdiler. Bu şekilde mağdur edilen insanları bulup bir çatı altında toplayıp çok yakında bu konuyla ilgili bir web sitesi açacağım. Web sitesinde problemler hakkında çektiğim videolara ulaşabilirsiniz.

05 Kasım 2023 00:20

Kendilerinin de bulunduğu Facebook gruplarına pos attık, durumdan bahsettik ve kaldırttılar hemen. Sebebini soruşturduğumuzda grup sahiplerinden biri şu şekilde cevap verdi: "Diğer sayfa samimi tanıdıkları, stafftürk ö** O*** un eşi D*** hanım aynı zamanda İngiliz staff ırk derneği başkanı yani üretim yapan kişilerin sürekli irtibata geçtiği çiftleşmeler için onay veren kişi, dolayısıyla çok kişi aralarını kötü tutmak istemez" Hem suçlular hem güçlüler. Sanıyorum daha önce de problem yaşadıkları insanları bu şekilde susturmuşlar.  İş tamamen ticarete dönmüş. Facebook gruplarında değil belki ama web sitesi yayına girdi. Staffturk yazarsanız Google'a zaten göreceksiniz Staffturk Şikayet'i.

Yorumlar (5)

Esra

5 yaşına girdi oğlumuz Allah ömür versin başında ve yanağında kaşıntılı yara ve tüy dökülmesi var diye araştırma yaparken bu yoruma denk geldim cevap yazamadan duramadım hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk zamanında kısırlaştırma ve bulunduğu yere uyum sağlaması onun da sizin de üzülmemeniz için eğitimi şart biz semt değiştirdik ev değiştirdik onu rahat ettirelim diye kimseye emanet etmedik yalnız tatillerde uzun gezilerimizde hep yanımızda bu arada evde kedi kardeşleri var şu an tek hoşlanmadığı şey eğitimsiz insanlar ve hayvanlar aşırı hareketlerden ve yüksek seslerden şiddetten hoşlanmıyor keza biz de hoşlanmayız hareketlerine kızıyor insan seçiyor yani çok normal dur bırak kalk gel aklınıza gelen her komutumuzu anında dinler ikiletmez değer verdiğimiz hiç kimseye ters yapmadı birini sevmediyse o kişide hep bir sıkıntı vardır hissediyorlar siz de ilk olarak kısırlaşmadıysa kısırlaştırma yaptırın iyileşince birlikte bir deniz tatiline çıkın eğitim videoları izleyip oyunla kendiniz eğitin bolca sevin sarılın

Esra

Biz de farklı bir yerden 40 günlük yavruyken sahiplendik köpeğimizi hatta annesini emmeyen en zayıfını aldık ki o cana dokunmuş olalım diye aldıktan sonra çiftlikle ne alakası var köpeğin artık o sizin evladınız olmalı biz 6 ay eşimle sabırla eğitim verdik bir odada ufak bir yer yaptık pedleri serdik her yere sonra yavaş yavaş eksilttik pedleri sonra komple odada takıldı biz yokken biz varken hep yanımızdaydı zaten dediğimizi yaptığında ödüllendirdik yapmadığında hayır dedik ve ilgilenmedik ufacıkken bile anlıyordu sahibi olarak değil evlat olarak görmeniz lazım sizin köpeğinizle aranızda bağ oluşmamış gibi bir köpek ne cins olursa olsun evde bakılan bir köpek neden bir sürü beklenti içine girdiniz sürekli yargılanır mı masum bir can bulunduğu çevreyle eğitilir köpek geldiğinden itibaren çocuklarla sosyalleştirdiniz mi ki sonradan çocuk sevsin ve biz 6. Ayına girer girmez kısırlaştırdık ve chipini taktırdık küçükken pandemi zamanı bayağı bebek ve çocuklarla sosyalleşti

