Peugeot 208 Alımında Karşılaşılan Sorunlar Ve Değer Kaybı

Hanifi
10 Aralık 2024 03:42

19.12.2023 tarihinde Nev Oto Tarabya Spoticar’dan Peugeot 208 marka bir araç satın aldım. Aracı, 598.000 TL olarak belirlenen fiyatı kabul ederek almaya gitmiştim. Ancak süreç içerisinde beklemediğim durumlarla karşılaştım.

Ekspertiz yaptırana kadar, aracın direklerinde işlem olduğu konusunda bana herhangi bir bilgi verilmemişti. Ekspertiz sonucunda, aracın ön ve orta direklerinde işlem olduğu, ayrıca bir kapıda boya bulunduğu ortaya çıktı. Bu durumu yetkililere ilettiğimde, işlem yapılan alanın marşpiyelden kaynaklandığını ve bu yüzden dikkate almadıklarını söylediler. Sonuç olarak, araç 571.000 TL’ye satın alındı.

Bu süreçte, danışabileceğim bir büyüğüm olmadığından, yeterince bilgi alamadım. Bu durumun büyük bir problem olmadığını ve marşpiyel değişimi nedeniyle yapılması gereken bir işlem olduğunu ifade ettiler.

O dönemde araca acil ihtiyacım olduğu ve fiyatı makul gördüğüm için satın alma işlemini gerçekleştirdim. Ancak ön ve orta direkteki kaynak işleminin araç değerini bu denli düşürecek bir faktör olduğunu bilmiyordum. Aracımı aldıktan 4-5 ay sonra, aynı firmadan takas için fiyat aldığımda, bana 490.000 TL teklif ettiler. Kendim aracı ilana koyduğumda ise en fazla 430.000 TL verebileceğini söyleyenler oldu. Bu durum, 2024 yılında asgari ücretin 17.000 TL olduğu bir dönemde, 8,2 aylık maaş tutarında bir zarara denk geliyor.

Satın alma kararı benim tercihim oldu; ancak bu sürecin bu kadar problemli bir sonuca varacağını öngörememiştim. Karar aşamasında, satış temsilcilerinin ilanlardan en yakın kilometredeki aracın 640.000 TL olduğunu ve bu aracı kolayca kâr ederek satabileceğimi söylemeleri de etkili olmuştu.

Nev Oto Spoticar ilanlarını incelerseniz, açıklamalarda şu ifadeye rastlayabilirsiniz: “Not: Araç ekspertizinde plastik aksamlar ve marşpiyeller değerlendirmeye alınmamıştır.” Bu tür bir ibare, Spoticar markasının arkasına sığınılarak değerlendirmeye alınmayan parçaların olduğunu gösteriyor ve bu durum kabul edilemez. Üstelik bugün başka bir Spoticar bayisinden aracım için teklif bile alamıyorum.

Bu yazıyı yazma amacım herhangi bir talepte bulunmak değil, sadece Nev Oto Spoticar ve Nev Oto grubundan alışveriş yaparken iki kez düşünmeniz gerektiğini belirtmektir.

Rızkı veren Allah’tır. Bugün ben burada büyük bir zarara uğramış olabilirim; ancak inanıyorum ki, bir gün hem Nev Oto hem de bu aracı bana satan kişiler yaptıkları yanlışların karşılığını göreceklerdir.

Yetkili Serviste Sürpriz Fatura Ve Zorla Ödeme Mağduriyeti

Ülkü
04 Ağustos 2025 20:59

17 Temmuz 2023 10:02
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

22 Aralık 2024 13:57
Gizli Kusurlar Ve Yanıltıcı Bilgilerle Mağduriyet
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

13 Ekim 2023 17:03