Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Sehaa Store İptal İade Yokmuş

25 Ağustos 2024 14:37

Günlerdir siparişimi iptal etmeye çalışıyorum ama iptal işlemleri olmadığını dile getiriyorlar. Kendi mesafeli satış sözleşmelerine uymuyorlar. Mesafeli sözleşmelere yönelik oluşturulan yasalara göre yapılan satış sonucunda tüketicinin 14 gün içerisinde ürünü iade etme hakkı bulunmaktadır. Sitenin kendi mesafeli satış sözleşmelerinde geçen ibare ise şudur:. Alıcı; mesafeli sözleşmenin mal satışına ilişkin olması durumunda, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, satıcı’ya bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına başlanan hizmet sözleşmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı’ ya aittir. Alıcı, iş bu sözleşmeyi kabul etmekle, cayma hakkı konusunda bilgilendirildiğini peşinen kabul eder.

10.2. Cayma hakkının kullanılması için 14 (ondört) günlük süre içinde satıcı' ya iadeli taahhütlü posta, faks veya e-posta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde,

a) 3. Kişiye veya alıcı’ ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri iade faturası kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.). Yani ben bu hakkımı kullanarak siparişimi iptal etmek istediğimi belirtiyorum. İade iptal yok yazısı profile yazılınca hakkımız olmamış olmuyor. Bu böyle devam ederse gerekli mercilere konuyu taşıyacağımı belirtmek isterim. Lütfen kendi sözleşmenize uyunuz. Ayrıca iletişim kısmındaki telefon numaralarını aradığımda hiçbir zaman telefonlarım açılmıyor. İlgilenirseniz sevinirim artık.

Yorumlar (5)

Sümeyye

Ön sipariş verilen her ürün tahmini verilen sürede müşterilere teslim ediliyor Stokta olan ürün siparişinizin size çıkışı 1 gün sonrasında zaten yapılıyor zaten Bir ürün alırken aciliyetiniz olduğunu ve müşteri hattımızdan tahmini teslim süresini sorarak da aciliyetinize destek olup olamayacağımızın da yardımını zaten yapıyoruz hanımefendi

Sümeyye

Ürünü alırken herhangi bir sorun olmuyor Ama teslim aldığınız zaman iade için bu şekilde savaş veriyorsunuz İade işlemi ile alışveriş yapmak isteyen bir kişi iseniz bunu iade yapan ya da birebir gidip butik firmalardan görerek alabilirsiniz hanımefendi Ürünü indirimli alırken size kargolanırken elinize ulaşana kadar hiçbir sorun yok ama değişim ya da iade mevzu olunca bizden kötü butik firması yok Ücretsiz değişim olsaydı eminim bu durumu buraya kadar hiç taşımazdınız Online alışverişlerde iptal ve değişime dikkat ederek yol alırsanız bu şekilde sizde yorulmamış olursunuz 🙏🏻

Sümeyye

Size ürün gönderimi mi yapılmadı da şikayet edeceksiniz? Ayrıca fatura kesilmediği size vahiy olarak mı geldi?

Enes
Enes

Alenen yasayı ihlal ediyorsunuz. Tüketici koruma kanununa muhalefetten dava açacağım size. Ayrıca fatura kesmediğiniz için vergi kaçırma suçundan da maliyeye bildireceğim.

Beyza
Beyza

Ürün benim elime ulaşmadı özel günüme yetişmeyeceği için iptal etmek istedim yalnızca buydu. Hala kargoya bile verilmedi ben o elbiseyi pazar günü için istemiştim. Yetişme imkanı yok yani belli ki. Ki benim verdiğim savaş hakkım olan bir şey. Kendi sözleşmelerinizi bu şekilde yok saymaya hakkınız yok sizin.

Esra sonuçtan hiç memnun değil

İndirimli Üründe İade Hakkım Sözleşme Ve Kanuna Rağmen Reddedildi

15 Ağustos 2025 00:28
indirimli-urunde-iade-hakkim-sozlesme-ve-kanuna-ragmen-reddedildi-2.jpg
Nur sonuçtan hiç memnun değil

09 Mayıs 2025 21:03

Yasal Cayma Hakkım Engelleniyor: İade Talebim Reddedildi