Skoda Karoq Katalizör Parça Temini

Nezih
19 Temmuz 2023 09:40

Skoda Karoq marka model aracımla iki adet şikayetim vardı. Birincisi kavrama, kalkışlarda titreme ve vites geçişlerinde ses. İkincisi ise motor arıza lambası yanıyordu. Birinci şikayetim kavramadan olduğu için kavrama değişimi yapıldı. Aracım sıfırından beri servis bakımlı olduğu için iyi niyet garanti kapsamında parçanın %100 ücreti garanti tarafından karşılandı 5000 küsur tl işçilik ücreti verdim derdim çözüldü. Fakat asıl derdimiz olan motor arıza lambası katalizörden dolayı yanıyormuş. Yapılan incelemeler sonucu katalizörün değişmesi gerektiği söylendi. Tamam değişelim dedim fakat parça Türkiye'de maalesef yok ve yurt dışından gelmesi gerekiyor dendi. Tamam getirtelim dedim fakat parça ile ilgili, ne net bir fiyat, ne de ne zaman geleceği ile ilgili bir türlü bilgi alamadım. Bunun üzerinde Almanya ile görüştüm parçanın Almanya'da vergiler dahil 2020Euro ( yaklaşık 60.000TL) olduğunu öğrendim. Razı oldum getirelim diye tekrar Kayseri Skoda servisi ile görüştüm fakat parçanın geldiği zaman fiyatta değişkenlik olacağı ve sadece ortalama bir fiyat verilebileceği bilgisi verildi. Kayseri den aldığım bilgiye göre 70-80bin tl civarında olacağı fakat net fiyat veremeyecekleri oldu. Ankara And Otomotivi aradım, onlarda aynı sebeplerle yaklaşık 100.000TL olacağını fakat fiyat garantisinin olmadığını söyledi. Şimdi ben müşteri olarak aracımın arızasına bir çare bulamıyorum. Parçanın 2020Euro olduğunu ve bana en azından döviz cinsinden bir fiyat garantisi verilmesinin talep ettiğimde yine aynı cevabı aldım. 4447780 numara ile görüştüm yine fiyat garantisi veremeyecekleri 3-5 bin tl indirim yapabileceklerini söylediler. Net bir fiyatı olmayan parçaya 3-5 bin indirim yapsanız ne olur yapmasanız ne olur, parçanın fiyatını net bilmiyorum ki razı olayımda getirin diyeyim. Ya ben net bir fiyat olsa örnek veriyorum 70.000TL dense razı olacağım getirin diyeceğim ama biri 100.000 biri 70-80 bin fiyat veriyor ben hangi fiyatı kabul edeceğim de kendimi ödemeye hazırlayacağım. Yani koskoca Skoda ve Doğuş Grup bir müşterinin derdini çözemiyor. Parça pahalı olduğu için Kat iptali yapılıyormuş dışarıda, e ben bunu yaptırmak istemiyorum neden karbon salınımını arttırıp soluduğumuz havayı bir de ben kirleteyim diyorum. Arabayı satıp bir daha Skoda'ya bulaşmayalım mı? Kimseye önermeyelim mi? Ben anlamıyorum ben hizmet alamayacaksam neden tercih ediyorum bu markayı.

skoda-karoq-katalizor-parca-temini-3.docx

Ugur sonuçtan hiç memnun değil

Skoda Octavia’da Yüksek Onarım Bedeli Ve Yetersiz İyi Niyet İndirimi Mağduriyeti

Ugur
01 Ağustos 16:10