Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ankara'daki İlköğretim Okulunda Öğretmenin Şiddet İddiaları

14 Aralık 2023 21:23

Ankara Mamak'taki Metehan İlköğretim Okulu'nda 1-E sınıfı öğretmeni İ****** H**** C*****, oğlumun öğretmeni olarak görev yapıyor. Okulun ilk haftalarında öğrencilerin kulaklarını çekme, kafalarını birbirine vurma, masadaki materyallerle vurma gibi eylemlerde bulunduğunu gözlemledik. Bu durumu toplantıda dile getirdiğimizde oğlumdan özür diledi. Ancak sonrasında oğlumu kolundan sürükleyerek ceza olarak başka sınıflara götürdü. Bizim uyarılarımız üzerine fiziksel şiddeti bıraksa da psikolojik şiddete başvurarak bağırma, dinlememe, ceza olarak başka sınıfa götürme, beslenme saatinde yemek yedirmeme veya diğer arkadaşlarından ayırma gibi yöntemlere başvurdu. Keçiören'deki okuldan da benzer davranışlar yüzünden bu okula gelmiş. İnatlaştığı ve eğitim adı altında cezalandırdığı çocuk henüz 6 yaşında. Okul değişikliği yapmak istedik ancak kayıtlar dolu olduğu için mümkün olmadı. Sınıf değiştirmek istedik fakat eğitim verilmediği için diğer şubelerden sınıfça çok gerideler. Diğer öğrenciler okumayı, yazmayı öğrenip sayılara geçerken, sınıf değişikliği de yapılamadı. Birçok kez konuşmamıza rağmen öğretmen, her fırsatta psikolojik şiddete devam ediyor ve biz çaresiz bir şekilde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben, gereken yerlere bu konuyu arz edeceğim. Lütfen yardımcı olun.

Öğretmenlerin Şiddet Ve Hakareti Nedeniyle Değişim Talebi

02 Eylül 14:16

27 Eylül 2023 10:12

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenin Davranışları Ve Yetersiz Soruşturma Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

12 Eylül 03:09
Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri