Kürşat sonuçtan hiç memnun değil

07 Nisan 2024 12:15

14.06.2023 tarihinde iPhone 8 Plus telefonumu batarya değişimi ve çatlak olan arka kapak değişimi için Nettech İzmir Konak şubesine teslim ettim. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra cihaz aynı gün tarafıma teslim edildi. O günden itibaren cihazı şu güne dek, yaklaşık 10 aydır kullanıyordum. Bataryanın şiştiğini ve artık şarj tutmadığını fark edince, Nettech'i aradım ve durumu anlatarak bataryanın garanti kapsamında değişmesini talep ettim. Çünkü işlem yapılırken 'bataryalarımız 2 yıl garantilidir' denilmişti ve kendi sitelerinde de bu şekilde yazıyordu. Ancak, aldığım cevapta bataryaların iki yıl garantili olmadığı, ancak bana söylenen söz karşısında yardımcı olmak adına bataryanın sadece parça fiyatına, işçilik ücreti alınmadan değiştirilebileceği, ancak Konak şubesinin kapandığı ve cihazın Bursa Nilüfer şubesine göndermem gerektiği söylendi. Ben de kabul ettim ve 2.04.2024 tarihinde kargoladım. Cihaz, 5.04.2024 tarihinde elime ulaştı. Cihazda yaptığım kontrollerde bataryanın değişmiş olduğunu; ancak, gönderirken sağlam olan Touch ID ve Home tuşunun artık çalışmadığını, ayrıca ön cama yapışık olan ekran kısmının camdan ayrılarak çıkarıldığını ve yerine yan sanayi bir ekran takıldığını fark ettim. Bu durumdan nasıl emin olabildiğimi açıklamam gerekirse, yıllardır kullandığım telefonun ekranının hangi kısımlarında piksel kaybı olduğunu biliyorum. Yani kendi ekranımı çok iyi tanıyorum. Bu kayıp piksellerin telefon ekranında artık görünmemesi, ekranda çeşitli noktalarda 'mürekkep akması' diye tabir edilen siyah noktaların oluşması ve ekranın en altında yatay şekilde bir siyah çizginin bulunması, bunların daha önce olmadığını gösteriyor. Daha önce de iPhone 6s cihazıma Nettech Konak mağazasında yan sanayi ekran taktırmıştım ve yine ekranda bahsettiğim arızalar, yani yan sanayi ekran emareleri görülüyordu. Dolayısıyla yan sanayi ekranın nasıl bir görünüme sahip olduğunu anlayabiliyorum. Bu konuyu Nettech Bursa Nilüfer şubesi ile görüştüğümde, böyle bir şeyin mümkün olmadığı, sadece batarya değişiminin yapıldığı ve gerekli Home tuşu kontrollerinin yapıldığı iddia edildi. Biraz ısrarcı davranınca, bütün işlemlerin kamera kayıtları ile kaydedildiği ve bunların inceleneceği, konu ile ilgili Ramazan Bayramı'ndan sonra dönüş yapılacağı söylendi. Mağduriyetimin ivedilikle çözülmesini rica ederim.

15 Nisan 2024 01:47

Mevzu bahis konulardan dolayı cihazı bir kenarı koymuştum ve kullanmıyordum 13.04.2024 tarihi itibari ile cihazdan almam gereken bir bilgi olunca şarjının bitmiş olduğunu görüp şarja taktım fakat cihazın hiçbir şekilde şarjı dolmuyor şarja takılıysa açık kalıyor şarjdan çekince kapanıyor üstelik telefon batarya ömrü kısmına girince servis uyarısı veriyor halbu ki elime geldiğinde sağlığı %100 DÜ. Firma telefonumu hakikaten çöp etti yazık günah.

09 Mayıs 2024 00:56

Nettech Bursa Gazcılar şubesinde bulunan ve bana teknik müdür olarak tanıtılan Kenan Bey ile görüşmelerimizin sonucunda sorunum çözüm buldu. Kenan Bey telefonum ile bire bir ilgilenerek gerekli işlemleri ücretiz olarak yaptı (diğer çalışanların aksine çözüm odaklı, müşteri memnuniyetine önem veren, konuşma üslubunu bilen, ilgi ve alakalı bir kişilik), telefonum şu an eksiksiz çalışıyor, Teşekkürler.

Ahmetcan
26 Şubat 2024 14:32

Talha
07 Kasım 2023 19:17
Nettech Arka Kapak Tamiri İçin Cihazımı Verdim Ekranımda Ölü Piksel İle Aldım
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Ekran Koruyucu Garanti Kapsamında Değiştirilmedi, Mağduriyet Yaşıyorum

Sedat