Elektrikli Ev Aletleri12 Şubat 2024 14:42

En iyi Elektrikli Şofben Tavsiye ve Satın Alma Rehberi 2024

En iyi Elektrikli Şofben Tavsiye ve Satın Alma Rehberi 2024

Eğer evinizde bir kombiniz ve merkezi sıcak su kaynağınız yok ise elektrikli şofben kesinlikle hayat kurtarıcınız olacak. Ani su ısıtıcılar olarak ta isimlendirilen elektrikli şofbenler suyu istediğiniz sıcaklığa kısa sürede getirerek sizi sıcak su derdinden kurtaracaktır.

Elektrikli şofbenler sadece evde değil yazlık gibi daha az kullanılan yerlerde ya da ufak olması sebebi ile mutfaklarınızda sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilecek niteliktedir.

Neden elektrikli şofben almalıyım?

elektrikli şofben

Elektrikli şofbenler suyu aniden ısıtarak size sıcak su veriyorlar. Bu işlemi çok küçük boyutlarına rağmen çok verimli ve hızlı bir şekilde yapıyor. Elektrikli su ısıtıcılar, termosifonlar kadar yer kaplamıyor ve küçük alanlarda kolay montajı ile büyük kolaylık sağlıyor.

Termosifon kullanıyorsanız içindeki suyun belli bir sıcaklığa gelmesini beklemeniz gerektiğini biliyor olmalısınız ancak elektrikli su ısıtıcılarında bu süreyi beklemenize gerek olmadığı için vakitten tasarruf edebilirsiniz.

Elektrikli su ısıtıcılar sadece sıcak su ihtiyacı duyduğunuz anda elektrik harcayarak diğer zamanlarda kullanmadığı için elektrik tasarrufu da yapıyorlar.

Elektrikli şofbenler oldukça küçük boyutlarda olduğu için çok küçük banyolarda kullanabilir ve montajı kolaylıkla yapılabilir.

Bu yazımızda sizlere elektrikli şofben alırken dikkat etmeniz gerekenleri ve elektrikli su ısıtıcı tavsiyelerine yer vereceğiz.

Ayrıca ilginizi çekebilir; En iyi kombi tavsiye ve satın alma rehberi

Elektrikli şofben satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Elektrikli su ısıtıcısı alırken öncelikle hangi amaçla ve ne için alacağınızı iyi belirlemeniz gerekiyor. Ne sıklıkta sıcak suya ihtiyacınız var? Bütün bunların yanında ani su ısıtıcılar ile termosifonlar arasındaki farkı bilmeniz de önemli. İhtiyacınıza uygun bir elektrikli su ısıtıcısını bulduğunuzda uygun indirimleri takip ederek en ucuz elektrikli fiyatlarını da takip edin. Yetkili servisi geniş servis ağı yaygın bir su ısıtıcısı almanız da sizin yararınıza olacaktır.

Doğru elektrikli şofben seçimi için bütün kriterlerinizi ve ihtiyaçlarınızı düşünerek karar verin. Boşa fazla para vermemeniz gerektiği gibi çok ucuza kaçıp emniyetsiz ve kalitesiz bir su ısıtıcı da almamanızı öneriyoruz.

Kapasite

Elektrikli şofbenlerde bir su haznesi bulunmadığı için kapasite durumu suyun akış debisi ve makinanın dakikada ısıtabildiği su miktarı ve Watt gücü ile alakalı bir durumdur. Makinanın içinde su çok kısa bir tur atar ve içeride iken bu su ısınır. Dolayısı ile Watt gücü yüksek bir su ısıtıcı çok daha çabuk şekilde suyu ısıtacaktır.

Elektrik Gücü (Watt Gücü)

Elektrikli şofbenlerin Watt gücü suyu ısıtma hızı ve kapasitesi ile doğrudan bağlantılı bir özellik. Elektrik gücünün fazla ve kesintisiz olması size yüksek ve kesintisiz bir sıcak su deneyimi verecektir. Eğer evinizde elektrik hatlarında bir voltaj sorunu yaşıyorsanız sıcak suyunuzda da dalgalanmalar yaşayabilirsiniz.

