Okan sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot 408 Çözülemeyen Kamera Sorunu

30 Nisan 2024 13:58

Merhaba, 2023 model, garanti kapsamındaki Peugeot 408 model aracımın sunroof ve elektrikli koltuklarının çalışmaması sebebiyle 23.10.2023 tarihinde aracımı İzmir/Şemikler'deki Arkas Otomotive götürdüm. Aracı teslim ettiğimde öğleden sonra teslim alabileceğim söylendi; fakat araç yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arasında serviste kaldı. Sonrasında sağ aynada bulunan kamera da çalışmadığı için tekrar servis kaydı oluşturuldu ve kamera siparişi verildi. Bir süre sonra beni arayarak kameranın geldiğini söyleyip servise çağırdılar. Ortalama iki hafta kameranın takılıp aktif hale gelmesini bekledik; ancak her aradığımda farklı şeyler söylendi. 'Döşemeler söküldü, elektrik tesisatını kontrol ediyoruz, kameranın versiyonu uymuyor' gibi bahaneler sunuldu. Sonuç olarak aracım yine yapılmadı ve ayna takımı siparişi vereceklerini, sorunun çözüleceğini bildirdiler. O haliyle aracı aldım ve iki ay sonra tekrar aradılar; ayna takımının geldiğini belirterek aracı tekrar götürmemi istediler. Ancak sonuç yine hüsran oldu. Kamera yine çalışmıyor ve kimse sebebini bilemiyor. En son kameranın beyninin siparişini verdiklerini söylediler; her sorguladığımda 'parça yolda' diyorlar; ancak sipariş verildiğinden bu yana 3 ay geçti. Şimdi de vites joistiğinin çerçevesinin boyası kalktı, aracın değişmeyen parçası kalmayacak gibi görünüyor. Peugeot Müşteri Hizmetlerini aradım, en geç 29.04'te kesin bilgi vereceklerini ilettikler; ancak yine sonuç hüsran. Sonuç olarak 6 aydır bu kamera yüzünden aracımı satamıyorum ve ikinci el araç piyasasındaki düşüş sebebiyle zarardayım. Halen yapılamadığı için severek aldığım aracın sorunlarından bıktım ve satıp kurtulmak istiyorum; ancak kurtulamıyorum. Aracımın ne zaman yapılacağıyla ilgili Müşteri Hizmetleri, yetkili servis dahil hiç kimse bilgi sahibi değil. Aracım serviste yattığı günlerde araç kiralamak zorunda kaldım ve bu durumdan da zarardayım. Manevi olarak çok yıprandım, hayatımın en yanlış kararı Peugeot almakmış. Peugeot yetkilileri ile sorunum çözülemeyeceği için hakkımı Tüketici Hakem Heyeti'nde arayacağım. Aracın makyajına aldanarak satın aldım; ancak hiç beklediğim gibi olmadı ve resmen hayal kırıklığı yaşadım.

profile profile

Yorumlar (6)

Cemil

Benim sorun çözüldü bilgi vereyim dedim. Darısı başına.

Peugeot 408 Çözülemeyen Kamera Sorunu
Samir

Nasıl oldu ne yapılmış?

Cemil

Teşekkür ederim 🙏🏼 kamera sorunu bende de çıktı 3-4 gün oldu hala bir sonuç yok bakalım ne çıkacak.

Okan

Allah sabır versin, çözülseydi 1,5 yıldır benimkini çözerlerdi. Ama sizin sorununuz çözülürse, bilgi verirseniz sevinirim.

Cemil

Sorun çözüldü mü acaba. Bilgi verir misiniz?

Okan

Çözülmedi, çözmeyede niyetleri yok. Yasal süreci başlattık.

Peugeot 5 Aydır Yedek Parça Temin Edemiyor

Cihan
18 Eylül 2023 15:33
Sema sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Servisinde Onaysız İşlem Ve Geri Görüş Kamerası Problemi

Sema