Hikmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Şubat 2024 10:23

SsangYong Korando 2020 model aracım 10.02.2024 tarihinde start-stop arızası verdi ve denemediğim hiçbir şey kalmamasına rağmen araç çalışmadı. Kasko ile görüşüp 12.02.2024 tarihinde aracı Sivas yetkili bayiye çektirdim. Bayi, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sorunun motor kontrol ünitesinde olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Dikkatinizi çekmek isterim ki 2020 model bir araç motor kontrol ünitesi arızası verdi. Bu zamana kadar iki kez de egzoz gazı hatası vermişti. Sivas bayisi Ayık Otomotiv beni çok iyi karşıladı ve misafir etti. İlgilendiler, onlarla bir sorunum yok. Ancak genel merkez ellerinde yedek parçanın olmadığını belirtmiş ve hava kargoyla 15 gün içinde geleceğini söylemiş. Beni mağdur ettikleri yetmezmiş gibi, ellerinde distribütörlüğünü yaptıkları ve güvence verdikleri aracın yedek parçası da yok. Şu an benden kaynaklı olmayan sebeplerden ötürü aracım yok, kasko da 'hasar değil' gerekçesiyle ikame araç vermiyor, SsangYong genel merkez telefonları açmıyor, müşteri hizmetleri sürekli meşgul. Aracı satarken her türlü desteği vereceklerini, ellerinde tüm yedek parça malzemelerin bulunduğunu söylemişlerdi. Bu sebeple bu aracı aldığıma bin kez pişman olduğumu belirtip, alacak olanların bin kere düşünmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bir avuç servisleri var, çoğu da kendilerine ait değil ve her yerde yok, özel servislerle anlaşarak birkaç yerde açabilmişler ancak, sorsanız kurumsal firma. Ben Tokat'tayım, ya Samsun ya da Sivas'a gitmek zorundayım mesela, öyle bir 'kurumsal' firma.

profile profile profile
13 Mayıs 2024 14:08

Kore'den 15 günde gelecek dedikleri parça neredeyse 1 ay oldu gelmedi şimdi de mart sonu diyorlar. Haftaya ramazan başlayacak 6 yaşında oğlum 6 aylık bebeğim ve ise giden eşim var bir ton taksi parası ödüyoruz ve sefalet çekiyoruz iste bunların müşteri memnuniyeti bu. Etrafınızda bu markayı alacak veya almayı düşünen varsa, benim yaşadığım çaresizliği anlatın, ikame araç verin diyorum yok, yetkili yok müşteri hizmetleri yok, arayan soran yok, bilgi veren aksiyon alan yok, sadece anlaştıkları özel servis bunlar adına utanıp mahcup oluyor. İşin sonu mahkeme görünüyor ama Allah verede benim lehime olursa buradaki benzer sorunları yaşayan ne kadar arkadaş varsa hepsine süreç hakkında bir bilgilendirme yorumu atacağım. Madem ilgilenmeyeceksiniz madem malınızın arkasında durmayacaksınız milletin günahına da girmeyin. Allah kalbinize göre versin, ticarette de yaşattığınızı yaşayın... Bakalım bu araçları bundan sonra kime satacaksınız. Siz reklam yapmadınız ama ben sizin reklamınızı çok güzel yapacağım hiç şüpheniz olmasın...

