Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Hat Dolmuş Şoförünün Yaptığı Terbiyesizlik

14 Mart 2024 08:28

55 D 0593 plakalı aracın 14.03.2024 tarihinde saat 07:50-07:55 arasında hizmet veren Samsun İlkadım 2. Hat dolmuş şoförünün tutumunu şikayet etmek istiyorum. Büyük Cami durağında araçtan inip inmeyeceğimi sorduğunda, Gençlik Parkı'nda ineceğimi belirttim. Şoförün yüz ifadesi değişti; çünkü oradan dönerek yeni yolcu aramayı planlıyordu. Gençlik Parkı durağına vardığımızda, şoförün karşıya geçip geçmeyeceğini sordum ancak cevap alamadım. Araç durduğunda 'İnebilirsiniz' dedi. Israrla soruma net bir yanıt alamayınca, araçtan indim ve şoförü takip ettim. Gördüm ki, Ramada otelinin dönemeçlerinden değil, itfaiye merkezinin yanındaki bir sonraki dönemeçten döndü. Büyük Cami'de inmediğim için şoförün bana karşı olumsuz bir tavır sergilediğini ve araçtan alelacele indirildiğimi düşünüyorum. İtiraz etseydim, büyük ihtimalle tartışma çıkardı. İlk bindiğimde de İlyasköy kavşağında başka bir şoförle 'sabahın köründe yolcu yok' şeklinde konuştuklarını duydum. Bu kişilerin güzergahı ne olursa olsun, yolcuların istedikleri yere kadar gitme hakları vardır. Kendi çıkarları için yolculara karşı saygısızca davranıp, daha kısa sürede daha fazla yol giderek yolcu toplamaya çalışmalarını kabul edilemez buluyorum. Bu durumun düzeltilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini rica ediyorum. Benzer bir durumu daha önce de yaşamıştım; şoförlerin genellikle kaba olduklarını ve Büyük Cami'den sonra tek yolcu kaldığında güzergahı tamamlamamak için çeşitli bahaneler ürettiklerini belirtmek isterim. Keşke bu sabah yaşananları video kaydı ile belgeleyebilseydim. Şikayetimi dikkate alarak gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

Dolmuşta Yolcu Paylaşımı Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

09 Ağustos 2025 12:11