Yüksek Cayma Bedeli Mağduriyeti

05 Kasım 2024 05:15

Ben uygun bir araç almak için internet üzerinden Pert Dünyası'na üye oldum. Dönüş yapan Pert Dünyası yetkilisi, teklif vermeniz için cayma bedeli olarak 20.000 TL'lik bir sözleşmeyi göndermemi istediler, ben de gönderdim. Geçen hafta hasarlı bir araç beğendim ve teklif verdim. Kazandım, ödeme yapmak için üç gün süre verdiler ancak ailevi beklemediğim durumlardan dolayı ödemeyi yapamadım. Sürem bitmeden aradım ve sorunumu aktardım. Onlar da cayma bedelinin hepsine el koyacaklarını, hatta sözleşmede ihale bedelinin %20'sine el konulması gerektiğini, 395 bin TL'lik bir araç için 80 bin TL el koyabileceklerini söylediler. Cayma bedelinin amacı, içi boş tekliflerin önüne geçmek olmalı; kişileri cezalandırmak olmamalı. Ben hayatımda ilk defa araç ihalesine katılıyorum ve ben size güvenerek hesabınıza para yatırıyorum, nasıl bir art niyetim olabilir ki? Birçok firmanın aynı anda internet üzerinden yaptığı bir satışta, 395 bin liralık bir araç için diğer firmaların çoğu, aracın sahibi sigorta bile çok cüzi cayma bedeli koyarken, siz niye bu kadar yüksek cayma bedeline el koyuyorsunuz? Bence diğer firmaların hepsi, insanların kötü zamanlarının olabileceğini, bazen her şeyin istedikleri gibi olamayacağını düşünüyor ve sadece caymadan dolayı zararlarını tahsil ediyorlar. Siz ise cezalandırıyorsunuz ve bunu da kanuni olmayan bir sözleşmeye dayandırıyorsunuz. Ben internet üzerinden yapılan işlere çok güvenmiyorum, kolay kolay para yatırmıyorum, ancak sizin büyük bir şirket olduğunuzu, sorun olmayacağını düşündüm. Allah'tan daha fazla yatırmamışım, ona da el konulacaktı. Sizden talebim, katılmış olduğum ve üzerime kalan ihalede zamanında ödeme yapamadığım için hukuksuz bir şekilde el konulan cayma bedelinin tarafıma iadesini talep ediyorum. Hukuki yollara başvuru hakkım saklı kalma kaydıyla sorunun tarafınızca çözümünü talep ediyorum.

05 Kasım 2024 09:41 (Şikayetten 4 saat sonra)

Veysel sonuçtan hiç memnun değil

Denge Sigorta Ve Ekspertiz Sürecinde Bilgi Eksikliği Ve Haksız Teklif

denge-sigorta-ve-ekspertiz-surecinde-bilgi-eksikligi-ve-haksiz-teklif-1.jpg

Myclinica Daha Ne Olduğunu Anlamadan Hemen Bir Sözleşme Önüme Koyuldu

15 Mart 2025 12:29

17 Ekim 2024 01:39

Araban İlanda Sosyal Medya Yanıltıcılığı!

07 Ağustos 2024 14:21

CarPartner Aracın Bilgilerini Gizliyorlar