Recep sonuçtan hiç memnun değil

Otorapor İzmir Ödemiş Pişmanlığı

02 Temmuz 2024 07:39

27.05.2024 pazartesi günü İzmir-ödemiş bayinizde 35 ** 209 plakalı 2013 model Honda CRV aracı b** bey'e ekspertiz yaptırdım. Seçtiğim paket 3950 TL'lik paket olduğu halde dyno testi yapılmamıştır. Ben, 31 Mayıs 2024 cuma günü gelip araçta ön inceleme yaptığımda, aracın bagajında demir hurdası taşınması sonucu bagaj iç plastik aksamlarında ezik, çizik, sürtme izleri olduğunu, bagaj fitillerinde ve içinde küflü demir tozları olduğunu, aracın arka koltuk yatırma sol koltuk üstü kulpuna bağlı küflü inşaat telinin olduğunu ve arka koltuklar üstünde bulunan yatırma kulplarının çalışmadığını, kırık olduğunu gördüm.

Ayrıca şoför kapısı cam kaldırma modüllerinin arızalı olduğunu, takılmalar yaparak doğru ve/veya hiç çalışmadığını gördüm. Ben 4250 TL'lik paketi seçtiğim halde, "boşuna fazladan 300 lira para vermeyin, araç iç aksamını ben detaylı olarak inceledim. Çalışmayan hiçbir aksam yok. Bu da bizden size hediye olsun. Her şey para demek değil." diyerek, ısrarla 3950 TL'lik pakete yönlendirmiştir.

"bu kusurları bana söyleseydiniz zaten ekspertiz yaptırmazdım." dediğimde, bana iş yeri girişindeki ekspertiz paketlerini gösterip "seçtiğiniz 3950 TL'lik pakette bunlar yok." diyerek kendisinin ısrarla yönlendirdiği 3950 TL'lik paket görseline bakmamı söyledi.

Aracı yol testi yaptığımda aracın her tarafından tıkırtı sesleri geliyordu. Ayrıca ön ve arka tamponlarını ön ve arka çamurluklara bağlayan tampon braketlerinin tırnaklarının tutmadığını, tamponların boşta sallandığını vs. Vs. Rapora yazılmamıştır. Araç traktör gibi, halk tabiri ile tepe tepe kullanılmış. Aracın bu halini görünce aracı almaktan vazgeçtim. Zararımı karşılamadı.

12 Temmuz 2024 09:34

27.05.2024 pazartesi günü İzmir-ödemiş bayinizde 35AFD209 plakalı 2013 model Honda CRV aracı Barış Bey'e ekspertiz yaptırdım. Tercih ettiğim paket 4250 TL'lik paket olduğu halde ısrarla 3950 TL'lik pakete yönlendirmiş ve bu paketteki dyno testi yapmamıştır. Ben, 31 Mayıs 2024 cuma günü gelip araçta ön inceleme yaptığımda, bagajda demir hurdası taşınması sonucu bagaj iç plastik aksamlarında ezik, çizik, sürtme izleri, bagaj fitillerinde ve içinde demir küfü tozları olduğunu, aracın arka koltuk yatırma sol koltuk üstü kulpuna bağlı küflü inşaat telinin olduğunu ve arka koltuklar üstünde bulunan yatırma kulplarının çalışmadığını, kırık olduğunu, şoför kapısı cam kaldırma modüllerinin arızalı olduğunu, takılmalar yaparak doğru ve/veya hiç çalışmadığını gördüm. Ben 4250 TL'lik paketi seçtiğim halde, "Boşuna fazladan 300 lira para vermeyin, araç iç aksamını ben detaylı olarak inceledim. Çalışmayan hiçbir aksam yok. Bu da bizden size hediye olsun.". Diyerek, ısrarla 3950 TL'lik pakete yönlendirmiştir. "Bu kusurları bana söyleseydiniz zaten ekspertiz yaptırmazdım." dediğimde, bana iş yeri girişindeki ekspertiz paketlerini gösterip "seçtiğiniz 3950 TL'lik pakette bunlar yok." diyerek kendisinin ısrarla yönlendirdiği 3950 TL'lik paket görseline bakmamı söyledi. Bagaj kapağını açtığında çok rahat gördüğü kusurları ve bagaj kapağının sol köşesinin bükülmüş olduğunu, bagaj kapağı yan civatalarının sök-tak yapılmış olduğunu, bu civata başlarında anahtar izleri olduğunu, anahtar izi olan civataların dolayısıyla kapıların sök-tak, dolayısıyla değişmiş kabul edilmesi gerektiğini b** bey çok iyi bildiği halde, bunları rapora yazmayıp tarafsızlık ilkesine aykırı davranmıştır. Ayrıca aracı kendim yol testine soktuğumda debriyaj balatasının bitme sinyali verdiğini gördüm. Düz yolda, kuru asfaltta 0-100 km performans testi yaptığımda yaklaşık 20 saniyede 0'dan 100 km'ye çıktığını, araç sahibi ve yanımda şahitler olduğu halde gözlemledik. Bu durum yaklaşık yüzde 45 performans kaybı anlamına gelir. Aracı yol testi yaptığımda aracın her tarafından tıkırtı sesleri geliyordu. Ayrıca ön ve arka tamponlarını ön ve arka çamurluklara bağlayan tampon braketlerinin tırnaklarının tutmadığını, tamponların boşta sallandığını vs. Vs. Rapora yazılmamıştır. Araç traktör gibi, halk tabiri ile tepe tepe kullanılmış. Aracın bu halini görünce aracı almaktan vazgeçtim. Barış Bey, 20.000 TL'yi alan zararımı karşılamadı.

