Ofii Fransa Aile Birleşimi

08 Ağustos 2024 10:42

Merhabalar, Fransa aile birleşimi vizesi için VFS Global'de başvurumu yaptım ve VFS'deki gişedeki bayan bana Ofii'nin sizinle iletişime geçeceğini, muayene sonrasında vizenizin onaylanacağını söyledi. Maksimum 2 hafta içinde sonuç alabileceğimi söylediler. Kendim araştırıyorum ama çok farklı şeyler görüyorum ve duyuyorum. Ofii randevu sorunu olduğunu ve aramadıkları hakkında bilgi sahibiyim. Yakın zamanda başvuru yapan, bu süreçlerden geçen oldu mu? Aramızda bilgi sahibi olan kişilerden ricam, Ofii hakkında bilgi vermeleri.

Yorumlar (12)

Alperen

Tamamdır okan bey o zaman ben en yakın tarihte Ankara'daki VFS'ye gideceğim ofii tahminen kaç gün sonraya randevu verir

Alperen

İyi günler okan bey aynı şekil benim de eşimle yaptığım Fransa ile birleşimi vizesi başvurusunda evlilik cüzdanımız nihayet elimize ulaştı sizin de dediğiniz gibi müşteri temsilcisini aradım oradaki Sedat bey bana şöyle söyledi sizin evlilik cüzdanınız ulaştıysa Randevusuz bir şekilde gerekli belgelerle gelin yalnız bana şöyle dedi ilk önce ofii muayenesinden geçeceksin dedi halbuki VFS'ye tüm belgeleri bıraktıktan sonra mı ofii Sağlık muayenesinden geçeceğim yardımcı olur musunuz bu süreç nasıl ilerliyor ilk önce ofii ye mi gitmem lazım yoksa VFS'ye mi gitmem lazım Randevusuz bir şekilde Sedat bey ayrıca bana Ofii nin mailini verdi mail atın size yardımcı olurlar dedi nasıl yapmam lazım yardımcı olur musunuz

Alperen

Biz Fransa vize sitesinden başvuruyu yaptık zaten bundan sonraki ilk adım ve VFS Global Ankara şubesine mi gitmek olacak evrakları teslim ettikten sonra mı randevuya çağıracaklar sağlık muayenesi için

Okan

İlk önce vfsye gidip evraklarınızı teslim etmeniz gerekiyor aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gerekiyor başvurudan sonra ofıı sizi arayıp randevun tarihi veriyor muayene oluyorsunuz ya aynı gün içinde ya da ertesi gün içinde VFS den dosyamız ofisimize ulaşmıştır gelip alabilirsiniz mesajı geliyor ama önce dediğim gibi vize için vfsye başvuru yapmanız gerekiyor

Hasan
Hasan

Merhaba aynı gün vizeyi veriyor yazmışsınız bir sorum olacaktı. 4 Mart muayenem var ve dönüş için tren bileti aldım size ne kadar süre de verdiler acaba?

Barış
Barış

Kardeşim merhaba sen direk genel sağlık muayenesi için mi çağırıldın akciğer testine girdin mi ve şu an da vizen basıldı mı bilgilendirirsen sevinirim

Elif

Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim Okan bey, biz Fransa'da evlendik ve şu anda elimde Fransız evlilik cüzdanım vardı. Yine de teşekkür ederim.

Okan

O zaman yapmamız gereken daha basit hiçbir destek almadan VFS globale randevusuz evraklarınızı teslim ettiğinizde max 1 ay da bütün işlemleriniz tamamlanmış olur

Elif

Merhaba Okan bey, ben de aile birleşim vizesine başvuracağım lakin doğru bilgi bulamıyorum, eşim Fransız nereden nasıl başlamalıyım, süreç hakkında rica etsem bilgi verir misiniz?

Okan

İlk önce yapmanız gereken Türk evlilik cüzdanınızı Fransa aile cüzdanına çevirmek bunun için gerekli evraklar internette bulabilirsiniz bu çevirmeyi konsolosluk yapıyor ve süreci biraz uzun olabiliyor benimkisi 7 ay içinde gelmişti kargo ile gönderim yapıyorlar. Benim süreçlerim de daha yeni 2024 Temmuz ayında almıştım cüzdanımı ağustosta vizemi aldım geldim. Size yardımcı olmak isterdim ama buradan bu kadar olabiliyor

Fleur
Fleur

Merhaba 4 5 ay olmuş yorumunuzu yazalı bir dönüş alabildiniz mi geri dönerseniz sevinirim bize de tam 2 hafta önce mail geldi muayeneye cagırılıcaksınız diye fakat hala ses yok 😔

Okan

Merhaba 3. Hafta içerisinde sizi arayacaklar ofiden size randevu tarihinizi söyleyecekler. Ve randevu günü muayene olduktan sonra ya aynı gün içerisinde ya da ertesi gün içerisinde vizenizi alıyorsunuz.

VFS Global, Ofii Randevu Alamıyorum

Şeydanur
15 Kasım 2023 14:37

Fransa Çalışma Vizesi İçin Sağlık Muayenesi Sorunu

Kerem
11 Nisan 2025 14:10
Seyfullah sonuçtan hiç memnun değil

Seyfullah
11 Ekim 2023 00:03