Seyfettin sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Servisinde Garanti Kapsamı Sorunları Ve Yüksek Maliyetler

Seyfettin
01 Kasım 2024 00:24

14/06/2024 tarihinde ikinci el ve hâlâ garantisi mevcut olan, Peugeot marka 2023 model rifter araç satın aldım. Aracı aldıktan sonra toplam 3 kere Peugeot ılıcak Malatya servisine gitmek durumda kaldım. İlk servise gittiğimde kullanıcıdan kaynaklı aracın sağ aks dış körüğünün dış etkenlerden dolayı yırtıldığını ve 2300 TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Ben de ücretini ödeyerek yaptırdım. İkinci kez servise gittiğimde yine kullanıcıdan kaynaklı olarak intercool ayağının kırıldığını, garanti kapsamına girmeyeceğini, motor koruma da yaptırdığım takdirde toplam 3600 TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Buna da tamam dedim ve yaptım. Bu tamirden yaklaşık 1 ay geçmeden klima arızalandı. 3. Kez klima arızası için servise gittiğimde arızanın yine kullanıcıdan kaynaklandığını, torpido kısmına kullanıcının şerbetli bir sıvı koyduğunu ve buradan akan sıvı nedeniyle kalorifer yönlendirme motoru ve fan motorunun arızalanmasına sebebiyet verdiğini, yani sıvı teması olduğunu, garanti kapsamına girmediğini, 30 bin lira parça + 3 bin lira işçilik olmak üzere toplam 33 bin lira ödemem gerektiğini söylediler. Ben de böyle bir şeyin mümkün olmadığını, kesinlikle torpido kısmına sıvı bir şeyin konulmadığını, bir önceki servis bakımından sonra yapılan motor koruma işleminden sonra bu arızanın ortaya çıktığını, sıvı bir şey konulmuş olsaydı torpidoya konulan diğer eşyalara da o sıvının bulaşması gerektiğini söyledim. Bu parayı ödeyemeyeceğimi söyledim. Akabinde Peugeot genel merkeze şikayette bulundum. 25.10.2024 tarihinde Peugeot genel merkezinden arandım ve yine arızanın kullanıcıdan kaynaklandığını, garanti kapsamında tamirin yapılmayacağını ancak 10 bin lira indirim yapabileceklerini söylediler. Ben bu teklifi kabul etmedim çünkü kullanıcıdan kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum. Benden önceki sahibinden kaynaklanan bir hata olmuş olsaydı arabayı kullandığım 5 aylık süre içerisinde böyle bir sorunla karşılaşmam gerekirdi. Bu sorunları yaşadığım araç henüz 2 yıllık bir araç bile değil. Mağduriyetimin ilgili kişilerden giderilmesini talep ediyorum.

profile profile profile

Erdoğan sonuçtan hiç memnun değil

Stellantis Ve Peugeot Nev Tarabya Servis Hataları Ve Garanti Sorunları

Erdoğan
31 Mayıs 2024 17:30

Garanti Bilgisi Yanıltması Ve Servis İlgisizliği Mağduriyeti

Fatih
21 Mayıs 2025 11:19
Gökmen sonuçtan hiç memnun değil

Gökmen
14 Mayıs 2024 15:08
Ugur sonuçtan hiç memnun değil

14 Şubat 2024 17:27

Peugeot Rifter İle Yaşadığım Sorunlar Ve Yüksek Masraflar