Tuba
09 Aralık 2023 14:13

6.12.2023 tarihinde saat 10.20 civarında Bostancıoğlu Opel bayisinden sıfır satın almış olduğumuz Yeni Corsa GS 1.2 100HP AT8 yolda eve giderken motor, vites arızası verdi. Bunun üzerine hemen bayiyi aradık aracı geri götürmemizi istediler. Bizde hemen geri dönüş yoluna koyulduk. Bayiye vardığımızda şans eseri aracın geri vitese geçmediğini de fark ettik. Bayideki arkadaşlar araca baktılar ilk önce sadece program güncellemesi yapılması gerektiğini ilettiler. Bizde onay verdik ve araca bilgisayar bağlandığında aracın motor arızası, şanzıman arızası, aracın geri vitese geçmediği ve araçta sarsıntı olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine Bostancıoğlu Opel bayisinden aracımın değiştirilmesini talep ettik ama bize konunun muhatabı biz değiliz Opel Türkiye ile görüşme sağlamamızı istediler. (Aracı satarken muhatap olan firma herhangi bir sorunda hiçbir şekilde inisiyatif almamıştır. Biz sadece satımı ile sorumluyuz denmiştir ve herhangi bir ikame araç tahsis etmemiştir.) Bunun üzerine Opel Türkiye Müşteri hizmetlerini aradık ve aracın değişimini istedik müşteri hizmetleri araca müdahale edilmeden hiçbir şey yapılamayacağını iletmiştir. (Sıfır araca neden müdahale edilir hala anlamış değiliz.) Dosya numarası 792414 numaralı ve ilgili kişi C**** Hanım tarafından bize gelen cevap araca müdahale edilmesidir. Biz hiçbir şekilde araca müdahale edilmesini istemiyoruz ve aracımızın değişimini talep ettik ama olumlu sonuç alamadık. Sorunlu olan araca müdahale yapılmasını istemiyoruz ve mağduriyetimizin çok acil bir şekilde giderilmesini talep ettik 1 hafta boyunca çıkacak sonuçlara göre bize geri dönüş yapacaklarını iletmişlerdir. Ayıplı mal satılmasından dolayı aracımın bir an önce değiştirilmesini mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

profile profile profile

Eren

Tüketici olarak ayıplı bir üründe seçimlik haklarınızdan misliyle değişimi seçtiğiniz takdirde ön şart olarak araca müdahale edilmesi gerekliliği öne sürülemez. Eğer ki araçtaki ayıp değişime sebep olacak boyutta alıcı mağdur ediyorsa değişim hakkı direkt kullanılabilir. Örneğin bir farınız su aldı diye araç değişimi talebiniz doğru değildir, ancak yolda kalmanıza sebep olacak sorun büyük ise müdahaleyi kabul ederek seçimlik haklarınızdan onarımı seçtiğiniz anlaşılabilir ve değişim hakkınızı kaybedebilirsiniz. Opel direkt olarak sizi onarıma yönlendirmeye çalışmış olabilir.

Tuba

Aracı teslim aldığımız gün motor ve vites arızası verdi aynı gün 30 dakika içinde ürünü bayiye tekrar götürdük. Araca bilgisayar bağlandı araçtaki diğer sorunlar ortaya çıktı aynı şekilde vites motor arızası araç geri geri gitmiyor ve araçta sarsıntı tespit edildi. 1 aydır değişim talebimiz değerlendiriliyor ama maalesef bugün dönüş yapıldı ve değişim yapılmıyor. Araca yazılım yüklenerek bütün arızalar giderilmiş diye dönüş yapılıyor. Ayıplı malına sahip çıkmayan Opel bu şekilde bir dönüşü hak etmediğimizi düşünüyoruz.

Eren sonuçtan hiç memnun değil

Eren
27 Aralık 2023 17:10
Opel Corsa Ayıplı Malına Sahip Çıkmıyor
Sena sonuçtan hiç memnun değil

Sena
27 Mart 2024 06:20
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
08 Mayıs 22:54