RKS Motor Elektrikli Bisiklet, Servis, Yedek Parça Ve Garanti Sorunu!

20 Temmuz 2023 16:48

RKS BN5 Pro bisikleti 20/07/2023 tarihinde aldım. Alalı tam 1 yıl oldu. Bütün bakımlarını günü gününe düzenli olarak yaptırdım. Hala da yaptırmaya devam ediyorum. Bisikleti 4-5 ay kullandıktan sonra, pedal çevirmediğim zaman kilometre göstergesi sıfır gösteriyordu, pedal çevirince normal hızını gösteriyordu. Ayrıca ortalama 30 km kadar yol gidiyorken aynı şartlarda bir anda 15 km civarı yol gitmeye başladı. Bakım zamanı geldiğinde her zaman rutin bakımlarını yaptırdığım (17/03/2023) tarihinde Kocaeli/İzmit de bulunan Motor burda Servisine yukarıdaki şikayetlerimi de bildirerek bisikleti bıraktım, Bisiklet iki gün serviste kaldı, merak edip aradığımda bataryanın içindeki bazı pillerin patladığını, Gaziantep'e garantiye gönderdiklerini, pedal sensörünün de bozuk olduğunu, onu da sipariş verdiklerini bildirdiler. Neyse aradan 10 gün daha süre geçti, telefonla tekrar arayıp, bisikletin tamam olduğunu gelip almam gerektiğini söylediler. Gittiğimde bataryanın yenilendiğini, pedal sensörünün de fabrikada olmadığı için stoğa girdiğinde göndereceklerini ve ellerine ulaşınca beni arayacaklarını söylediler. Bisikleti bu şekilde kullandım. Baktım ki bataryada hiçbir değişiklik yok, aynı km'yi yapıyor Bende merak ettim. Gaziantep fabrikayı müşteri hizmetlerini aradım. Kargo takip numarasından sorgulattırdım ki batarya Antep fabrikaya gitmiş fakat fabrikadan teslim alınmamış servise olduğu gibi geri gelmiş, Teslim alınmama nedenini de söylemediler. Serviste batarya yapıldı diye sağ olsun beni yanılttılar. Ayrıca o tarihten bu yana birkaç kere pedal sensörünü sordum, hep aynı cevabı veriyorlar. Fabrikada sensör yokmuş, (sensör yoksa üretilen başka bisikletlere ne takıyorlar) Bir sonraki bakımı da 10/06/2023 tarihinde (km 3000 değdi) yeni açılan Motor Ay servisine yaptırdım. Onlar kısmen biraz daha ilgililer ama onlarda bataryanın 6 aylık garantisi olduğunu ve garanti kapsamı dışına çıktığını söyledi. Ayrıca pedal sensörünün de fabrikada olmadığını söylediler. Ayrıca bisikleti aldığımdan beri arka dişliden sesler geliyordu, Ne zaman servise götürsem yağsızlıktan yapıyor dendi. En son Motor Ay serviste arka dişliyi yamuk olduğu için ücret karşılığında değiştirdiler, Artık ses yapmadı. Ben bisikleti aldım genel olarak memnunum fakat, servis ve yedek parça konusunda RKS firmasından şikayetçiyim.

profile profile

05 Haziran 2023 02:49
Özcan sonuçtan hiç memnun değil

17 Nisan 2024 15:01
Tahir sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor Elektrikli Bisiklet Kusurlu

28 Eylül 2023 09:58

İsmail
05 Eylül 2023 22:32
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2023 15:10