Ataberk
10 Eylül 2024 12:14

Genel sağlık sigortası borcu
2017 tarihinde tarafıma hiçbir bildiri yapılmadan genel sağlık sigortası yapılıyor, ve yapılan sigortadan hiçbir şekilde yararlanmıyorum. Hastane girişim hatta ilaç dahi almıyorum sigortalı işe başlayacağım süreye kadar ve borcum olduğuna dair bir bildiri ve uyarı da almıyorum hiçbir şekilde ne e-devletten ne de telefon numarama. Ama yaklaşık 8 yıl sonra beni bir gün arayıp evime icra geleceğini söyleniyor. SGK'ya gidiyorum, bana hiçbir şekilde belge bildiri yapılmadı. Nasıl icralık oluyorum? Bilmediğim borç için diye sormaya, 'Siz evde yokken gelmiştir. Muhtara teslim edilmiştir.' diyorlar. Ben evde olmasam dahi apartmanın kapısına yapıştırılmıyor mu bu bildiri? Sonrasında ödeme için en azından faizleri düşme imkanımız veya taksit yapma imkanımız yok mu diyorum, 'Hayır, taksit yapamıyoruz, tamamını ödemeniz gerekiyor.' diyorlar. Asıl borcum 2995 lira, bildiri yapılmayan haberim olmayan borcum yüzünden ödemem gereken faiz ise 5530 lira. Böyle bir saçmalık olamaz. Yani bilgim olmayan borcum için bu kadar faiz ödemem gerekiyor. Kendi ülkemizde 4. sınıf vatandaş olduk.

profile profile profile

Tuncay
Tuncay

Aynı anlattığını ben de yaşıyorum 2 yıl sonra bildirim geldi 13 bin lira ödeme için. Nereye başvurduysam çözüm üretilmiyor. Haberi olmadığım hiç sağlık yardımı alamadığım. Üstüne bir de ceza ödeten devlet ben böyle saçma bir şey ilk kez yaşıyorum

Sultan
Sultan

Aynı benimde 4 milyar böyle bir saçmalık yok karnımızı doyuramıyoruz ben hiç hizmet almadım

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
GSS Prim Borcu
5 Takipçi
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi

Ahmet
12 Eylül 2024 16:25

Lara
10 Eylül 2024 00:13
SGK Duy Bunları. İnsanların Ekmeğinden Çekin Artık Elinizi.
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Cemal
11 Eylül 2024 02:12