1720766037764.img-20240705-wa0001.jpg
1720766037843.img-20240705-wa0000.jpg
1720766036671.img-20240705-wa0004.jpg
1720766036393.img-20240705-wa0005.jpg
1720766035222.img-20240705-wa0003.jpg
05 Temmuz 2024 13:45 (Şikayetten 3 gün sonra)
09 Temmuz 2024 22:32

İş emri no: İÖ000463

09 Temmuz 2024 22:36
otorapor-izmir-odemis-pismanligi-1.jpg

Tüm belgeler elimde. Sisteminizde de yüklü...

09 Temmuz 2024 22:40
otorapor-izmir-odemis-pismanligi-2.jpg

Sisteminizde kayıt olduğu halde, genel müdürlüğünüze 2 ayrı şikayetim olduğu halde nasıl oluyor da sistemimizde kayıt yok diye cevap yazabiliyorsunuz.

09 Temmuz 2024 22:44
otorapor-izmir-odemis-pismanligi-2.jpg
otorapor-izmir-odemis-pismanligi-1.jpg

Bu tavrınız ve işinizi tarafsız yapmadığınız için, bir daha asla sizi tercih etmeyeceğim gibi, çevremdeki hiç kimseye de tercih ettirmeyeceğim. Zararımı derhal karşılayınız.

09 Temmuz 2024 22:47

Bu arada adım recep bıyıklı Gmail de yazan takma adımı kullanarak nasıl kayıt yok diye yazabiliyorsunuz. Bu ayrımı ilkokul öğrencisi bile yapabilir...

10 Temmuz 2024 10:07

Şikayet var sisteminde Ali V. olarak şikayet kaydı açmışsınız. İvedilikle isminizi gerçek isminiz ile üye olarak şikayetinizi oluşturursanız gerekli birimlerimize şikayetinizi yönlendirebiliriz.

12 Temmuz 2024 09:08

35AFD209 plaka ile recep bıyıklı ismiyle rapor numarası ile 2 tane şikayetim sistemimizde kayıtlı. Bunlara neden geri dönüş yapmadınız?!

