Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Yoğun Bakımda Yaşanan İlgisizlik Ve İletişim Sorunları

26 Aralık 2023 23:13

Geçen hafta yoğun bakıma alınan ablam, bir gün sonra entübe edildi. Ancak bugün ziyaretine gittiğimde, ablam korku içinde uyandı; kafasını kaldırmaya çalıştı, bacaklarını hareket ettirdi ve öğürme hissiyle kalktı. Onun o anki korkusunu ve endişesini hissedebiliyorum. Fakat ne yazık ki, hiçbir hemşire veya doktor bunu fark etmedi ve herhangi bir ilgi göstermedi. Hemen söylememe rağmen, hemşire beni doktora, doktor ise hemşireye yönlendirdi. Daha sonrasında, hemşire hastaya bakacağını söylemesine rağmen, ilk önceliğini telefonuna verdi. Tekrar seslenmem üzerine, ancak o zaman ablamı tekrar uyuttular. Bu ilgisizlik nedir? Ablam belki kaç kere bu şekilde uyandı ve bu korku ile endişe içerisine girdi. Bu nasıl bir bakım anlayışıdır? Bu saatten sonra hemşirelere ve doktorlara nasıl güveneceğiz? Niçin bizi ve hastayı bu duruma getiriyorlar? Niçin ilgi gösterilmiyor? Bu şekilde hasta nasıl iyileşecek?

Haluk sonuçtan hiç memnun değil

25 Haziran 2024 04:15

Yoğun Bakımda Bilgilendirme Eksikliği

14 Mart 2025 21:43

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Ve Nöroloji Doktor Ve Hemşire İlgisizliği Ve İhmal

03 Haziran 2024 11:37