GAP Turunda Rehbersiz Yolculuk Ve İletişim Sorunları

Aynur
18 Kasım 2024 19:30

Meraklısına SSC ile GAP turu felaketi süreci;
1. Herhangi bir durumda iptal edebilir miyim dedim. İptal hakkım olmadığını, para iade edemeyeceğimi söylediler.
2. Otobüs bizi 18.30 da duraktan alacaktı, 18.25 te bunları aradım. Bir saat gecikeceklerini söylediler. Ben aramasam haberim yok ve üç saat gecikti.
3. Gebze'ye üç saat geciken firma Ankara yolcularına da haber vermemiş, onlar da üç saat gecenin soğuğunda bekledi
4. Otobüste rehber yoktu. Adana'ya kadar rehbersiz gittik. Bu durum denetime tabi olması gerekiyor. Şoför durak noktalarını bilmiyor. Konum ile şoförü biz yönlendirdik. Yine bulamayınca gecenin bir vakti yabancı birini yoldan çağırıp araca aldık. Adamın kafası güzeldi. O haliyle o bizi durak noktasına yönlendirdi. Bunlar nasıl denetlenmez?
6. Biz Adana'ya kadar sadece şoför ve yolcularla hareket ettik. Yolculardan biri şoförün yanına geçti. Onunla sabaha kadar konuştu ki, adam uyumasın. Şoförün şoförlüğü çok iyiydi, ustaca sürdü. Y***** isimli biriydi. Bizi Adana'ya uçurdu resmen.
7. Adana'da M*** ö. İsimli rehber geldi otobüse. Böyle gecikmeler önceki haftalarda da yaşandı dedi. Madem bunu sürekli yaşıyorsunuz, tur programını aksatıyorsunuz neden yola çıkış saatlerinizde bir güncelleme yapmıyorsunuz. Bunu sorduğumuzda sert bir tavırla karşılaştık. Sorulan sorulara yanıtlar tamamen manipüle edici, sert, çünkü biz böyle yapıyoruz, böyle oluyor, tazminat hakkınız yok şeklindeydi. M*** isimli rehber bu durumları o kadar normalleştirmiş ki. Şu cümleyi kurdu; ben geçen bir yolcu ile birbirimizi öldürecek gibi kavga ettim, giderken ağlayarak gitti... Bir de sürekli küsüyor. Elinde mikrofon anlatıyor, ses herkese gidiyor çok rahat bir şekilde ama insanlar kendi aralarında konuşsa ve bu onları görse önce fırça atıyor, saygısızsınız diyor, sonra küsüp anlatmıyor. İnsanlar bir hafta stres atmaya gelmiş. Zaten çoğumuz öğretmeniz, sınıf ortamından uzaklaşmak istemişiz. Sürekli susun, dinleyin, küstüm. Sürekli agresif kavga modunda. Ben hayatımda bu kadar gerildiğim, eğlenmediğim başka bir tura katılmamıştım. Firmalar böyle kendini iletişim bile kuramayan insanlarla mahvediyorlar.
8. Programda yazan her şeye gideceğinizi asla düşünmeyin. Rehberin canı gitmek istemese gitmiyorlar.
9. Araç arızalandı, şoför tamir ettirdi ama bakımı yapılmadan yola çıkılmış. Bizim gezi yerlerimizi iptal ettiler.
10. Tek iyi yanı rehber Atatürk ümüzü anlatırken çok iyi anlattı. Atamızı hakkıyla övdü, gururlandırdı bizi. Bilgi sahibi idi ama küser anlatmaz idi.

GAP Turu Deneyiminde Uçuş İptali Ve İletişim Sorunları

Gizem
07 Nisan 2025 11:27
Sibel sonuçtan hiç memnun değil

SSC Tur'un GAP Turu Kabusu: Planlama Ve Konfor Eksikliği

Sibel
20 Kasım 2024 23:14
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
02 Ocak 2024 15:00