12 Temmuz 2024 10:30
18 Temmuz 2024 13:13

Ben, 4250 TL’lik Gold Paket seçmiştim. B. Beye de telefonda b. Bey telefonda, “Ben aracın içini ön kontrol yaptım. Çalışmayan aksam yok. Aracın içi gayet güzel. Bu araca 3950 TL’lik paket yeterli diyerek tarafsız kalması gerekirken hangi amaçla beni Silver Plus paketine yönlendirdi? Öncelikle, b. Bey tarafından yönlendirildiğim Silver Plus Paket ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız. İzmir Ödemiş Oto Rapor bayi teknik sorumlusu b. Bey'in yönlendirdiği Silver Plus paketinde, kaporta, boya, motor, mekanik ve şanzıman testi vs. Var. Şikayetime konu olan hususlar da genel olarak bunlarla ilgili. Kaportanın kapı içleri menteşe aksamlarındaki ve motor aksamında yıllardır biriken kalıplaşmış toz-yağ katmanları giderilmeden ekspertiz yapılamaz. Bu şekilde yapılan ekspertiz de gerçeği yansıtmaz. Bu şekilde bir ekspertizi, kurumsal nitelik taşıyan bir ekspertiz firmasının yapması ayrıca düşündürücüdür. Firmanız genel merkezine hem kaporta hem de motor-mekanik olmak üzere 2 ayrı şikayet yazmama rağmen neden 1 buçuk aydır geri dönüş yapmadınız? Bu tutum ve davranışlar kurumsallık ciddiyeti ile asla bağdaşmaz Müşterisine değer vermeyen, objektif davranamayan hiçbir firma rağbet görmez. Şikayetvar.com sitesinde, ekspertiz işlemlerinde tarafsız davranmadığınıza ilişkin farklı kişilerin yaptığı pek çok şikayet var. Kurumsal bir firma, kendi varlığını ayakta tutan müşterilerini mağdur etmez. Firmanız genel merkezine yaptığım iki farklı şikayetime, konunun aciliyet gerektirmesi sebebiyle aynı gün içinde geri dönüş yapmanız gerekiyordu. 1 buçuk aydır hâlâ geri dönüş yapmadınız. Şikayetvar.com kurumsal sitesi aracılığı ile yapılan şikayetime de geri dönüş yapmamak için de kırk dereden su getirdiniz. Otorapor sitesine araç plakası ile giriş yapan herkes ekspertiz raporuna ulaşabilirken “sahte şikayet” yazarak şahsıma iftiralar attınız. Diğer müşteri şikayet yorumlarını okuduğumda hiçbir şekilde çözüme yanaşmadığınız ve bazı müşterilerimizi de aynen bana yaptığınız gibi araç plakası, ekspertiz tarihi ve bayi adı yazıldığı halde, sahte şikayet ve yalan beyan ile suçlayıp tehdit mesajları attığınızı gördüm.

18 Temmuz 2024 13:21

Derhal çözüm sağlamak ve en geç ertesi gün İzmir Ödemiş bayinize denetleyici göndererek aracı Noter huzurunda video çekimi yaparak yeniden ekspertiz yapmak yerine "Oturduğunuz yerden ücretini ödemediğimiz, hizmetini almadığınız bir paket ile ilgili yalan beyan, iftira, içerikli sahte şikayet... " şeklinde alaycı bir üslup ile “şahsıma iftira atarak, tehdit ederek ve davranışlarınız ahlak dışıdır, " yazarak hakaret mesajı atmışsınız. Elbette savcılık elimdeki tüm resmi belgeleri ve çeşitli görüşmelere ait ses kayıtlarını da isteyecek. Ayrıca ekspertiz yapıldığı güne ait tüm ekspertiz işlemlerinin uygulanması sırasındaki güvenlik kamerası vs. Kayıtlarını da isteyecek. Bu kamera kayıtlarını sunamazsanız delilleri karartmaktan ayrıca hakkınızda kamu davası açacaktır. Ben 4250 TL’lik Gold Paket seçmiştim. B. Bey telefonda, “Ben aracın içini ön kontrol yaptım. Çalışmayan aksam yok. Aracın içi gayet güzel. Koltuklarda yıpranma yok. Tavan gayet temiz. Bu araca 3950 TL’lik paket yeterli. Sadece iç dış kuaför yapılması gerekiyor. “ diyerek tarafsız kalması gerekirken hangi amaçla beni Silver Plus paketine yönlendirdi? Öncelikle, b. Bey tarafından yönlendirildiğim Silver Plus Paket ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız. 1. İzmir Ödemiş Bayi teknisyeni b. Beyden, ekspertiz yapılmadan önceki iç ve dış ön incelemeyi WhatsApp görüntülü görüşme şeklinde yapacağına dair söz almama rağmen neden sözünü yerine getirmeyerek, “Ben iç ve dış ön incelemeyi kendim yaptım. Araç iç aksamı gayet düzgün. Tavanı gayet temiz. Sadece ön tamponda ve sağ arka kapıda küçük bir rötuş var. Onun dışında hiçbir şey yok. Detaylı bir iç dış kuaför yapınca pırıl pırıl olur bu araç demişti. Ben 4250 TL’lik paketi seçtiğimi söyledim. B. Bey şöyle yapalım. 3950 TL’lik paket yeterli bu araca demişti. Bagaj kapağını açtığı anda gördüğü, koltuk yatırma düğmesine monte edilmiş aşağıya sarkan küflü demir telleri, tek tuşla otomatik yatan koltukların düğmesinin çalışmadığını, cam modüllerinin düzgün çalışmadığı, takılmalar yaptığını, tamponları dört köşeden tutan braketlerin tırnaklarının kırık-bozuk olduğunu, taponların köşelerden sıkıca tutmadığını, boşta sallandığını, bagaj içinde ve bagaj fitillerinde demir tozları olduğu, bagajın plastik aksamlarında çok sayıda derin ezik, çizik ve sürtme izleri olduğu, bagajda inşaat demiri hurdası taşınmış olabileceği görüldüğü halde, araç ilanda yazıldığı şekilde hatasız ve boyasız ise ekspertiz yapın, dediğim halde

