SHGM Sitesinden Uçuş İzni Talep Edemiyorum

SHGM Sitesinden Uçuş İzni Talep Edemiyorum
31 Temmuz 2024 11:29

SHGM sitesinde uçuş izni alamıyorum. Drone aldım kayıt işlemlerini yaptırdım pilot lisansı aldım drone'uma atadım ancak uçuş izni talep ettiğim zaman sitedeki harita bir türlü açılmıyor. Uçuş için serbest bölgeleri de göremiyorum uçuş izni almak istediğim bölgeyi de seçemiyorum. Yaklaşık 10 gündür her gün günde 5-6 kez farklı cihazlardan farklı tarayıcılardan denememe rağmen sitede aynı sorunla karşılaştım. Yaşadığım ilçenin emniyet personelinden yazılı izin almak için gittiğimde öyle bir mevzuat olmadığını söylediler, kimseye zarar vermezseniz bir şey olmaz dediler. Madem her şeyi izinle yapıyoruz izni kimden alacağız? İzni alamayacaksak drone satışını da yasaklasınlar boşuna para vermiş olmayalım. Dağ başında kimseyi rahatsız etmeden, herhangi bir hava taşıtına tehlike oluşturmadan, kimsenin mahremine girmeden hobi amaçlı kullanalım diye aldım, bütün prosedürleri yerine getirdim ama SHGM sitesinin sistem sorunları yüzünden drone elimizde süs diye kaldı. SHGM'den gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

Elber
Elber

Bende de aynı şekilde sorun var 3 ay önce öyleydi halen aynı. Acaba bir çözüm buldun mu? Paylaşırsan çok sevinirim.

SHGM Uçuş Haritası Yüklenmiyor

08 Kasım 2023 20:20