ÖSYM OBP Haksızlığı Derhal Kaldırılmalı

Salih
13 Şubat 2024 19:38

OBP tam anlamıyla bir haksızlık başka bir şey değil. Örneğin özel okullardaki öğrencilerin OBP'leri en düşük 97,98 oluyor. Devlet okulundaki öğrencilere haksızlık oluyor. Sadece bu da değil bizim okulla deprem zamanı Malatya'da imkanlar olmadığı için bir çocuk gelmişti ve bizim okulda OBP'si 64 kere düşmüştü. Malatya'daki okulunda OBP kaç diye sorduğumda 95 cevabı aldım. Yani sadece bu da değil benim LGS puanım fen lisesine yetebiliyordu ulaşım sorunu yaşamak istemediğim için Anadolu Lisesine gittim ve fen lisesinde ki arkadaşlarım bana edebiyat işlemediklerini ve sayısal dersler dışında zorlamadıklarını yani cevapları verdiklerini söylediler. Bu durumda özetle şöyle bir şey yaşanıyor özel lisedekiler devlet liselerine, devlet lisedekiler bazı devlet liselerine haksızlık yapmış oluyor
Ben hakkımı helal etmiyorum 😡🙁❗

Salih
13 Şubat 2024 19:32

Bu arada bu sınav sonucu benim değil ben daha sınava girmedim

Gökhan

Üniversite sınavına gireceğim bu sene. Geçen sene maalesef bir bölüme kayıt oldum ama hiç ısınamadım bu nedenle şansımı 2. Kez denemeye karar verdim ancak OBP kırılması sıkıntısı içindeyim ve bunu hiç anlamıyorum emek verip 4 sene içerisinde topladığımız OBP nin 1 bölüme kayıt yaptırdık diye kırılması hiç adil değil sınava 2 ay gibi kısa bir süre kaldı ve bir an önce bu durumun çözülmesini ve herkesin eşit koşullarda sınava girmesini rica ediyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Tercih Yöksis Hatası
YKS Ücret İadesi