Elif sonuçtan hiç memnun değil

Opel Gülan Otomotiv! Den Aldığım Sıfır Kusursuz Araç Boyalı Çıktı

Elif
25 Aralık 2023 02:07

20.12.2023 tarihinde saat 17.00'da İstanbul Sancaktepe'deki Opel Gülan Otomotiv'den satın aldığım Opel Corsa marka sıfır aracımın teslim aldıktan sonraki gün sağ ön çamurluktaki boya deformasyonu ve sol arka kapı cam çıtasındaki hafif kalkıklıktan şüphelenip aracımı tedbir amaçlı olarak, aracı teslim aldıktan yaklaşık 40 saat sonra ekspertize götürdüm. Pilot Garage Samandıra şubesinde yapılan TSE onaylı ekspertiz sonrası sol arka kapının komple boyalı olduğu ve sağ ön çamurlukta boya deformasyonu olduğu raporlandı. Bunun üzerine aracımı daha henüz 40 saat önce teslim aldığım Opel Gülan Otomotiv'e götürdüm. Bayideki görevliler aracı serviste incelemeye aldılar. İnceleme sonrası aracın normal olduğunu dile getirip yardımcı olamayacaklarını ve Opel ile yani PSA Grubu ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Yaptıkları incelemeye ve açıklamalarına güvenemediğim için aracı bir ekspertize daha götürmeye karar verdim.

23.12.2023 tarihinde aracı bu sefer yine TSE onaylı Pilot Garage Lavender Şubesi'nde yeniden detaylı ekspertize soktum. Ekspertiz sonucunda kaputta 200 mikron boya, kaput kenarlarında bant izleri, sol arka kapıda 250 mikron boya, sol arka kapı fitil kısmında bant izi, sağ ön çamurlukta kaputtan gelen bant izleri, boya izleri ve sağ marşpiyelde boya tozu olduğu tespit edildi. Araç çift renk genel mikron değerleri 80-120 olarak raporlandı. Bilindiği gibi bu durum, ileride aracı satmak istediğimde beni zarara uğratacaktır. Araçtaki kusur, ister fabrika üretim sürecinde ister aracın teslimatına kadar olan nakliye sürecinde meydana gelmiş olsun, 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun 8/1 maddesine göre satılan araç 'ayıplı mal' kategorisindedir ve aynı kanunun 11. Maddesine göre tüketicinin seçimlik hakları bulunmaktadır. Bu haklar arasında sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi, ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım talep etme hakkı yer almaktadır. Bu bağlamda Opel firmasından veya aracı sıfır kusursuz olarak sattığını iddia eden Gülan Opel Otomotiv'den aracın aynı model ile ayıpsız misliyle değiştirilmesini veya ayıp oranında bedel indirimini ve aynı zamanda yaptığım ekspertiz masraflarının tarafıma geri ödenmesini talep ediyorum. Aksi takdirde mağduriyetimin giderilmesi için hukuki yollara başvuracağımı beyan ediyorum.

Fatma sonuçtan hiç memnun değil

Fatma
09 Mayıs 2024 20:08
Mevlüt sonuçtan hiç memnun değil

Opel'den Aldığım Sıfır Araç Fabrika Kusurlu Çıktı

Mevlüt
18 Ocak 15:04
Hasan sonucu yetersiz buldu

Opel Corsa Aracın Boya Mikron Oranın Yüksek Olması

Hasan
19 Temmuz 2023 18:54
Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

Nevzat
10 Ekim 2023 18:25
Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Opel Corsa'da Gizlenen Ayıplar Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Rabia