Ahmet

Selamlar Esra Hanım, Bu bir “köpeğime bakamıyorum” şikayeti değil. Bahsi geçen çiftliğin, bu şekilde mağdur ettiği birçok köpek ve köpek sahibi var. Söz konusu hastalık, basit bir kaşıntı değil; Color Dilution Alopecia adı verilen genetik ve kalıtsal bir hastalık. Lütfen araştırın. Söyledikleriniz sağlıklı köpekler için geçerli, ancak bizim anlatmaya çalıştığımız durum çok daha ciddi. Irkın devamlılığını tehdit eden bir hastalıktan bahsediyoruz. Bu tür yorumlar yaparak, bilinçsiz üretim yapan çiftliklerin ekmeğine yağ çalıyorsunuz. Ben bu köpeklerin hakkını savunmak için çiftlik sahipleriyle davalık oldum ve birçok mağdur bana destek verdi. Ayrıca bilirkişi ve veteriner raporlarımız mevcut. Köpeğimizi kısırlaştırmadığımızı veya eğitim almadığımızı nereden çıkardınız onu hiç anlamadım; bizzat ben köpeğimi eğitebilmek için eğitim aldım. Detaylı bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.

Staffturk
Staffturk

Bahse konu köpek 1 yaşında 😅 Hiç destek olmamışız ilgilenmemişiz! (Elimizden gelen tüm destek sağlanmıştır) Yazışmalarda görüldüğü gibi gitti veterinerin bile kötü olduğunu kendi söylüyor 🤷🏻‍♂️ Kendisine tüm destek sağlanmıştır en son çiftlikte 3 eğitmen köpeği gördü bir İngiliz Staff düşünün sahibi gördüğü zaman sevinmiyor çiftlikte gayet sevecen olan bir köpek söylenecek pek fazla bir şey yok gerisi mahkeme yolu ile çözülecektir. 1 ay kadar süre önce çiftliğe geldiler veterinerimizin bu konularda tecrübeli olduğunu söyledik yönlendirdik alınan kanlar vitaminler vs 7 bin küsur tutmuş Özgür Bey ödeyecek deyip çıkmaya kalkmış beni veterinerim arayınca böyle bir şey olmadığını söyledim orada da huzursuzluk çıkartarak daha fazla mevzu uzamasın diye veterinerim indirim yapmıştır. Bu konu ile çok detaylı bir video çekip köpeği gören eğitmenlerden gittikleri veterinerden A'dan Z'ye hepsi yayınlanacak🙋🏻‍♂️

Ahmet

Evet sonunda cevap verebildiniz. Farklı platformlardan attığımız yorumları kaldırtmaktan fırsat bulabilmişsiniz, tebrik ederim. “Köpeği aldıktan 1 ay sonra şikayetleriniz başladı” yazmışsınız. 3. Gün size ilk şikayet mesajını attım. Kayıtları duruyor. Bütün mesajlar elimizde diyorsunuz ama üzerine koyarak söylüyorsunuz. Mantarlı, alerjik, hasta köpekler üretip bunlar yokmuş gibi teslim edip sonra sahibine ilgilenmiyorsunuz diyemezsiniz. Bilmiyorsanız ben söyleyeyim mantar hastalığı köpeğin psikolojisini etkiler, iştahını bozar, depresyona sokar, hal ve hareketlerinde birçok bozulmalara yol açar. Siz eğer köpeği yavruyken mantarlı olarak teslim ediyorsanız o köpek zaten hayata -10 başlamış demektir. Bu yaptığınız bütün dünyada büyük bir suç. Yaptığınız işin farkında değilsiniz bedavadan para kazanıyorsunuz hayvanlar üzerinden. Köpeğime atopik dermatit tanısı konuldu. Şimdi bahse konu tacirler "köpeğinizi siz atopik dermatit yapmışsınız bizle alakası yok." derler :) Hasta köpekler satmaya devam edin. Bravo

25 Ocak 2024 22:00

31 Mart 2024 14:43