Sağlık Bakanlığı Hasta İhmali Ve Hasta Bakım

21 Eylül 2023 19:39

Selam benim annem kısmı felç sağ tarafı felç ve konuşamıyor doktor tanısı (serebral evde sonda takılması lazım Van bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlı evde bakım kurumunu arayıp hastaya sondanın takılması gerektiğini ve hastanın bulundu durumu konan tanıyı söyledik gelemeyeceklerini elimizde doktor raporu olması ve oraya gidip vermemizi istediler sözlü konuşmak isteyip oraya gittim rapor lazım sebep gösterdikleri husus ise bazı hastalar yürüye bilir durumda oldukları için biz gelmiyoruz doktor lar boşuna geliyor dediler. Gerekli mercilere şikayet te bulunacağımı söyleyince hasta adını not alıp 48 saat te dönüş yapacak larını söylediler. Bir örnek vermek isterim. 112 ye asılsız aramalar gidiyor sosyal medya dan görüyoruz. Buna rağmen 112 arandığı zaman Herhangi bir evrak istemiyor ya da video ya da benzeri şeyler verdim. Bir örnek tir, son olarak sunu ekleme yapmak isterim. Annem Van kampüs Eğitim ve Araştırma hastanesinde yatarken servise çıkardınız da ağrıdan duramıyordu sırtında ve kalçasında çitti yatak yaraları oluşmuştu konuyu nöroloji doktoru na dile, söylediğimde verdi. Tepki aynı bu şekilde oldu. Git valili ye kaymakamlığa sağlık bakanlığa kime şikayet edersen et serbest sin dedi. Başhekim liye gittim durum izah ettim TM biz ilgileniriz deyip gönderdi. Konuşmamızdan sonra taburcu edildi. Annem 2 hafta boyunca yatamadı ağrıdan dolayı gece ikide ambulans çağırıp götürdük başka doktor baktı bu tür bir hastaya nasıl taburcu edilir ve ağrı kesici yazılmaz deyip ek olacak farklı ilaçlar ve ağrı kesiciler yazıp gönder di ricam o ki gereğinin yapılması bahsi geçen nöroloji uzmanı V**** ç******* ve başhekim likten şikayetçiyim ve evde bakım kurum ve personelinden şikayetçiyim. Gereğinin yapılmaması durumunda mahkeme başvuruda bulunacağım. Saygılarımla gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim

06 Haziran 2024 00:31

Evde Sağlık Hizmeti Eksikliği: Acil Yardım Bekliyoruz