13 Mayıs 2024 14:08

SsangYong Korando Dizel Platinum 2020 model 5 yıl garantili aracımın başına gelenler: Aracım daha yazın 01.09.2023 tarihinde egzoz valfi arızalanması nedeniyle arıza verdi bu süreçte motorda çekişten düşüyor haliyle bu şekil servise götürdüm sözde tamir ettiler verdiler bana temizlemişler parçayı, neyse aradan daha 6 ay geçmeden motor ikaz lambaları tekrar yanmaya başladı ancak bir yanıp bir sönüyor dolayısıyla söndüğü için de servise götürsem hayırdır diyecekler muhtemel gene aynı hata bu marka kronik severmiş? Sonra bir günün akşamında arabayı park ettim ve sabah bir daha araba yerinden kımıldamadı. Meğer SsangYong sahibine böyle büyük sürprizler yapıp şaşırtmayı pek severmiş. Bu seferde start-stop dediler anahtarı algılayan KEY set beyni değişecek dediler imo arızası yani ama biz çok büyük firmayız o yüzden parça elimizde yok Kore'den gelecek dediler firma öyle bir kurumsal büyük yani. Bana 15 günde gelecek dediler ama arıza 10.02.2024 tarihinde oldu bugün 09.03.2024 şimdi de genel merkezdeki beyler mart sonunu bulur demişler. 1 aydır araçsız kaldım bölge müdürüne söyledim, 5 farklı birime mail attım ama bana ikame araç da vermediler. Müşteri memnuniyeti politikaları böyleymiş. Şikayetlere bakıyorum Kaporasına çökülen mi ararsın, aracı sanayilerden çıkmayan mi ararsın, hatta tüm parayı verip araç alamayan mahkemelik olan mi ararsın? Müşteri hizmetleri telefon açmaz, yetkili birimler maillere dönüş yapmaz, kimse aramaz sormaz bilgi vermez öyle bir ütopik müşteri memnuniyeti. Daha ne kadar bekletecekler bilmiyorum ama bu süreçte beni o kadar mağdur ettiler ki her gün dua ediyorum onlara haftaya da Ramazan başlayacak dualarım daha çok artacak. Allah onlara yaşattıklarının bin mislini nasip etsin.

13 Mayıs 2024 14:08

10 şubattan beri Kore'den 15 gün içerisinde hava kargo ile geleceği söylenen parça bugün 29 Mart Cuma ve halen gelmedi, firmaya ısrarla zor durumda olduğumu gereksiz bir ton taksi parası ödediğimi söylediğim halde bana ikame araç vermediler, yasal olarak 10 iş gününden sonra vermek zorunda oldukları halde, kamera şakası gibiler vallahi, adamlara parça nerede diyorum bilmiyoruz diyorlar, adam bana Kore den misafirimiz gelecek belki o getirebilir dedi yemin ederim size, kurumsallık Nirvana yapmış. Her aradığında tabi acarlarsa farklı bir maval okuyorlar. Bende diyordum ki bu araç nasıl Turkiye satmaz ama anladım ki arkasında büyük bir emek ve Başarı var. Çok bile satmışsınız bu ekiple. Sattıktan sonra saldım çayıra mevlam kayıra politikanız çok yaratıcı.

13 Mayıs 2024 14:08

Bu adamlar yüzünden bayramda akrabalarımın yanına gidemiyorum, benim özgürlüğümü de kısıtladılar, bana 12 şubatta parça siparişi verildi en geç 15 güne gelir dediler, aradan 1 ay geçti yeni parça siparişi geçtik daha üst modeli gelecek dediler aradan 1 ay daha geçecek Kore'den misafirimiz gelecek onunla gelebilir dediler, şimdi de gene bayramdan sonra uçak kargoyla gelecek diyorlar. Madem en başından beri sipariş vermediniz neden müşteriye yalan söylüyorsunuz, ayıp değil mi? Hadi müşteriye saygınız yok kendi firmanıza kurumunuza kişiliğinize de mi saygınız kalmadı. Bu yaptığınız seviyeyi hiçbir kurum firmadan ne duydum ne gördüm helal olsun size. Hakkımı helal etmiyorum, Allah ıslah etsin sizi. Sizin yüzünüzden ailemin tüm fertleri mağdur oldu olmaya da devam ediyor. Kazandığınız paradan hayır görmeyin.

13 Mayıs 2024 14:08

Bugün 18 Nisan 2024 Tokat ta 5.6 şiddetinde deprem oldu dün gecede 4.7 şiddetinde deprem oldu ve benim aracım yok bu adamlar yüzünden dışarı çıkamadık. Buna sebep olanları Allah daha beteriyle imtihan etsin. Sizin yatacak yeriniz yok.