18 Temmuz 2024 13:22

Basit bir ön incelemeyle gördüğü bu ağır kusurlara rağmen neden ekspertiz yapıp beni 20.000 TL'den fazla zarara soktu ve 3 günümü heba etti? 2. Paket içinde dyno test olduğu halde neden dyno test yapılmayarak eksik ekspertiz yapıldı? 3. B. Bey, aracı aktif olarak (asfalt zeminde) yol testine soktuğunu belirttiği halde debriyaj balatasının bitmek üzere olduğunu neden ekspertiz raporuna yazmadı? Debriyaj balatası ve kavrama, kötü yazılması gerekirken orta yazmış. (5. Sayfa) 4. Bagaj kapağının sol alt köşesinin bükülmüş olduğunu neden ön incelemede söylemedi ve neden rapora yazmadı? 5. Kaporta ekspertizinde sökülen, takılan, işlem gören parçalar açıkça yazılması gerektiği halde, arka kapıların menteşe civataları üzerinde yıllardır biriken toz-yağ katmanları temizlenmeden ve bu civatalardaki anahtar izleri görülmeden nasıl orijinal raporu verildi? Arka kapıların menteşe civatalarının tozlarını silip üzerinde sök-tak anahtar izlerini görünce moralim bozulduğu için ön kapıların menteşe civatalarına bakmadım. Tüm kapıların bağlantı menteşe civataları kontrol edilmeden nasıl orijinal olarak raporlandı? 6. Sağ ön kapı ve sağ ön çamurluk arası kapı açılma avans aralığının paralel değil, konik olduğu neden ön incelemede söylenmedi ve neden rapora yazılmadı? 7. Sağ ön çamurlukta ezik/göçük olduğu neden ön incelemede söylenmedi? 8. Ön ve arka tamponları çamurluklara bağlayan tampon braketlerinin tutucu tırnaklarının kırık-bozuk olduğu, tamponların boşta sallandığı neden ön incelemede söylenmedi ve neden rapora yazılmadı? 9. Aracı fiili yol testine soktuğunu rapora yazmış. Aracın sürüş esnasında her tarafından at arabası sesi gibi takırtı, tukurtu sesleri geldiği ve aracın sanki 500 bin km'yi devirmiş ticari araç gibi yorgun ve yıpranmış bir araç gibi olduğu neden rapora yazılmadı?

