QNET Promosyon Gençlerin Mağduriyeti: Aileler Endişeli

25 Nisan 2024 20:4318.810

Merhabalar, çaresiz bir anne olarak şikayette bulunuyorum. Üç çocuk annesiyim, en küçüğü E.S. dönercide çalışıyor. Geçen hafta 'işe gidiyorum' diyerek evden ayrıldı ve üç gün boyunca haber alamadık, telefonlarına cevap vermedi. Daha sonra öğrendik ki Antalya'ya gitmiş. Savcılığa gideceğimiz tehditlerimiz sonucunda bilgisayarda görüntülü konuşabildik. Yanında tanımadığımız, güven vermekten uzak kişiler vardı ve oğlumla özel olarak görüşmemize izin verilmedi. İlk başta oğlumun kaçırıldığını ve alıkonulduğunu düşündüm. Ancak sonradan kuzeninin Qnet adlı bir oluşuma katıldığını ve oğlumu da yanına çağırdığını öğrendik. Oğlum, kısa sürede zengin olacağını ve yakında ev ile araba alacağını iddia ederek beyninin yıkandığını gösterdi. Ona bunların imkansız olduğunu anlattık ama ikna olmadı.
Bu sistemin çalışma şekli hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; bu oluşum belirli zamanlarda belirli bölgelerde ofisler açıp, eğitimsiz ve işsiz gençleri toplantılar düzenleyerek yanlarına çekiyor ve gerçekçi olmayan vaatlerde bulunarak onların düşüncelerini etkiliyorlar. 'Eğitim' adı altında birkaç saatlik sunumların ardından sözleşme imzalatıyorlar. Yetişkinlerin bu işe giremeyeceğini bildikleri için, kredi çekebilecek yaşta olan gençleri hedef alıyorlar. Saat, parfüm ya da tatil gibi ürünleri yüksek fiyatlarla satarak gençleri sisteme dahil ediyorlar.

25 Nisan 2024 20:24

Parası olmayandan kredi çekerek almasını sağlıyorlar ve de kredi konusunda da yardımcı oluyorlar. Kamerada yaptığımız görüşmede oğlumun kolunda yeni bir saat vardı ve bu saat 75 bin tl kredi çekerek almış. Şimdiden batağa girmeye başladık. Üretilen ya da bu saydıklarım dışında ticareti yapılan herhangi bir şey yok. Bu simsarlar çocukları borçlandırıp kanını emerek geçiniyorlar çocuklar kredi ödeyemez duruma gelince de yakınlarını sisteme dahil ederek onlara satış yaptırmaya çalışıyorlar. Sisteme bir kez giren harcadığı parayı geri kazanabilmek için yeni birilerini sisteme girmeye razı etmek zorunda kalıyor, hadi harcadığın paradan vazgeçtin bu seferde imzalatılan sözleşme var ortada mecbur kalıyorsun ve bu sistem sarmaşık gibi sarıyor. Görüşmemizde oğlumun yanında daha sonradan isminin Mahmut olduğunu öğrendiğim ve ondan daha yetkili sözüm ona akademisyen olduğunu söyleyen Sercan isimli şahıs kızımın ve benim sorularımıza cevap veremeyince, oğluma dönüp ailenin seninle ilgili şüphesi var sana güvenmiyorlar gibi sözler söyleyerek bizi tehdit olarak gösterdiler. Konuşmanın devamında oğluma; kaç yaşındasın, biz senden zorla mı para istedik veya burada zorla mı tutuluyorsun? Gibi sorular sorarak akılları sıra kendilerini akladılar. Oğlumun tüm telefon rehberini kağıda dökmüşler ve çok zorda kalırsa kimden ne kadar borç alabileceğini yazdırmışlar. Adamlar tüm ailemizi ve çevremizi şimdiden tanıyor. Oğlumda halen saf saf bize tatil satarak bizi sisteme bizi dahil etmeye çalışıyor. “Yavrum ben işçiyim baban işçi ay sonunu zor getiriyoruz, bir pazarımız var onda da kendimizi köye zar zor atıyoruz” desem de nafile. Babası “oğlum gel krediyi ben öderim sen evimize dön işine gücüne bak dediğinde de hemen yanındakiler müdahale ederek görüşmeyi kestiler. Ben çocuğumu biliyorum ne kimseyi bir ürün almaya ikna edebilir ne de kimse ona güvenerek beş kuruş gönderir bundan eminim ama oğlum bu oluşumdan çıkmadıkça kredi çekerek bizi daha da batağa sürükler. Hadi parasını pulunu geçiyorum 18 yaşında delikanlı ya başına bir iş gelirse daha kötü bir şeye bulaşırsa diye geceleri uyku uyuyamıyorum. Qnet firmasını ve Antalya Konyaaltı ofisini CİMER ‘e şikayet ettim bu hafta da Savcılığa başvuru yapacağım. Oğlumun başına bir iş gelirse de sorumlusu yukarıda ismi geçen simsarlardır.

