Özge sonuçtan hiç memnun değil

Nova Gayrimenkul (İstanbul) Mağduriyeti

02 Kasım 2024 21:09

Nova Gayrimenkul Ataşehir- d*** F***’den Brandium’da bir rezidans dairesi almak üzere yola çıktık. Kendisi ile telefonla görüştüğüm ilk günden itibaren evin tapu kaydı ile ilgili bilgi sordum, iletmedi, belge veremeyeceklerini söyledi evin üzerinde sadece bir adet ipotek olduğunu belirtti.

Satış günü aradığımda bana sesli mesaj göndererek evin üzerinde sadece bir tane ipotek olduğunu başka hiçbir Takyidat yani ipotek veya şerh olmadığını belirten bir sesli mesaj gönderdi. Ancak, tapu dairesinde satış işleminden hemen önce yani imzaları atmadan hemen önce tapu memuruna sorduğumda üzerinde üç adet ipotek olduğunu öğrendim ve işlemi durdurduk iptal ettik.

D*** Bey üzerinde üç tane ipotek olduğunu bilmediğini söyledi. Bir emlakçının sattığı dairenin üzerinde kaç tane ipotek olduğunu bilmemesi ne kadar tuhafsa üzerinde üç tane ipotek olan gayrimenkulün üzerinde sadece bir tane ipotek olduğunu söylemesi de bence o kadar tuhaf. Emlak ofislerinin tapuda işlemlerini yapan aracılar oluyor genellikle.

D*** Bey sorumluluğu tamamen bu kişiye attı ve bana eksik bilgi verilmiş dedi. Eksik bilgiyi veren müşteri mi müşterisinden yeterince bilgi alamayan ya da aldığı bilgiyi saklayan ya da ev sahibi ile bu anlamda iş birliği yapıp evi alıcı kişiyi son anda imza atma aşamasına getiren kişi etik bir emlakçı mıdır?

14 Kasım 2024 10:50 (Şikayetten 11 gün sonra)
Özge
Özge
14 Kasım 2024 15:35

Merhaba, Yazınızda belirttiğiniz gibi, her iki tarafın da sorumlulukları olduğunun farkındayım ve durumu tek taraflı değerlendirmek istemiyorum. Ancak şikayetimi, yaşadığım olayı ve eksiklikleri dile getirerek size iletmek istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, satış öncesinde tarafıma tapunun veya tapuda yer alan ipotek bilgileri ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. D*** Bey ile yaptığım görüşmelerde, evin tapusunun üzerinde sadece bir ipotek bulunduğu ve bundan başka herhangi bir şerh ya da diğer kaydın olmadığı bilgisi verildi. Bu bilgi, satış işleminden önce yapılan telefon görüşmesinde ve bir de sesli mesajla bana iletildi. Dolayısıyla elimde tapu bulunmadığı için (istememe rağmen geçiştirildi) tapu müdürlüğüne gidip inceleme yapmam mümkün değildi. Tapu dairesinde, işlem öncesinde tapu defterini incelediğimde, evin üzerinde üç ipotek olduğunu öğrendim. Bu durumun, tapu memurundan öğrenilmesi gerekti ve asıl şaşırtıcı olan, bu bilgiyi emlakçıdan değil, tapu dairesindeki memurdan almamdır. Emlakçının, satılan gayrimenkulün tapu bilgilerini ve ipotek durumunu bilmemesi kabul edilemez. Ayrıca, ipotek sayısının yalnızca bir tane olduğu yönündeki yanlış bilgilendirme, benim doğru kararlar almamı engelledi. Buna ek olarak, evi beğenip evi alma niyetimiz oluştuktan sonra ev sahibi ile yüz yüze görüşme talebinde bulunduğumda, tarafıma iletilen bilgiye göre ev sahibi, tüm işlemlerinin yalnızca emlakçı aracılığıyla yapılmasını istemekteydi. Bu durumda, mal sahibiyle görüşme şansım olmadığı gibi, eksik ya da hatalı bilgi verme sorumluluğu tamamen emlakçıya aitti. Bu durumun, yalnızca bir eksiklik olmadığını ve emlakçının sorumluluğu gereği tüm doğru bilgileri sağlamakla yükümlü olduğunu düşünüyorum. Nova Gayrimenkul'un, satış sürecinde daha dikkatli ve şeffaf bir yaklaşım sergilemesi gerektiği kanaatindeyim. Özellikle alıcıya doğru ve tam bilgi sunulması, güvenli ve sorunsuz bir işlem süreci için kritik bir öneme sahiptir. Sonuç olarak, yaşadığım bu deneyimin ardından daha dikkatli ve profesyonel bir hizmet almayı beklerdim. Konuyla ilgili çözüm önerilerinizi ve ilerleyen süreçte alıcıların mağduriyetinin önlenmesi adına yapılacak düzenlemeleri öğrenmek isterim. İyi çalışmalar dilerim.

Kenan
Kenan

Dışarıdan bakan bir vatandaş olarak yazıyorum, Burada ********** tüketici dolayısıyla parayı verecek kişi olarak haklı. Tüketiciye net bilgiler verilmeli kimse kimsenin arkasından eksik bilgi sebebiyle koşamaz.

Fırat sonuçtan hiç memnun değil

Marmara Grup Gayrimenkul Danışmanı İnsanları Mağdur Ediyor

26 Temmuz 2023 20:55

Nokta Gayrimenkul | Kadıköy Mağduriyeti

13 Ağustos 2025 11:07
Nokta Gayrimenkul | Kadıköy Mağduriyeti
Tuba sonuçtan hiç memnun değil

Mersin Emlak Dünyası Bizi Mağdur Ettiler

28 Şubat 2025 09:14