16 Mayıs 2024 14:19

12.02.2024 tarihinde servise verdiğim aracımı 26.04.2024 tarihinde teslim aldım. Aracımı teslim alırken ekranda Airbag arızası vardı. Yedek anahtarımı ve airbag arızasını kodlayamadıklarını belirttiler İstabuldaki ve diğer illerdeki ustalarda eğitimde oldukları için Sivas'taki ustaya uzaktan yardım edememişler. Firma bu noktada bile gerekli aksiyonu alamamış ve gene mağdur ettiler. Usta bana her şeyi anlattı herkese ulaşmaya çalıştığını ve çabalarını anlattı hatta benim için en tepedeki adamları bile aramış. Usta bana aracı bu şekilde teslim etmek istemedi ama onların beni çok mağdur ettiğini de biliyordu. Bende ''ücretsiz onarım hakkımı reddederek'' aracı bu şekilde bilerek teslim aldım. Çünkü 10.02.2024 tarihinde aracım arızalandı ve 76 gündür arabasızdım. Ve bu firmayı uyarmama rağmen defalarca aramama mail atmama, yasal hakkım olmasına rağmen, Sanayi ve Ticaret Balanlığının garanti yönetmeliğini çiğneyerek bana ikame araç vermediler. Bayramda arabasızdım, depremde arabasızdım. Dolayısıyla artık yeter diyerek aracı arızalı ve yedek anahtarım eksik olarak aracı teslim aldım. Şu an yedek anahtarım yok ve ekranda airbag arızam yanıp sönüyor kaza olsa Allah korusun airbag açmayacak araç. Arada da motor ikaz uyarım yanıp sönüyor.

18 Haziran 2024 00:24
SsangYong Pişmanlıktır Korando Hataları

17 Haziran 2024 bana arızalı teslim edilen araç bugün urea çözeltisi hatası verdi ve 766 km ömrü kaldı motor bir daha çalışmayacakmış 😂 her seferinde artık daha kötü ne olabilir ne yaşayabilirim ki derken beni daha çok şaşırtmayı beceriyor sağ olsun aracım, acaba çözelti mi azaldı AdBlue aldım 5 litre ekledim zaten yarısı doluydu fullendi gene geçmedi arıza, şu an bayramda tatile memlekete geldim mecburi gezemeden koşa koşa servise gideceğim özgürlüğümü kısıtlıyor araç her seferinde beni sanayiden çıkartmıyor sağ olsun. Şimdi de sebepsiz yere tatilimi yarıda kesmek zorunda kalacağım harika aracım yüzünden. Yetmedi bir de peşine motor arıza lambasını yaktı. Ne diyeyim ne edeyim bilemedim nereden düştüm ben bu derde Allahım. Resim attım, ekranı Rönesans tablosu gibi yeminle airbag arıza lambası, AdBlue ikazı ve motor arıza lambası hepsi alev almış yanıyor mübarek.

22 Haziran 2024 21:22

Bugün yani 24 Haziran aracı Trabzon serviste mecburi yaptırdım yoksa araç bir daha çalışmayacaktı. Trabzon servisteki arkadaşlar çok iyilerdi çok misafirperver ve yardımcı oldular Allah razi olsun. Ama airbag arızası ile öğrendiklerim canımı sıktı. Sadece yolcu airbag değil tüm aracı yan on sağ sol ESP çarpma sensörü dahil güvenliğe dair ne varsa hiçbir şeyin çalışmayacağı söylendi. Araç tamir edildikten sonra bilin bakalım ne oldu tabi bunun servisle alakası yok, mükemmel aracım sağ olsun gene farklı bir hata verdi. Bu seferde partikül basınç sensörü hatası verdi sensörün değişmesi gerekliydi ama ellerinde parça yoktu bende gitmek zorundaydım malum dönüş yolu uzun parça ancak haftaya gelirdi. Sağ olsun usta hatayı sildi seni yolda bırakmaz hocam korkma dedi. Bir daha illaki gelecek o zaman ya kerim yeni Sanayi maceralarına... Ne araç ama değil mi dostlar... Bir sonraki bölümde görüşmek üzere... SsangYong yapım gururla sunar...

