Sahibinden Kiralık Daire İlanı Mağduriyeti

10 Ocak 2024 23:58

Sahibinden.com adlı mobil uygulama üzerinden kiralık daire ilanları arasında problemli bir ilana denk geldim. İlanı paylaşan, M***** K. adını kullanan bir hesaba, '************@gmail.com' e-posta adresimle mesaj atarak ilan hakkında bilgi talep ettim. M***** K. adlı kullanıcıdan, 'Hayırlı akşamlar, daire için ilan açıklaması haricinde bir şartımız yoktur. İrtibat için numara bırakıyorum: 0534*******51, C*** Bey' şeklinde bir cevap aldım. Belirtilen numarayı arayarak, kendini ev sahibinin eşi C*** Y********* olarak tanıtan bir kişiyle görüştüm. Ev hakkında bilgi aldım ve kiralama koşullarını konuştum. Bu kişi, kendisinin ve eşinin şehir dışında olduğunu ve Gebze ilçesine 10/01/2024 Çarşamba tarihinden önce gelemeyeceklerini söyledi. 10/01/2024 Çarşamba günü saat 14:00'de evde buluşulması ve anlaşılması durumunda, ilan şartlarına göre bir kira bedeli olan 8.000 TL ve depozito olarak 11.000 TL ödenmesi konusunda anlaşma sağlandı. Daha sonra S**** Y*********'a ait olduğu söylenen Garanti Bankası'nın TR85**************************10 IBAN numarasına 8.000 TL gönderdim. '0534*******51' numarasıyla birçok kez iletişim kurmaya çalıştım fakat telefon kapalı olduğu için ulaşamadım.

11 Ocak 2024 08:53 (Şikayetten 8 saat sonra)

Sahibinden Üzerinden Kapora Yanıltıcılığı!

21 Ekim 2024 21:39

02 Nisan 2024 12:46