Rekor Turizm Yanıltıyor, Mağdur Ediyor

26 Haziran 2024 11:03

Bizler ülkenin önemli üniversitelerinde öğretim üyesi doktor olarak çalışan 4 kadın arkadaşız. Belli bir yaştan sonra kız arkadaşlarla güzel seyahatler yapıp anı biriktirelim istedik ve bir arkadaşımızın önerisi ile erken rezervasyonla uygun fiyatlı Japonya turuna ödemelerimizi yaptık. Aslında rekor travel yazıp internette bir arama yapsak başımıza gelecekleri anlarmışız ama herkesi kendimiz gibi sandığımız için düşünemedik. Temmuz 2023 tarihinde “5 Ekim 2023 Japonya turu ücreti” olarak ödemelerimizi yaptık.

Eylül ayından itibaren bilet bilgisi istemeye başladık ama hep bir bahaneyle ötelendik. Tarih iyice yaklaşınca da yeşil olmayan pasaportlardaki bir sorun nedeniyle turun ertelendiği bizi sakura mevsiminde aynı fiyata götürerek kendini affettireceğini öğrendik. Saflık bu ya yine tamam dedik, ama mart 2024 yaklaştıkça aynı senaryo devam etti, biletler 3 gün kala alınacak, tarih şu olacak vs derken artık öğrendik ki ortada bir tur falan yok.

Sadece kalan 6 kişiyi kendi keşif turuna götürecekmiş. O günden beri de her cuma para iademizi vereceğini söylüyor. Sürekli bir bahane ile öteliyor. En son haklarımızı arayacağımızı söyleyince biraz daha oyalamak için 2 kişinin kısmi ödemesinin yaptı ve yine her cuma biz ödeme sıramızı beklemeye devam ettik. Ancak son 2 aydır iletişimi de kesti zaten, eskisi gibi yalan da olsa ödemeyi yapacağını da söylemiyor artık.

Bizler de hukuki yollara başvurduk, süreç işliyor. Kendisi Instagram hesabından omas turizm global üzerinden (rekor travel global TÜRSAB hakları elinden alınmış diğer şikayet yazılarından anladığımız kadarıyla) yeni turlarını tanıtmaya devam ediyor. Oradan da yazmak istedik ancak hemen engellendik ve yorumlarımız silindi.

26 Temmuz 2024 17:31
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
03 Ekim 2024 12:51
Tur İptali ve Ücret İadesinde Yaşanan Gecikmeler
Ayşen sonuçtan hiç memnun değil

11 Ağustos 2023 01:43
Halim sonuçtan hiç memnun değil

16 Haziran 2025 21:14
yunan-adasi-turu-iptaliyle-yasanan-magduriyet-ve-iade-sorunu-1.jpg