Elektrik gücü suyun sıcaklığına da etkisi bulunuyor. Uzun süreli kullanımlarda sıcaklık değeri bir miktar düşebilir o sebeple çok uzun süre sıcak su almak istiyorsanız depolu şofbenleri tercih etmelisiniz. Unutmayın elektrikli su ısıtıcılar size kısa süreli ve hızlı sıcak su sağlamak üzere tasarlanan aletlerdir. Yani bir küvet doldurmak isterseniz çok verim alamayacağınızı söyleyelim.

Aynı anda Kullanım

elektrikli şofben ortak kulanım, çoklu şofben kullanımı

Eğer elektrikli şofbeninizi birden fazla su çıkışına verecekseniz daha güçlü bir model almalısınız. Aynı anda birden fazla kişi sıcak su kullanacaksa bu durum kullanan kişilere daha az sıcak su gelmesine hazırlıklı olun. Eğer tek başınıza yaşıyor veya ailenizin sayısı az ise bu durumda çok büyük problem yaşamayacaksınız ancak kalabalık bir aile iseniz ya her banyoya ayrı elektrikli şofben almayı ya da daha güçlü bir model almayı göz önünde bulundurun.

Kullanım Alanı

Elektrikli Şofben satın almadan önce evde hangi alanlarda kullanacağınızı iyi belirleyin. Mutfakta bulaşıklarınız için mi yoksa banyoda duş almak için mi kullanacaksınız? Aynı anda iki yere sıcak su sağlamak için kullanacaksanız bu yine aile sayınız ile ilgili bir durum.

Yine yaşadığınız şehrin mevsimlerinin nasıl geçtiğini ve şebeke sularının soğukluğunu da göz önünde bulundurun. Bir elektrikli su ısıtıcının kışı soğuk ve sert geçen bir şehrin suyunu ısıtması biraz zor olacaktır.

Montaj Yeri

elektrikli şofben mutfak

Elektrikli şofbeninizi sıcak suyu kullanacağınız yere yakın bir yere monte etmeniz verimlilik açısından önemli. Suyu alacağınız yerden daha uzağa montaj yapmak örneğin Dublex bir evde üst katta sıcak su istiyorsanız alt kata taktırmak çok verimli olmayacaktır. Büyük bir evde yaşıyorsanız merkezi olarak belirlediğiniz birkaç yere elektrikli su ısıtıcısını monte ederek birkaç noktadan sıcak su alabilirsiniz.

Sıcak suyu istediğiniz mekanda montaj için yeterince çok alan olmaması durumunda daha küçük ve kibar cihazları tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

Enerji Tüketimi

Elektrikli su ısıtıcılar kısa süreli sıcak su ihtiyaçları için kullanılsalar da bu cihazı ekonomik hale getiren asıl konu elektrikli şofbenin sahip olduğu enerji sınıfı. Bu sebeple enerji sınıfı tasarruflu bir model tercih etmeniz durumunda uzun vadede bu tasarrufu yapabilirsiniz.

Cihazınızın ne kadar elektrik tükettiği ile ilgili hesaplama yapmak için; Elektrikli ev aletleri ne kadar elektrik tüketiyor.

Yetkili servis ve Garanti

Satın almayı planladığınız ürünün yetkili servis desteğinin yaygın olmasına ve montajının servisi tarafından yapıldığına emin olun.

Elektrikli şofben satın alırken ve montaj yaparken şunlara dikkat edin;

• Bütçenize uygun ve kaliteli bir seçim yapın.
  • İhtiyacınız olan su kapasitesini belirleyin
  • En uygun yere montaj yaptırın
  • Enerji verimliliği yüksek bir cihaz tercih edin.
  • İzolasyonu iyi şofbenleri tercih edin. Bu sıcak su kaybını en aza indireceği gibi güvenlikli olacaktır.
  • Elektrikli su ısıtıcının montajını profesyonel bir ustaya yaptırın. Kablo kalınlığı izolasyon ve evin sahip olduğu elektriğin yeterli olup olmaması ve buna uygun hale getirilmesi, cihazınızın uzun süre kullanılabilmesi açısından önemli bir konu.