18 Temmuz 2024 13:24

10. Aracın çok hantal bir performans gösterdiği, 1.6 litre 120 HP 300 nm torka sahip turbo dizel aracın sıfırdan 100 km'ye fabrika verisinden yaklaşık 2 katı kadar uzun bir sürede, yaklaşık 20 saniyede ancak çıkabildiği neden rapora yazılmadı? 11. B. Beyden ısrarla talep ettiğim halde, ekspertiz yapıldığı gün ekspertiz raporunun basılı evrak olarak çıktısının alınıp bu çıktı taranarak PDF formatında veya fotoğrafları çekilerek e-mail veya WhatsApp adresime neden gönderilmedi? 12. Aracın tekerlekleri yeniye yakın olduğu halde neden orta yazıldı? 13. Aracın kaput altındaki motor ve şanzıman akşamı, araç 2014 yılında satın alındığından bu yana hiç yıkanmadığı için katman katman tozla kaplı iken nasıl motor-mekanik ekspertiz yapıldı? Bu şekildeki motor aksamına nasıl olup da motor-mekanik olarak işlem mevcut, yazıldı? Halbuki araçta motor mekanik olarak işlem mevcut olmadığını kendisi telefonda söylemişti. Bu bilgi de gerçeği yansıtmıyor. (Rapor sayfası 3) 14. Kapılar kasıntılı ve zor açılıp kapanıyordu. Neden ön incelemede söylenmedi ve neden rapora neden yazılmadı? 15. Raporun 2. Sayfasında km bilgisi sorgulama yok yazdığı halde alta km sorgu resim olarak çekildi, diye neden not düşülmüş? 16. B. Bey basit bir ön inceleme yaptıktan sonra eğer araç, ilanda yazıldığı gibi hatasız ve boyasız ise ekspertiz yapacağını, eğer öyle değilse zaten ekspertiz yapmayacağına dair söz verdiği halde bu durumdaki araca neden ekspertiz yapmış ve ben Cuma günü öğlene doğru ekspertiz merkezine geldiğimde neden ısrarla satıcı ile anlaşmamızı istemiştir?

18 Temmuz 2024 13:27

17. Araç çukurlarda sağa sola sapmalar yapıyordu. Acil rot ayarı istiyordu. Buna neden hayır yazmış? (Sayfa 7) 18. Bagaj kapağını açtığı anda görülen koltuk yatırma düğmesine takılıp sallanan ve düğme niyetine kullanılan küflü demir telleri alenen görüldüğü halde, bagajın her tarafı derin ezik, çizik, sürtme izleri ile kaplı olduğu halde ekspertiz yapılmadan önce söz verilen detaylı iç dış fotoğraflar neden WhatsApp'ıma gönderilmedi? 19. Araç kirli olarak ekspertiz merkezine bırakıldığı halde neden araç temizdi yazmış? (Sayfa 16) 20. Araç dyno testi yapılmadığı halde motor gücüne kafadan KW, HP olarak 90 değeri girilmiş. Bu değer KW ise 125 HP yapar. Neye istinaden orta yazılmış? (Sayfa 19) 21. Aracın dyno testi yapılmadığı halde motor nm tork bölümüne neye dayanarak kafadan iyi nasıl yazılmış? (Sayfa 19) 22. İvmelenme çok yavaş olduğu halde, neden sorunsuz yazılmış? (Sayfa 19) 23. Aracın aküsü yeni olduğu halde neden “orta” yazılmış? (Sayfa 4 ve 20) Tüm bu sorulara cevap vermek yerine, mağdur ettiğiniz bir müşterinize "yalancı" diyerek "iftira" attınız. "ahlak dışı davranışlar gösterdiniz diyerek "hakaret" ettiniz. Tüm bu tehdit, hakaret ve itham dolu yazılarınızın ekran görüntülerini aldım.

18 Temmuz 2024 13:42

Ekran görüntüleri

18 Temmuz 2024 15:05

Emrah sonuçtan hiç memnun değil

25 Mart 2024 21:08
Oto Rapor Dyno Test Aldatmacası
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

20 Haziran 2025 23:18
Tuncay sonuçtan hiç memnun değil

Oto Rapor Ekspertiz Hatasında Tüketici Hakem Heyeti Lehime Karar Verdi

Tuncay
31 Ağustos 2024 16:40
Mikail sonuçtan hiç memnun değil

Mikail
16 Ekim 2023 14:42