Emre sonuçtan hiç memnun değil

02 Mayıs 2024 16:02

17.04.2024 tarihinde Gebze Medar Hastanesi'nde bebeğimiz dünyaya geldi. Bütün süreçten çok memnun kaldık. Zaten aile boyu tüm doğumlar bu hastanede gerçekleşti. Sürekli başka durumlarda da tercih ettiğimiz bir kurum. 20.04.2024 tarihinde kontrolde bebeğimizin Yenidoğan sarılık değerinin yüksek çıkıp sınır değere ulaştığını ve fototerapi tedavisi görmesi gerektiğini sonuçlar çıktığında bildirdiler.

Fototerapi gerekiyordu. İlk 28 gün için herhangi bir ücret alınmaması gerektiği halde, sarılık paket hizmeti için bizden 2825 TL ücret talep edildi. Aynı hastanede doğum yapmamız sebebiyle ve 28 günün içinde olmamıza rağmen kabul edilmedi ve ücreti peşin olarak ödemek zorunda kaldık. Çocuğumuz için ücreti ödedik ve sonrasında yapılan araştırmada böyle bir ücretin alınmaması gerektiğini öğrendik.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden gerçekleştirdiğimiz incelemelerimizde, Yenidoğan bebeklerin sağlık hizmetlerinde ilk 28 gün süresince herhangi bir ek sağlık ücret bedellerinin SGK tarafından karşılandığına yönelik açıklamaları saptadık. Akabinde Şikayetvar platformunu kontrol ettiğimizde de birçok hastanın bizlerle aynı durumu yaşadığını gördük.

Hatta bu kişilere ücret iadeleri de yapılmış. SGK'yı aradığımda beni yönlendirdiler. Öncelikle bu kadar memnun kalarak gittiğim kurumda bu durumu yaşamak üzücü oldu. Öncelikle ücret iadesi talep ediyorum. Aksi halde SGK'nın yönlendirdiği işlem basamakları ile üzülerek ilerlemek zorunda kalacağım.

03 Mayıs 2024 03:17

Gebze Medar Hastahanesinde 17.04.2024 tarihinde eşim doğum yaptı. 20.04.2024 tarihinde çocuğum sarılık teşhisi konularak 1 günlük Fototerapi aldığı bundan haksız yere 2800 TL alınması ayrıca 02.05.2024 tarihinde çocuk doktoruna sarılık kontrolü için gittiğimizde de bütün itirazlarımıza rağmen 1.170 TL muayene ücreti aldığını, sağlık bakanlığının yönetmeliğine aykırı olduğu, doğum yaptığımız hastahanede ilk 28 günlük süreçte hastane tedavi ücretlerinin alınmaması gerektiğini talep ettik fakat sonuç alamadık. Yapılan ücretlerin iadesini talep etmekteyim. En kısa sürede ücret iadesi gerçekleşmemesi halinde SGK ve tüketici hakem kurulu heyetine şikayet edeceğim

03 Mayıs 2024 03:31

Gebze Medar Hastahanesi tarafıma dönüş yapmadı. SKG'ya ve Tüketici Hakem Kuruluna başvurumu yapacağım

03 Mayıs 2024 17:51
Özel Medar Hastaneleri 'nde Haksız Ücret Alınması

Gebze Medar Hastahanesi hala tarafıma dönüş yapmamıştır. Bu kadar kurumsal bir hastane sağlık bakanlığının yönetmeliğine nasıl aykırı davranabilir anlam veremiyorum. Sizi her yere şikayet edeceğim hala çözüm sunmazsanız

03 Mayıs 2024 17:52

SGK'ya ve Tüketici Hakem Kuruluna şikayetimi haftaya sunacağım

11 Mayıs 2024 13:59 (Şikayetten 8 gün sonra)
11 Mayıs 2024 14:03

Sürecim hakkında ne yüz yüze ne de telefonla bilgilendirme yapmadınız. Lütfen dürüst olun. Telefon arama kayıtlarını çıkartıp sizi en üst amirinize şikayet ederim. Burada bir iş yapmaya çalışıyorsanız bari dürüst olun… En kısa zamanda yüz yüze veya arama yoluyla lütfen iletişime geçin…

Buse sonuçtan çok memnun

22 Nisan 2024 18:40
"Hızlı geri dönüş için teşekkür ederim."
Oğuzhan sonuçtan memnun

02 Nisan 2024 15:26
"Aksilikler olsa da ücret iadesi gerçekleşti. Teşekkürler..."

30 Nisan 2024 23:24
Kadir sonuçtan memnun

03 Mayıs 2024 21:58
"VM Medical Park Pendik Hastahanesi'ne hızlı dönüşleri için teşekkür ederim, uğraştırmadılar. Gebze Medical Park Hastahanesi'ne yazıklar olsun 20 gündür haksız yere uğraştırdılar beni!"
Medical Park Hastanesi Yeni Doğan Ücretleri