Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurs Ücreti Adaletsizliği Ve İsraf

15 Aralık 2023 19:17

Halk Eğitim Merkezi Beylikdüzü'ndeki yetişkin kursiyerim. Her branştan 'Okul Aile Birliği bağışı' adı altında hesap numarası verilerek 200 TL, çalgılı kurslardan ise 500 TL kurs ücreti zorunlu tutuluyor. Bu uygulama, görevinde olan müdür hanım ve branş öğretmenleri tarafından yürütülüyor. Hocalar, kayıt esnasında ekstra para talep ediyorlar. Bizler, ev hanımları olarak bilgi ve becerilerimizi artırmak, sosyal çevre edinmek için bu kurslara katılıyoruz. Ancak kurs malzemelerinin maliyeti de ayrı bir yük oluşturuyor. Beni en çok üzen, toplanan paralarla okulun balkonunun kapatılıp restorasyon yapılarak keyfi bir sigara odası haline getirilmesi. Halbuki zaten bir öğretmenler odası mevcutken. Ayrıca, branş hocaları vakıf okullarında ders veriyor olmalarına rağmen, Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı oldukları gerekçesiyle bizlerden yine 200 TL kayıt parası alınıyor. Sınıflarda gerekli malzemeler olmadığı için, biz kursiyerler kendi aramızda para toplayıp temin ediyoruz. Verilen hizmet bu yükümlülüklerin karşılığını vermiyor. Bu haksız uygulamalara lütfen 'dur' deyin. Birçok öğrenci bu nedenlerle kursu terk etmek zorunda kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sürekli Para İsteyen Okul

15 Mart 2024 11:52