Eğitim Bursları Yetersiz Kalıyor: Artış Talebi

17 Kasım 2024 19:06

Sayın Yetkili,

Ben ö. K**** K*******, bir öğrenci olarak sizlere önemli bir konu hakkında düşüncelerimi iletmek istiyorum.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) kapsamında alınan burs miktarı, birçok öğrenci için eğitim hayatını desteklemek adına büyük bir anlam taşımaktadır. Ancak, mevcut burs miktarının günümüz ekonomik koşulları göz önüne alındığında temel ihtiyaçlarımızı karşılamada yetersiz kaldığını üzülerek belirtmek isterim.

Özellikle artan eğitim masrafları, yol ücretleri, kırtasiye giderleri ve diğer temel ihtiyaçlar dikkate alındığında, bu bursun günümüz şartlarına uygun bir şekilde artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Önerim, bu miktarın en az 3.000 TL olacak şekilde güncellenmesidir. Bu, biz öğrencilerin eğitim sürecine daha iyi odaklanmasını sağlayacak ve ailelerimizin üzerindeki maddi yükü bir nebze olsun hafifletecektir.

Eğitime verilen değerin farkında olarak, bu konuda gerekli değerlendirmelerin yapılmasını ve burs miktarının iyileştirilmesi adına adımlar atılmasını arz ederim.

Saygılarımla,
ö. K**** K*******

Yorumlar (11)

Abidin

Dostum bence o kadar yüksek zam yapmazlar zamlar askeri ücret oranına göre yapılıyor diye biliyorum ama son zamla 2000 TL üstüne çıkarız

Yatan var mı

Bakan var mı?

Tamam barış sağ ol

Nisa pazar günleri yatmaz

Nisa

Aralık ayı bursu yatmış mı nereden sorguluyorsunuz

Yatmamış sorgulattım

Barış

Yatan var mı ATM yakın değil bize

Abidin

Dostum onun için bizim oylarımız pek yetmez. Ama şansını dene

Ömer
Ömer

Aslında bir kamuoyu oluşturursak 3000 TL'ye kadar artabilir Dün CİMER e şikayet gönderdim umarım sizlerde yaparsınız

Bu arada 1800 TL yatmış az önce sorgulattım

18 Temmuz 2024 15:25
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2024 21:36

28 Mayıs 2024 19:36