İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Okyanus Koleji İnsanları Yanıltıp Fahiş Fiyatları İstiyor

Okyanus Koleji İnsanları Yanıltıp Fahiş Fiyatları İstiyor
14 Aralık 2023 17:58

Okyanus Koleji Kemerburgaz kampüsüne kayıt yaptırırken ödediğimiz rakam 90.000 TL idi. Önümüzdeki sene kayıt ücretini erken kayıt yaparsanız bu rakamın altında ödersiniz dediler. Erken kayıt zamanı geldiğinde görüşme yaptığımızda bize 180.000 TL ödeme çıkardılar ve hiçbir şekilde indirim yapamayacaklarını söylediler. 'İşinize gelirse' tarzında bir tavır sergilediler. CİMER'e ve buraya şikayet ediyorum. Bu şekilde devam ederlerse okul kaydını sonlandıracağım.

profile profile profile

Yorumlar (7)

Sevil
Sevil

Kaçıncı sınıfa gidiyor öğrenciniz acaba

İbrahim
İbrahim

1 sınıf

Gözde

2022 de 25 bin tl Gecen yıl 34 bin eğitim 20 binde yemek ücreti ödeyerek toplam 54 bine kayıt ettirmiştim Keçiören Okyanus kolejine şimdi ise 130 bin ücret istiyorlar güya erken kayıt 2. Senesi üçüncü sınıfa geçecek maalesef bu şartlarda altında gönderemicem yüzde yüzün üstünde bir zam diğer sene için 260-270 bin tl arası olacakmış daha kırtasiye ve kıyafet hariç bu nasıl bir zam oranıdır her yere şikayet edeceğim çoçuklsrımızı böyle mağdur ettikleri için

Aytekin

Merhaba Bende bugün tüm kanunu okudum. Eğer yenileme ara sınıf kaydı ise örneğin 3. Sınıftan 4. Sınıfa geçiş ise, maksimum ÜFE+ TÜFE / 2 + 5 yapabiliyorlar. Bu oran bildiğiniz üzere Aralık Ayı için Ocak 2024 te açıklanacak. O yüzden bu oranı Kasım için aldığınızda ÜFE 53.15 TÜFE ise 53.40'dir ve Aralık Ayı'nda daha da düşük açıklanacaktır. Bu hesaba göre 53.15+53.40/2 + 5=58.275'tir. Bu maksimum orandır. Bu kanun Ağustos 2023 te gelmiştir. (Geçen yıl maksimum %65'ti). Okyanus Kolejleri biliyorsunuz sözleşme de hem açıklanan eğitim ücreti hem de sözleşme ücretine yer vermektedir ve zammın açıklanan eğitim ücretinden yapıldığını söyleyip her şeyin kanuni olduğunu belirtmektedir. Halbuki kanunda çok açık ara sınıf için eğitim sözleşme bedeli yazmaktadır. Geçen yıl muhtemelen 16.000 TL yemek ücreti ödediniz. Eğitim sözleşme bedeliniz 74.000 TL 74.000*1,58275=117123.5 TL eğitim ücreti isteyebilirler. Maalesef yemek ücreti için hiçbir şey yapılamamakta bildiğim kadarı ile.

Maalesef eğitim bedeline uyulmuyor 95 bin eğitim 45 te yemek deniliyor

34000× 1.58275=53813.5 TL egitim ücreti 45 000 de yemek ücreti istiyorlar

Gözde

54 bin tl ödemiştim toplam 34 bin eğitim 20 bin yemek benimkini de bir hesaplayabilşrmisiniz size zahmet bu sene 130 bin istiyorlar 45 bini yemekmiş bir de bu kanuna uymuyorlar asla napmamız gerek

Cem sonuçtan hiç memnun değil

Okyanus Kolejleri Yükselen Ücretler

18 Aralık 2024 15:44