Merve sonuçtan hiç memnun değil

SSC Tur Karadeniz Batum Turu: Hayal Kırıklığı Ve Eksik Hizmetler

30 Ağustos 2024 20:23

Merhaba arkadaşlar, bu yorumumu dikkatlice okuyun lütfen. 23.08.2024 tarihinde SSC Tur'un Karadeniz Batum 5 gece 6 gündüz turuna katıldık. Eşimle bu rüya gibi olan tur, bizim için kâbus gibi bir tur oldu. Tura gece başladık. 00.00'da olan turumuz 2 saat gecikmeli başladı ve bizi otogardan aldılar. Sabah Amasya'da olduk. Amasya'da gezildi, kahvaltı yapıldı. Sonrasında Karadeniz'e yola çıktık ve kâbusumuz o zaman başladı. Rehber, turda ekstra yazan gideceğimiz yerlerin parasını topladı, giriş paralarını da biz ödedik. Madem ekstra topluyorsun, giriş paralarını da öde. Tur otobüsünde olan misafirlerin bazıları, ekstra olanlar hakkında haklı olarak giriş paralarını neden bir daha ödüyoruz dedi. Rehber M***** Bey'in tavrı, 'Bu tur böyle, gidin pahalı olan turlara katılın' şeklindeydi ve kendini beğenmiş bir tavırla misafirleri öteledi. Oteller ve yemekler deseniz kötüydü. Öğlen yemek yesinler diye rehber, ekstra yanından yararlansın diye milleti öğlen yemeğine mecbur bıraktı. Akşam yemekleri ve otel kötüydü. Oteller pislik içindeydi. Yayla otellerinde tahta kurusu vardı. Yemekler deseniz, üç gün kurumuş pilav ve tavuk yedik. Dördüncü gün kurumuş pilav ve kuru yedik. O kadar acıkmıştık ki biraz da olsa yedik. Arkadaşlardan hastalanan oldu. Otellerde odalarda perde yoktu, her yer açık ve çarşaflar kokuyordu. Sabah kahvaltı 6'da, öğle yemeği 4'te, akşam yemeği 9'daydı. Hiçbir şeyde düzen yoktu. Karadeniz'de çıktığımız yaylalara gitmeyen misafirleri belirli bir yerlere bırakıp yola devam ettiler. Ayıp bir şey, madem böyle zorluk çekilecek, turunu 10 bin yapma da 13 bin yap, toplu gidelim her yere. Yarısı orada, yarısı burada olmaz yani. O bıraktığın misafirin başına bir şey gelse sorumluluk kime ait olacak? Bir de orada gelen misafirlerimizden büyüklerimiz vardı, onların başına bir şey gelse bıraktığın yerde sorumlusu rehber mi olacak, acente mi olacak, kim olacak? SSC acentesi o kadar kötü yerler ayarlamış. Tamam, rehber M***** Bey'in bazı tavırları hariç, bilgisi, anlatımı, tarihi yerleri tanıtması iyiydi. Bilgisi hakkında hiçbir kötü yorum yazamam, hakkına giremem. Fakat ekstra yerlerin ekstra para alınması, ekstra bir şeyler yapmaktan boş vakit verilmemesi, her gittiğimiz yerde 30 dakika boş zaman verilmesi, o sırada WC sırası mı bekleyelim, bir kahve mi içelim, çarşıyı mı gezelim, oturup hava mı alalım, hangisini yapalım yani.

30 Ağustos 2024 20:06

Batum turunda ex transfer parisi alındı iki saat Batum turu yapıldı 45 dakika boş zaman verildi oradan koştura koştura ex yazılan Yayla turuna yetişmek için 8 de gittiğimiz Batum dan 10 da çıktık yola yani şimdi ex kapı parası 500 TL yemi yanalım 400 TL transfer parasına mi 2 saat doğru düzgün bir şey yapamadık ona mı çocukları müze gezisine götürür gibi acele acele hiçbir zevk alamadan geri döndük. Batum'a giderken bir de şu tavrı hiç hoşuma gitmedi m*** beyin. Batum anlattı bize Batum da ne var ki sanki o kadar abartılacak bir şey yok işte Fakir bir şehirmiş yok orada nataşalar varmış falan filan ayıp bir şey. Güzel olup olmadığını giden kişi kendi karar verir zaten yani baştan misafirlerin hevesini kırmak nedir ya da belki oradan göç etmiş ataları olan kişilerde vardır. Atalarına hakaret etti resmen ben çok alındım çok üzüldüm o konuşmasına nataşa nedir yani ayıp bir şey söylemesi. Tur sırasında turu yetiştirmek için her yerde 30 dakika boş zaman yemek ler oteller  acente kötünün kötüsü. Bir şey soruyorsun duymamazlığa gelmesi. Ben daha önce de devamlı gittiğim bir tur var bunların hiç birini yaşamadım hani yol halidir bir aksilikler olur ama bu oteller yemekler daha önceden ayarlanan şeylerdir. Daha da anlatacağım o kadar çok şey var ki yazsam 6 gün sürer.

profile profile

Merve

Huser yaylasına götürülmedik ve Göksu travelterleri için kişi başı 350 TL toplandı ama servis ile gidilmedi kendi otobüsümüz ile gidildi buna rağmen araç parası alındı. Öğle yemeklerinde götürülen lokantalar aşırı pahalı karşısında ki lokanta yarı fiyatı artık tura özel fiyatlar veriliyor.

Merve

Yorumları dikkate almak gerek biz yorumları dikkate almadık bile bile lades oynadık yol boyu tüm yorum yapan arkadaşların sorunlarını bizde yaşadık neymiş her şeyi bizim belki iyi çıkar diye beklememek lazımmış ben Batum paramı ve yaylalara ödediğim ex paralarımı istiyorum bilseydim Batum iki saat olacağını hiç bostan yere gitmezdim. Yani sanmasınlar o kadar insanın hakkına giriyorlar bunlar bir yerlerinden çoluk çocuğundan çıkar yani Allah büyük.

Rümeysa sonuçtan hiç memnun değil

Rümeysa
03 Ekim 2023 17:23
SSC Tur Karadeniz Batum Turu Rehberlik Eksikliği Ve Olumsuz Şikayetler
SSC Tur Karadeniz Batum Turu Rehberlik Eksikliği Ve Olumsuz Şikayetler
Sila sonuçtan hiç memnun değil

10 Eylül 2024 16:03
Öznur sonuçtan hiç memnun değil

Öznur
15 Ağustos 2024 22:16