Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Direksiyon Sınavında Yokuş Kalkış İtirazı

24 Mart 2024 00:09

23 Mart 2024 tarihinde saat 15:15'te Manisa/Kula Özbal Sürücü Kursu'na ait '45ANZ 571' plakalı araç ile direksiyon sınavına katıldım. Park etme, sinyal verme gibi işlemleri başarıyla gerçekleştirdim. Ancak yokuş kalkış sırasında aracı hafifçe kaydırdım ve bu sebeple komisyon tarafından sınavım durduruldu ve başarısız sayıldım. Aracı tekrar hareket ettirmeme izin verilmedi. Yokuşta aracın kayması küçük bir hatadır ve bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konunun araştırılmasını talep ediyorum. Zaten yüksek miktarda sınav ücreti ödemekteyim ve bu durum hakkımın yendiğini hissettiriyor. Lütfen bu konunun araştırılmasını sağlayın. Bu konunun takipçisi olacağım ve gerekli tüm mercilere şikayette bulunacağım.

milli-egitim-bakanligi-meb-direksiyon-sinavinda-yokus-kalkis-itirazi-1.jpg

Gökhan
Gökhan

Merhaba, Direksiyon sınavlarında belirlenen kriterleri başarıyla gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bunlardan en önemli kategorilerinde yeralan yokuş kalkış işlemleridir. Bu nedenle yokuşta el freni çekip el freni desteği ile kalkabilirsiniz. Sınav iptali haklıdır aracı geri kaydıramazsınız.

Ayşe

El frenini hoca bizi öğretmiyor derste oda riskli acemi biri için, ben park ve sinyallerimi her şeyi yaptım yokuş kalkışta az kaydırdım prosedürlere baktığımda yokuşta aracı 50 cm kaydırmak sarı hata olarak gösteriyor evet bu hata ama ikinci kez yaparsam sınavdan kalırım ben bunu açıklamaya çalışıyorum

Ahmet
Ahmet

Eğimli yolda kalkış yaparken 50 cm den fazla aracı geri kaydırmak sınavdan başarısız olma gerekçesidir ve ikinci bir hak vs yoktur sınavdan kalırsınız.

Sarı hatadır iyi araştırın

14 Ocak 2024 20:47