Elektrikli Şofben Kullanıcı Yorumları ve Deneyimleri

Elektrikli su ısıtıcı kullanıcı yorumlarını okuyarak kendinize en uygun şartlarda seçim yapmak için fikir edinebilirsiniz. Ayrıca Şikayetvar sitemizde bulunan elektrikli şofben şikayetlerini okuyarak firmaların çözüm süreçlerini takip edebilirsiniz.

Ayrıca inceleyin; Elektrikli Şofben şikayetleri

Ayrıca; Baymak elektrikli şofben, Fakir Elektrikli Şofben, CVS elektrikli şofben, Demirdöküm elektrikli şofben, Arçelik elektrikli şofben, İhlas elektrikli şofben, Arzum elektrikli şofben, Bosch elektrikli şofben, Beko elektrikli şofben, Aura şofben, Arnica elektrikli şofben, markalarına ait elektrikli şofben şikayetlerini okuyabilir, markaların çözüm süreçlerini takip edebilirsiniz.

Elektrikli Şofben Bakımını Düzenli Olarak Yaptırın

elektrikli su ısıtıcılar nasıl çalışıyor

Her elektrikli ev aleti gibi şofbenlerde bakıma ihtiyaç duyan ürünlerdir. İçerisinde bulunan rezistans ve borulardan kireçlenmeye bağlı yıpranmalar olabilir. Bu sebeple periyodik olarak bu cihazların bakımlarını yaptırmanız uzun süreli ve verimli bir kullanım için öne taşıyor.

Elektrikli Şofben Bakımı Nasıl Yapılır?

Elektrikli şofben bakımını yetkili serviste yaptırmak en güvenli yöntem olmakla birlikte kendinizde bu bakımı yapabilirsiniz. Eşanşör bölümünde kireç birikmesinin önüne geçebilirsiniz. Bu bakımı kireç çözücüler ya da çamaşır suyu yardımı ile yapabilirsiniz.

Bu işlemi gerçekleştirmek için kullanım talimatındaki gibi cihazınızın içini açarak eşanşör bölümüne çamaşır suyu veya kireç çözücüyü dökerek 15-20 dakika bekledikten sonra bu bölümü durulamak sureti ile temizliği yapabilirsiniz. Kullanılan temizlik malzemeleri insan sağlığına zararlı olduğu için durulama işlemini iyi yapmanız önemli. İşlem sonrası da bir süre suyu akıtmak sureti ile işlemi tamamlayabilirsiniz.

Yoğun kullanacağınız elektrikli su ısıtıcısının bakımını iyi yapıp güzel bir seçim yapmanız durumunda uzun yıllar problemsiz kullanabilirsiniz.

En iyi elektrikli şofben tavsiye listemizi inceleyerek elektrikli şofben modellerinden birini seçebilirsiniz.

En iyi elektrikli Şofben Tavsiye listesi 2024

Baymak BT 7000 Banyo Tipi Elektrikli Şofben

Baymak BT 7000 Banyo Tipi Elektrikli Şofben

Listemizin birinci sırasında fiyat olarak ta uygun bir model olan Baymak BT 7000 Banyo Tipi Elektrikli Şofben bulunuyor. Çalışma Gerilimi ( V ): 230 3 kademeli ısı ayarı, 0,2 bar 2-4 litre/ dakika su debisi ile IP24 sınıf güvenliği ile birlikte 6 ayrı emniyet koruması bulunuyor. Aşırı su basıncına karşı emniyet sübabı, Yanmaya dayanıklı alev almayan orjinal hammadde, Aşırı ısınmayı önleyen emniyet termostatı, Aşırı ısı ve yüksek akım kesici 2.daldırma termostatı, Kireç tutmayan ve ek yalıtımlı rezistans gibi özellikleri ile çokça tercih edilen bir model ve olarak listemize giriyor.

