Seyfullah sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Servis Garantisinin Yetersiz Olması

13 Ağustos 2024 00:39

13 Mayıs 2024 tarihinde, Peugeot Baykar Bursa bayisinden 10.700 km’de, 2023 model bir Peugeot 208 Allure selection ikinci el araç satın aldım. Aracın garanti kapsamında olması ve sıfıra yakın, hatasız bir araç olarak sunulması, tercihimde belirleyici oldu.

24 Temmuz 2024 tarihinde aracımın lastiklerinde bir yamukluk fark ettim. Bu durumun, yüksek hızlarda yolda gezinmeye neden olduğunu düşündüğüm için aracı Peugeot Baykar yetkili servisine götürdüm. Yapılan incelemeler sonucunda, sağ ön amortisörün değiştirilmesi gerektiği tespit edildi. Ancak, servis yetkilileri bu arızanın garanti kapsamında olmadığını, kullanıcı hatasından kaynaklandığını belirterek, değişim için 24.051 TL masraf çıkacağını ilettiler.

Aracımda herhangi bir kaza ya da çarpma durumu yaşanmadı. Kaza ya da darbe izi olmadığını ve gerekirse ekspertiz raporu alabileceğimi servis ustasına da belirttim. Şehir içi yollarda bulunan rögar kapakları veya kasisler gibi engellerden dolayı dikkatli ve yavaş geçmeme rağmen, bu tür bir kullanım sonucunda amortisör bozulduysa eğer bu, aracın dayanıklılığı konusunda ciddi anlamda endişe verici bir durum. Nihayetinde, bu derece hassas bir aracın satışa sunulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tarz günlük kullanım konuları dışında belirttiğim gibi bir kaza ya da çarpma söz konusu da değil.

Garanti kapsamında olmadığı söylenen bu durum beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Baykar yetkili servisindeki arkadaşlar ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar, ancak bu sorunun bayiden ziyade marka ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Peugeot gibi bir markadan, henüz garanti kapsamında ve neredeyse sıfır denebilecek bir araç için böyle bir yaklaşım beklemiyordum. Müşteri kaynaklı ifadesiyle, garanti kapsamında olduğu iddia edilen her parçanın, firmanın takdirine göre garanti dışı bırakılabilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Hakka girmemek konusunda büyük hassasiyet gösteren bir tüketici olarak, aynı hassasiyetin tarafıma da gösterilmesini talep ediyorum. Aracımı bu haliyle kullanmaktan çekindiğim için mağduriyet yaşıyorum. Mağduriyetimin giderilmesini ve sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum.

28 Ağustos 2024 21:17

*Güncelleme 1:* Peugeot müşteri hizmetleri, şikayetimi iletmemin ardından 1 gün sonra beni aradı. Ancak, daha önce belirtilen açıklamaları tekrar ederek amortisörün aşınan parça grubuna girdiği için garanti kapsamına alınamayacağını söylediler. Görüşme sırasında, bana yardımcı olmak istediklerini belirttiler, fakat aynı ifadeleri tekrarlayarak bu konuda herhangi bir çözüm sunmadılar. Bunun yerine, başka konularla ilgili yardıma ihtiyaç duyarsam destek sağlayabileceklerini ifade edip, şikayetimi kaldırmamı talep ettiler. 12.000 km'de olan bir aracın bu tür bir parça aşınması yaşaması, kullanıcı olarak beni derin bir şekilde düşündürmektedir. Kendim bu mağduriyeti yaşarken, başkalarının da benzer bir duruma düşmemesi adına, firmadan araç alırken karşılaşabilecekleri olası sorunlar hakkında, özellikle sıfır veya sıfıra yakın araç almayı düşünen kişilerin dikkatini çekmek amacıyla şikayetimi yayınlamaya devam edeceğim.

Peugeot 2008'de Sürekli Arıza Ve İkame Araç Sorunu

Tülin
28 Mayıs 2025 16:11
Emrah sonucu yetersiz buldu

Emrah
13 Ağustos 2025 12:58
Bakım Sonrası Hasarlı Parçalar Ve Yetersiz Çözüm Nedeniyle Güven Kaybı
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Motor Beyni Değişimi Sonrası Süreklilik Gösteren Elektronik Arızalar Ve Servis İlgisizliği

Yasemin
10 Haziran 2025 14:03
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Bir Daha Peugeot Almak Mı Asla!

Gökhan
21 Mart 2024 23:23