18 Temmuz 2024 13:18
ssangyong-pismanliktir-korando-hatalari-1.jpg

Bugün 18.08.2024 aracın rutin senelik bakımını yaptırdım. Ekranda günlerdir Arıza lambası yanıyordu bende herhalde Trabzon'da olan Partikül Basınç Sensörü arızası sanıyordum meğer değilmiş. Mükemmel aracım bana bu sefer eğer arızası sürprizi hazırlamış. Kronik aşkı alevlenmiş gene motorun. Gelirken araç yokuşlarda gitmiyordu adeta yürüyordu. Çekişten düştü gaza sonuna kadar basmanız halinde dahi gitmiyor. Yoğun trafikte yaşadığım tedirginliği anlatamam. Daha başıma neler açacak neler yaşatacak tahmin dahi edemiyorum ama artık sürekli sanayi servis ikilemi yaşamaktan sıkıldım. Daha iki-üç hafta önce AdBlue enjektörü değişti. O gün tüm arızalar beyinden silinmişti simdi 4 farklı arıza yanıp sönmüş an itibari ile de eğer aktif. Yahu sen nasıl araçsın iki haftada bu kadar arızayı nerenden çıkardın. Diğerlerinin ne olduğunu dahi bilmiyorum bir sonraki sefere onlar sürpriz yapacak Belli ki. Mağduriyetim çilem bitmedi gitti inşallah tez vakit bu marka ve bu araçtan kurtulurum. Daha ne araçlarının ne bayilerinin yüzünü görmek istemiyorum. Tepeden tırnağa mağduriyet yaşatıyorlar. Sattıkları Aracın arkasında durmuyorlar. Sadece bana değil ailem ve çevrem de etkileniyor özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Sürekli her tatil izinde bu saçma işlerle uğraşmak zorunda kalıyorum, yazıklar olsun...

23 Temmuz 2024 16:49

Süper arabam şimdi de evlere şenlik yeni bir huy çıkardı geri vitese takınca küt diye bir ses geliyor ve sarsıntıyı arabada olan herkes duyuyor ve hissediyor. Arızasız günümüz yok çok şükür. Araba yürüyen arıza Tankı oldu sıkıntısı olmayan bölgesi yok. Kayıran Allah'm bizi korusun.

18 Eylül 2024 00:27

Gelişmeyi aktarayım siz böylesini duydunuz mu gördünüz mü karar verin. Aktif eğer arızası için daha önce bir yetkili servise başvurmuştum. O gün usta arızanın resmini çekmeden sildiği için garantiden parça isteyemedi servis. Bana dedikleri biz sildik ama gene olursa resmi çek at biz siparişi veririz. Malum servisler bana uzak ha dedin mi gidilmiyor. Neyse bir ton farklı arıza var ama eğer olduğu kesin çekişten düşüyor araç yokuşta pedala sonuna kadar dahi bassanız 1.6 motor maksimum 60-70 yapıyor arkadakiler DAT DAT daaaattttt ne bilsin benim SsangYong dan neler cektigimi. Ama gene yapmadım. Gecen AdBlue yu aracın erken tükettiğini fark ettim. Normalde 10-15 bin km yetmesi gereken AdBlue 500 km de bitiyor araç yeni bir sürprizle beni karşılıyor yani. Yolum servisin olduğu şehre düşecekti bende arıza resmini attım hem eğer sipariş verilir hem de bu AdBlue ya bakarkar dedim ama demesinler mi öyle olmaz arızayı görmemiz lazım. Neyse baktım yokuşları hiç bitmiyor ya nasip deyip yola revan oldum. Servise gittim durumu anlattım demesinler mi elimizde arizaya bakacak cihaz yok güncelleme için İstanbul'a yolladık henüz gelmedi ama yolda kargoda 🤣 bir de demesinler mi araç burda yatacak siz gidin cihaz gelince inceleyeceğiz. Buradan firmanın büyüklüğünü görün ben böyle bir şey ne gördüm ne duydumq

