Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden.com'da Sahte Arayüz Mağduriyeti

Sahibinden.com'da Sahte Arayüz Mağduriyeti
31 Ekim 2024 16:56

Sahibinden.com maalesef ben de arayüzün taklit olduğunu anlayamadan mağdur oldum. Facebook'ta bir laptop beğendim ve satıcıyla iletişim kurdum. Tamamen güvenilir bilgiler verdi. Bana Sahibinden'de param güvende diye bir yere yönlendirip, Sahibinden sayfasında ürün resimleriyle satışa sunmuştu ve iki taraf için de satışın daha güvenilir olduğunu söyledi ve link attı. Sahibinden sayfası ile aynıydı. Ödeme adımında 'param güvende' sistemi havaleye yönlendirdi. EFT yaptım, her şey çok normal göründü. Ardından Sahibinden logolu numaradan arandım. Muhasebe departmanından olduğunu söyleyerek, eksik bilgiden dolayı tekrar EFT yapmamı istedi, tekrar şu şekilde yaparsanız onaylanacak dedi. Eksik bilgi verip bu da olmadı, paranızı iade için tekrar tutar karşılığı göndermeniz gerek dedi. Yani anlayacağınız yüklü bir miktarda para sözde Sahibinden'in muhasebe bölümü adına gönderildi, evet biz de mağdur olduk. Ama benim anlamadığım nasıl böyle Sahibinden gibi büyük ve yılların sitesi bunun önlemini almaz ve bu kişiler bu kadar rahat işlerine devam edebilirler, bu tür olaylar için herhangi bir güvenlik departmanımız yok mu? Gereken her türlü başvuruyu yapacağım, bizleri mağdur etmeye ne sizlerin ne de başka kişilerin hakkı yok.

31 Ekim 2024 17:06 (Şikayetten 9 dakika sonra)

Nimet
Nimet

Çok geçmiş olsun benzer dolandırıcılık çok yaygınlaşmış. Bizler de mağdur olduk. Görmeden almamak şart oldu hepimize. İade alabildiniz mi savcılık işlem yaptı mı acaba.

Turan
Turan

Aynı sorunun ve sıkıntının mağduriyetini yaşayan olarak çok iyi anlıyorum sizi. Yıllardır devam eden aynı teknikle yapılan mağduriyet ve maalesef ki kimsenin buna yönelik bir önlem almaması maalesef kafalarda soru işareti bırakıyor. Ben şikayetçi bile olmadım çünkü o kadar inancım kırıldı.

Huseyin
01 Kasım 2024 00:24
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

01 Kasım 2024 12:15

20 Kasım 2024 00:33