RKS Motor Bitter 125 CC Motor Sürekli Arıza Veriyor Ve Masraf Çıkartıyor

24 Nisan 2024 20:01

18.11.2023 tarihinde Sanayi Mahallesi'nde bulunan Kayalar bayisinden RKS Bitter 125 CC motor aldık. Ancak motorun ikinci haftasında kilometre teli kendiliğinden koptu. Araştırdığımda, bu modeli alan pek çok kişinin bu problemi yaşadığını öğrendim. Bayi ile iletişime geçtiğimizde, garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler. İki haftalık ve kilometre yapmamış bir motorun kilometre telinin kopması nasıl olur da garanti kapsamı dışında kalabiliyor, anlamış değilim. Motorun kilometre telini iki bin küsur liraya tamir ettiler. Birkaç hafta sonra kilometre teli yine koptu. Kullanılan malzeme o kadar kötü ki, bu motor kesinlikle sağlam değil.
Biz çok pişman olduk ve çevremizdeki hiç kimseye önermedik. Kilometre göstergesi sürekli yanlış bilgi veriyor. Gösterge paneli sürekli hata veriyor. Beklenmedik bir şekilde sağ ve sol sinyaller çalışmıyor, dörtlüler yanmıyor. Şu anda 2000 kilometrede olan motorumuz, bugün yolda giderken arka fren telleri koptu ve tekrar 1000 lira masraf çıktı! Sürekli masraf çıkaran bir motor. Çok pişman olduk. Müşteri hizmetlerine ulaşmak ise mümkün değil.

Nüsret

Kardeşim bende aynı motordan oğluma aldım km teli koptu servise gittim parayla olduğunu söylediler bu motorda faprikanın yaptığı hata yüzünden bunlarda kronik sorun oldu ben mekanik işlerden anladığım için internetten bunun km teline benzeyen başka marka tel aldım orijinalin tekerlek bölümündeki kafasını söküp yenisine taktım telin içine de tırpan motorlarında kullanılan gres yağı bastım gres yağı sürtünmeyi ve ısınmayı engeller bir de orijinal telin yukarıdaki kafası eğik yapılmış yanlış birsimtem ben düz yaptım ve şu anda saat gibi çalışıyor hiçbir sorun yapmadı

Önder

Maalesef bu da kronik bir sorun, kopan teli elinize alın ve motorcular gezin, mutlaka bulacaksınız. Kilometre teli mekanik olarak içerisinde döndüğünden dolayı, içerisindeki gres yağını kurutuyor ve tel sıkışıp kopuyor. Sorun bu. Ama marka ilgisiz.

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Kadir
23 Kasım 2023 17:41
Nedim sonuçtan hiç memnun değil

Nedim
20 Temmuz 2023 09:08
RKS Motor Hiçbir Sorumluluk Almıyor! Baştan Sona Mağduriyet Sürecim
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor RKS Ürünümü Tabiri Caizse "Çalıp" Satan Yetkili Servis

Yusuf