18 Eylül 2024 00:27

Gelişmeyi aktarayım siz böylesini duydunuz mu gördünüz mü karar verin. Aktif eğer arızası için daha önce bir yetkili servise başvurmuştum. O gün usta arızanın resmini çekmeden sildiği için garantiden parça isteyemedi servis. Bana dedikleri biz sildik ama gene olursa resmi çek at biz siparişi veririz. Niyeyse eğer parçası ellerinde yok çok büyük bir firma olduğu için olsa gerek. Malum servisler bana uzak ha dedin mi gidilmiyor. Neyse bir ton farklı arıza var ama eğer olduğu kesin çekişten düşüyor araç yokuşta pedala sonuna kadar dahi bassanız 1.6 motor maksimum 60-70 yapıyor arkadakiler DAT DAT daaaattt ne bilsin benim SsangYong dan neler cektiğimi. Ama gene yaptırmadım. Gecen AdBlue yu aracın erken tükettiğini fark ettim. Normalde 10-15 bin km yetmesi gereken AdBlue 500 km de bitiyor araç yeni bir sürprizle beni karşılıyor yani. Bir iki ay önce de AdBlue enjoktoru değiştik çok şükür. Yolum servisin olduğu şehre düşecekti bende arıza resmini attım hem eğer sipariş verilir hem de bu AdBlue ya bakarkar dedim ama demesinler mi öyle olmaz arızayı görmemiz lazım. Silen siz vaat eden siz neden her defa mağdur olan ben? Neyse baktım yokuşları hiç bitmiyor ya nasip deyip yola revan oldum. Servise gittim durumu anlattım demesinler mi elimizde arizaya bakacak cihaz yok güncelleme için İstanbul'a yolladık henüz gelmedi ama yolda kargoda 🤣 cihazı ne zaman yolladılar Allah bilir kimseye bakamadılar başka cihaz vermemiş büyük Firma bunlara bekleyin demiş🤣 bir de demesinler mi araç burda yatacak siz gidin cihaz gelince inceleyeceğiz. Buradan firmanın büyüklüğünü görün ben böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Neyse reddettim bu akli selim olmayan teklifi ve aracı gene bol kepçe arızalı olarak teslim alıp yoluma koyuldum. Sağ olsun gene SsangYong yapim gururla sunar... Güncel arizalar eğer, hava yastıkları iptal, tek anahtar var varyant kodlama hatası yüzünden, partikül basınç sensör, AdBlue tüketimi ve daha niceleri aracı böyle kullanıyorum şaka gibi anlatsanız gülerler ama bunlara güvenince böyle gülünecek hale düşüyorsunuz.

30 Aralık 2024 05:56

Youtube.com da patron Nihat Bey in bir videosuna denk geldim. Diyor ki bizde yedek parça sorunu yok %99 u parçaların şu an elimizde. Lazım olunca Kore'den her gün kargo uçağı var maliyete bakmaksızın hemen getirtiyoruz. Hatta hazırdaki sıfır araçtan söküp yolluyoruz dedi. Müşteri memnuniyeti de çok önemli benim için dedi serviste aracı kaldıysa çözülmeden müşteri memnun olmadan onu bırakmıyoruz. Bir birim var sürekli arıyorlar. Sonra aklıma şu sorular geldi? Benim hayati önem taşıyan parça acaba neden yoktu o zaman ellerinde? Neden yoksa sıfır araçtan sökülmedi? Ya da madem hemen geliyor maliyet sorunu yok neden ben 77 gün bekledim. Madem müşteri memnuniyeti çok önemli neden bir Allah'ın kulu beni aramadı özür dilemedi. Neden mail atmama aramama rağmen bana ikame araç verilmedi. Niye beni kimse arayıp memnun etmeye çalışmadı. Bırakın aramayı 1 hafta sonra birine zor ulaştım. Her seferinde farklı adam çıktı hepsi başından salladı. Bir kere bana geri dönmediler hep zorla ulaştım. Sonra videoyu izleyince milletin aklıyla alay etmek dalga geçmek nedir daha iyi anladım. Bir de aklıma en son servise gittiğimde aracı cihaz yok diye serviste bırakmaya zorlamaları geldi. Bu büyük firma yedek cihaz yollamamış ellerindekini güncelleme için İstanbul'a yollamışlar. Dedim sonra kendi kendime evet dedikleri kadar büyük bir firmaymış vay beeee.