Fakir Clero Elektrikli Şofben

Fakir Clero Elektrikli Şofben

En iyi elektrikli şofben tavsiye listemizin ikinci sırasında Fakir Clero Elektrikli Şofben bulunuyor. 220V normal şehir elektriği ile çalışır. 30°, 50° ve 80° sıcak suyu devamlı verebilir. Normal şehir suyu tazyiki ile çalışır. Otomatiktir, su açılmadan ya da yeterli miktar su gelmeden çalışmaz. Su basıncı düşünce otomatik olarak kapanır. Plastik gövde ve su tesisatıyla ikinci bir emniyet sağlanmıştır. Kesinlikle elektrik kaçağı tehlikesi yoktur. Cihazımızda kireçlenme sorunu yoktur. Fakir Clero Elektrikli Şofben fiyatı ile oldukça geniş bir kitleye hitap etmesi ile listemize giriyor.

Artemis Lion Uzun Rezistans Elektrikli Şofben

Artemis Lion Uzun Rezistans Elektrikli Şofben

En iyi elektrikli şofben tavsiye listemizde üçüncü sırada Artemis Lion elektrikli banyo şofbeni bulunuyor. 7000W, 3 kademeli, 8 emniyetli, Uzun tüp rezistans ile yüksek verimli sıcak su verebilen cihaz. Banyonuzda ergonomik bir görüntü sağlar. Yüksek verimli UZUN TÜP rezistans ile suyu ısıtır. 4lt/dk su debisi ile bol su sağlar. 8 emniyet sistemli ve %100 güvenlidir. Mikroswitch güvenlik sistemi ile su basıncı düştüğünde veya aşırı yükseldiğinde kendini kapatır. Su çıkışında bir tıkanma olursa tahliye çıkışı otomatik devreye girer ve cihaza zarar gelmesi önlenir. Elektrik kaçağı varsa otomatik kapanır ve sizi korur. Termostat sistemi ile suyun aşırı ısınmasını önler. Kirece karşı ekstra nano koruma sistemi vardır. Dış kasası tamamen plastik malzemeden yapılmıştır ve yıllarca deforme olmaz. Fiyatı ile yine çokça tercih edilen modeli tavsiye ediyoruz.

Cvs Dn 5271 Çerçin Elektrikli Şofben

Cvs Dn 5271 Çerçin Elektrikli Şofben

En iyi elektrikli şofben tavsiye listemizde dördüncü sırada CVS DN 5271 model elektrikli şofben bulunuyor. Ucuz fiyatı ve yaygın servis ağı ile oldukça tutulan bir ürün. Aşırı su basıncına karşı emniyet sibobu, Yangına karşı alev almayan yanmaz hammadde ve dış yüzey, Elektrik kaçağını önleyici topraklama hattı bağlantısı, Giriş/çıkış suyu kesildiğinde enerjiyi kesen diyafram sistemi, Pabuç izoleli yanmaz iç kablo takımı, Tek termostatli aşırı ısı önleyici, 7 Kademeli Emniyet sistemi, 3 Kademeli Ayar ile istenilen sıcaklıkta su, Kireç tutmayan ve yalıtımlı rezistans, Minimum Su Basıncı: 1.5 mss• Debi: 60-180 Lt /h gibi özellikleri ile tavsiye listemizde yer alıyor.

Arzum AR 012 Laguna Elektrikli Şofben

Arzum AR 012 Laguna Elektrikli Şofben

En iyi elektrikli şofben tevsiye listemizde beşinci sırada Arzum Laguna elektrikli şofben bulunuyor. 10 farklı emniyet sistemi, 3lt/dakika su debisi, Otomatik kapanma özellikleri ile yaygın servisi bulunan Arzum laguna tavsiye listemize giriyor.

Paylaş

İlginizi çekebilecek diğer rehberler