SGK 5 Ay Oldu Emeklilik Sonuçlanmadı

SGK 5 Ay Oldu Emeklilik Sonuçlanmadı
15 Mayıs 2024 09:56

04.01.2024 Ocak ayında, Bizzat SGK kurumuna giderek Emeklilik başvurusu yaptığımız talep dilekçesi Mayıs ayına geldiğimiz halde üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala '' gelen evrak dosyasına kaldırılmış '' olarak gözükmekte. Bir türlü emekli olunamadı. Talep, SGK İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Emeklilik Servisi'nde gözükmekte. Dys Ekranından Aylardır takip ediyorum ve bir hareket gözükmüyor. E-Devlet'ten Emekli kaydına bakıyorum tahsis no bile açılmamış. Alo 170 arıyoruz, bu kadar sürmemesi lazım diyorlar. Onlarda bilmiyorlar. Kuruma gidiyoruz, bekleyeceksiniz diyorlar. Normalde 1, 2 ayda Emeklilik sonuçlanıyormuş. Bu normal emeklilik neden 5 ay sürdü ve hala sürüyor? İşimiz devlete kaldı, resmen yandık. Muhatap olunacak 1 kişi, 1 kurum bile yok.

11 Haziran 2024 10:24

Emeklilik sonuçlanmıştır. Herkesin hakkında Allah hayırlısını versin.

Murat

Hak kaybınız oldu mu? Başvuru tarihi itibariyle geriye dönük maaşları toptan aldınız mı? Yani dilekçeyi verdiğiniz tarih itibariylemi emekli oldunuz?

Edisun

Hocam emeklilik dilekçesi verdiğiniz günden itibaren maaşınız birikti mi? Bazı yerlerde ertesi aybaşından başlar falan diyor maaş.

Muhammet

Hak kaybı olmadı. Dilekçeyi verdiğiniz tarihten itibaren emekli olursunuz. Geriye dönük ödeme yapıldı.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi