Sağlık Bakanlığı Tayin Sürekli Reddi.

12 Temmuz 2024 16:48

18.05.2019 yılından itibaren Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 657 4/d İŞKUR sürekli işçi-genel bütçe olarak Yardımcı Klinik Diş unvanıyla görev yapmaktayım. 29.06.2022 tarihinde Finike Devlet Hastanesinde Diş Tabibi ile evlendim. Nikahtan sonra sözleşmemizde belirtilen tayin hakkım olduğu için eş durumu sebebiyle tayin istedim fakat tayin döneminde olmadığım için reddedildi. Sözleşmenin iş yeri Değişikliğine İlişkin Usul ve Esaslar başlıklı madde kapsamının 21 numaralı maddesinin (b) fıkrasına istinaden eşim stratejik personel olduğu için eşimin süresi boyunca geçici görevlendirme talep ettim. Bu talebimin üzerine 30.10.2022 tarihinde Finike Devlet Hastanesinde geçici görevlendirme ile çalışmaya başladım. 2023 yılında tayin dönemi olan mayıs ayında asli tayinimi istedim fakat tayin istedikten beş altı ay sonra red cevabı geldi. Sebep olarak da geçici görevle çalışmakta bulunduğum yerin doluluk oranının asli kadrom olan hastaneden daha yoğun olması gösterildi fakat ben zaten mazeretle tayin istemiştim bu red sebebine bir mana bulamadım. 20.02.2024 yılında çocuğum oldu. Aile birliği mazereti ile tayin döneminde ayrı bir tayin istemi açıldığı duyurusu geldi. 2024 yılı mayıs ayında tayin döneminde aile birliği mazeretimle eşimin yanına gelmek istediğimi ve bakmakla yükümlü olduğum çocuğum olduğunu belirten bir tayin dilekçesi daha yazdım. Yine red geldi. Bu seferki sebebin de kadro durumu olduğu, ihtiyaç olmadığı söylendi. Birkaç ay sonra eşim istifa ettiğinde asli görev yerim olan Manisa'ya dönmek zorunda kalacağım. Eğer ki kadro tipim dişle ilgili olduğu ve tayin istediğim yerin devlet hastanesi olmasından kaynaklı bir durumsa en azından Antalya ilindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden birine veya İl-İlçe Sağlık kurumlarından birine tayinimin verilmesini istiyorum. Fakat red sebebinin alt metniyle ilgili bir çözüm yolu bulmakla ilgili hiçbir bilgi sahibi olamıyorum. Ankara'yı atama birimlerini arıyorum ulaşamıyorum. Eğer bir çözüm bulunmazsa mahkeme yoluyla çözmeye çalışmak durumunda kalacağım. En azından hakim savcı işin içine girince mecburen bir bilgilendirme bir çözüm yolu aranır diye düşünüyorum.

Sağlık Bakanlığı Eş Tayini Sınıf Ayrımı Yapıyor

28 Mart 2024 11:20