Otoban Sürücü Kursları Personel Yanlış Bilgilendirme Yaptı

23 Mart 2023 18:36

Otoban Natoyolu şubesine yazılmaya gittiğimde a ehliyetine başvuracakken kursta çalışan arkadaş a ehliyet alamayacağımı ilk a2 alıp iki sene sonra a alabileceğimi söyledi, daha sonra bir arkadaşım ben direk a ehliyeti aldım sende bir karışıklık yapmış olabilirler dedi 04.03.2023 tarihinde tekrar kursa giderek aynı arkadaşa tekrar sordum tekrar aynı cevabı verdi, internetten de baktı iki sene beklememi söyledi ve o çevredeki başka kursları arayarak direk a ehliyetine başvurabileceğimi söyledi, aradığım kurstaki kişi ellerinde 600 CC motor olmadıklarını o yüzden kursa yazılmam için böyle bir şey söylemiş olabileceklerini söylediler.

Kurstaki arkadaşın bilgisizliğinden dolayı beni maddi anlamda ve zaman anlamında zarar uğratmıştır.A ehliyet alabilmem için zararımın kurs tarafından karşılanmasını istiyorum. Kursa 3.500,00 TL, harç parası: 1.594,70 TL, sınav harcı: 295,00 TL "a ehliyet şartları 20 yaşını doldurmuş olmanız veya en az iki yıllık a2 sürücü belgesine sahip olmanız şartı veya a2 ehliyet olmaksızın 24 yaşında olmanız şartı aranmaktadır."