30 Aralık 2024 16:45 (Şikayetten 10 ay sonra)
30 Aralık 2024 17:55
ssangyong-pismanliktir-korando-hatalari-3.jpg
ssangyong-pismanliktir-korando-hatalari-2.jpg
ssangyong-pismanliktir-korando-hatalari-1.jpg

Öncelikle 10 ay sonra bir özür dilemek yerine karşı tarafı yalan söylemekle itham etmek sanırım bana bu zamana kadar yaptıklarınıza yakışır bir davranış oldu. Yani beni şaşırtmadınız. Sivas'ta Ayık Oto Otomotiv şirketi sizin yetkili bayiniz şayet biraz araştırma yaparsanız görürdünüz. Ama sizin bayilerinizden dahi haberiniz yok ama bunu da çok görmüyorum Allah'ın nasip etmediğini ben olduracak değilim. Ben belki utanırsınız diye belgeyi de ekliyorum ama çok da bir beklentiye girmeyeceğim. Yazdığınız son paragraf da ayrı bir facia " Aracınızla ilgili olmayan bir arıza nedeniyle " derken arıza başka neyle alakalı olabilir diyerek sözlerime son veriyorum. Sizleri tekrardan Allah'a havale ediyorum. Servis fişinde giriş ve çıkış tarihlerini şayet doğru hesaplayabilirseniz 76 gün aracın serviste kaldığını ve fişin detayını okursanız da arızalı olarak teslim almak zorunda kaldığımı anlarsınız Umarım.

18 Ağustos 2025 23:52
ssangyong-pismanliktir-korando-hatalari-1.jpg

Evet 18.08.2025 deyiz bugün elektronik fren düğmesi koptu daha önce kimseden böyle bir şey duymadım. Demek ki arabaları bunlar kadar sağlam yapamıyorlar. Bozulan bir düğme ama konsol komple değişiyor set olarak. Bir düğme bana 10.236 TL'ye mâl oldu. Bir tuş 10k yanlış duymadınız. Hizmette memnuniyette mahalle bakkalıyla ama fiyatta Ferrari Porsche bentley ile yarışıyorlar vizyon büyük. Allah biliyor idare edebilsem bunlara 1 kuruş kaptırmam ama hayati bir konu. Gene beni mağdur etti sağ olsun canım arabam her sene bir ağır sürpriz yapıyor. Artık bıktım usandım mahkeme bitse de bunlardan kurtulsam. Bir daha asla asla asla...

Tufan
Tufan

Başıma gelenden ve izlediğim şikayetlerden anladığım artık SsangYong alıyorsan başının çaresine bakabilmen lazım. Yazdığım şikayette iki ön amortisör için servis ücreti dahil 22.000 TL istendi. Kore menşeli bir tedarikçiden bir haftada gelen on ve arka set toplam dört süspansiyona 16.500 ödedim. Vergi, nakliye dahil. Orijinal ürün. Demek ki yurt dışından alışveriş yapabilmek bir de usta lazım baş ağrısı çekmemek için. Ama hakikaten araç çok iyi. Keşke farklı bir distribütör ile çalışsaydı SsangYong. Türkiye'de çok satardı Rusya'da sattığı gibi.

Onca arızayı arka arkaya verebiliyorsa araç nasıl çok iyi oluyor?

Hikmet

Maalesef araç çok iyi ancak arkasında duran veya müşteriyi koruyan kurumsal bir kimlik yok, kendi adıma tepeden tırnağa mağduriyet yaşadım, bir anda kapanan aracı arızalı olarak teslim almak mecburiyetinde kaldım.

Doğan sonuçtan hiç memnun değil

Yetkili Serviste Balata Ve Disk Sorunu: Yetersiz Çözüm, Yüksek Ücret Ve Mağduriyet

03 Kasım 2025 11:44
Asım sonuçtan hiç memnun değil

Asım
14 Mart 2024 13:22