29 Nisan 2024 08:28 (Şikayetten 3 gün sonra)

Sayın Bağımsız Temsilcimiz, QNET satış ve pazarlama sistemi şeffaf, yasalara uygun, kişilere gelir kazancı sunmayan, üyelik sistemi üzerinden gelir vaadi olmayan bir satış sistemidir. Kişiler ister üye olup kişisel ihtiyaçları için alışveriş yapar ister satış temsilcisi olarak bir satış organizasyonu kurar. Sadece ürün satışlarından komisyon geliri elde edilir ki bu da vergilendirmeye tabi olup, sınırsız değildir. Qnet Promosyon kişilere üyelik başvurusu aşamasında en şeffaf ve doğru bilgiyi sunmaktadır. Üyelik formlarımızda gelir vaadi olmadığı, ilkeler ve prosedürlere (kazanç planında) nasıl komisyon geliri elde edileceği, etik kurallar her şey sunulmaktadır. Qnet’e başvuran kişilere ilgili birimlerinizin tüm detayları izah edebilir yetkinlikte olduğunu iletmek isteriz. Qnet Promosyon'a ait resmi ofis yalnızca İstanbul'dda bulunmakta olup, diğer tüm ofisler şahıslar tarafından kurulmuş olduğundan Qnet Promosyon ile resmi bir bağı bulunmamaktadır. QNET Müşteri Destek Merkezi’ne haftaiçi her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz: Kanuna uygun olmadığını düşündüğünüz bir durum var ise en yakın hukuki başvuru merkezine gitmenizi önermekteyiz. Saygılarımızla, QNET Müşteri Destek Ekibi

Yorumlar(5)

Cesarettin
Cesarettin
10 Şubat 2025 00:04

Eğer gerçekten qnete bağlı bir yerse kimse korkmasın gerçekten kimseye bir şey olmaz 3 gün eğitim sonrası kişinin kendi kararına bırakılıyor

Seyit
Seyit
Benzer Şikayeti Var
4 Mayıs 2024 23:14

Merhaba sözleşmeden bahsediyorsunuz benimde kardeşim Ankara'daki ofislerinde kalıyor bizde bu konuda mağduruz ama ortada nasıl bir sözleşme var öğrenebilir miyim?

Esma
Esma
Benzer Şikayeti Var
2 Mayıs 2024 19:58

Antalya'daki ofise siz de gidin ve çıkmayın. Elinizden ne geliyorsa hepsi için uğraşıp onları rahatsız edin.

Ayten
Ayten
1 Mayıs 2024 21:01

Merhabalar, bizde oğlum yüzünden aynı durumdayız. Bu durum aklımın alamayacağı kadar karışık ve üzücü. Rica etsem bize iletişim için bir sosyal medya adresi bırakabilir misiniz? Ya da siz bana esrazeynepylmz hesabından ulaşabilir misiniz

Qnet Sisteminde Yaşadığım Olumsuz Deneyim

User
User
5 Mayıs 2025 20:2670.704

Bu yazıyı anonim olarak, yaşadığım deneyimi paylaşmak için yazıyorum. Bir arkadaşım beni Ankara’ya davet etti. "E-ticare...

3 Destek7 Yorum

QNET Promosyon Antalya Paramı Alıp Kaçtı

Dalin
Dalin
30 Temmuz 2024 06:2322.689

Cidden o kadar doluyum ki yazarken elim titriyor. Ben bir yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine qnet'in Antalya ışıklar şu...

4 Destek1 Yorum

QNET Promosyon Manipülasyon Taktikleri

Görkem
Görkem
20 Eylül 2024 15:4451.322

Qnet Türkiye, e-ticaret adı altında insanları milyoner olma vaadiyle kendine inandırıyor. Özellikle öğrencilerden oluşan...

4 Destek5 Yorum

Öne ÇıkanKonular