Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Opet Kymco DTX 360 Deposundan Çıkan Su

18 Ocak 2024 21:50

Doğan trend Koşuyolu şubesinden 0 km Kymco DT x360 marka model motosiklet satın aldım. Motosiklet 274 km'de iken 11.11.2023 tarihinde Maltepe Opet - Kelkit vadisi petrol'den 10.35 litre benzin aldım. Benzin aldığım gün motosikletimi yaklaşık 25 km kullandıktan sonra evimin önüne park ettim. Ertesi sabah (12.10.2023) aracı çalıştırıp hareket ettirdikten sonra yaklaşık 100 - 200 mt sonra stop etti ve bir daha çalıştıramadım. Ertesi gün bayi ile iletişime geçip en erken 21 Kasım salı günü için randevu aldım. Motosikleti çalıştıramadığım için çekici yardımıyla servise gönderdim. Serviste motosikletin içerisinden su çıktığı ve temizleme işlemlerinin yapıldığı bilgisi verildi.

Motosikletin temizleme işleminden sonra kontrollerin sağlandığı (depo kapağı, tazyikli su testi vs.), problemin aldığım yakıt ile ilgili olduğu söylendi (ve bu şekilde bir rapor oluşturuldu). İşlemler garanti dışında onayım olmadan yapıldı. Yaklaşık 2600 TL servis ücreti ödeyerek aracı teslim aldım. Ayrıca motosikletin içerisinden su olduğunu gösteren videolar benimle paylaşıldı. Motosikleti teslim aldıktan sonra bazı yerlerinde çizikler oluştuğunun farkına vardım ve bunların fotoğraflarını çekip servise gönderdim.

Bununla ilgili kendileri serviste dikkatli çalıştıklarını söylediler ve bu konunun üzerinde durmadılar. Benzin aldığım istasyona servis raporu ile başvurdum. Benim haricimde bir şikayetin olmadığı bilgisini verildi. Daha sonra Opet müşteri hizmetleri ile görüşüp kayıt oluşturdum ve gereken numuneleri incelenmesi için Opet yetkililerine teslim ettim. İnceleme sonucunda numunenin referans değerler dışında olduğu ve dibinde yakıt harici sıvı olduğu tespit edildi.

Şikayet tarihi üzerinden zaman geçtiği için sirkülasyon sebebiyle alım yaptığım ürüne ait numune alınamadığı fakat yakıtın temin edildiği Körfez terminali'nin tanklarında bulunan yakıtın referans değerlerde olduğu belirtildi. Bu süreçte iki taraf (Opet ve doğan trend) ilgili sorunu üstlenmeyip beni mağdur etmişlerdir. Mağduriyetimin giderilmesi için ödemiş olduğum servis ücretinin ve almış olduğum benzin ücretinin iade edilmesini talep ediyorum.

19 Ocak 2024 16:31 (Şikayetten 18 saat sonra)

Merhaba Aykut E. Şikayetinize istinaden gerekli kontroller yapılarak istasyon numunesinin teknik yasal şartnameye uygun olduğu tespit edilmiştir. Saygılarımızla Opet Petrolcülük 4446738

23 Ocak 2024 21:04

İstasyon numunesi teknik yasal şartnameye uygun olabilir fakat depomdan alınan örnekte sizin verdiğiniz rapora göre “Kurşunsuz Benzin 95 Oktan” ürünü için belirlenen referans sınır değerleri içerisinde olmadığı görülmektedir. Ayrıca yapılan kontroller benzin aldığım tarih ile çok farklı zamanlardır.

İrfan sonuçtan hiç memnun değil

İrfan
27 Ocak 2024 15:17
Kumsal sonuçtan hiç memnun değil

Opet Kirli Yakıt Kurbanı Olduk!

Kumsal
13 Ağustos 2024 19:53
İsmet sonuçtan hiç memnun değil

Dudullu Opet'ten Yakıt Alımı

İsmet