İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Memorial Hastanesi Antalya Acil Hastadan Ameliyat Ücreti Aldı

12 Haziran 2024 00:55

07.06.2024 tarihinde saat 15:16 civarında evime en yakın sağlık kuruluşu olan Özel Memorial Antalya Hastanesine kalp ağrısı şikayeti ile acilden giriş yaptım. 2 Defa EKG çekilerek kan tahlili yapıldı ve serum bağlandı. Acil doktoru EKG de sıkıntı çıktığını hastahanelerinde kardiyoloji bölümü olmadığı için Özel Memorial Antalya Hastanesindeki kardiyoloji doktoru ile görüştüğünü ve doktorun kan sulandırıcı iğne yaparak tekrar EKG çekin ve kan tahlili yapın talimatına istinaden bu işlemler yapıldı. Tahliller sonucunda bana kalp krizi geçirdiğimi beni acilen ambulans ile Özel Memorial Antalya Hastanesine sevk edeceğini kırmızı alan hastası olduğum için herhangi bir ücret ödemeyeceğimi söylediler. Beni acilen ambulans ve hemşire ile ambulans sireni açılarak ve EKG cihazına bağlayarak saat 18:05 civarında Özel Memorial Antalya Hastanesine teslim ettiler. Hemen hasta katına alarak EKG ve kan tahlili tekrarlanarak acilen doktorun gelip acil olarak beni ameliyata alacağı bilgisi verildi ve ben acı ve sancı ile uğraşırken tarafıma çeşitli evraklar okutulmadan hızlı bir şekilde imzalatıldı. Beni saat 21:05 civarında ameliyata alıp kalp damarımı anjiyo ve balon yaparak açtılar. Sonrasında 2 gün hastahanede yatışımı yapıp 09.06.2024 Pazar günü taburcu ettiler. Taburcu olurken bana 55.000-tl civarında hesap çıkardılar. Ödeme sırasında acil olarak kırmızı alandan geldiğimi neden bu kadar hesap çıktığını sorduğumda muhasebedeki görevli bayan fark etmez kırmızı alanda olsanız bu tutar çıkar dedi. Çocuğumun evde rahatsız olması, kusma ve ishal şikayeti olduğu için acil olarak ödemeyi kredi kartımdan yaparak çıkış yaptık. Fatura ve yapılan işlemlerin dökümünü istediğimde hafta sonu olduğu için veremeyeceklerini daha sonra gelip talep edersem düzenleyebileceklerini bildirdiler. Bir gün sonra e-nabızdan kontrol ettiğimde Özel Memorial Antalya Hastanesine kaydımın poliklinik muayenesi olarak açıldığını gördüm. Hastahaneye giderek benim kaydımın kırmızı alandan yapılması gerektiğini ancak poliklinik muayenesi açılarak işlemlerimin yapıldığını ve gerekli düzenlemenin yapılarak ücret farkının tarafıma iadesini istedim. Bana acil giriş seklinde işlemlerin değiştirilemeyeceğini söylediler. Kalp krizi geçirdiğimi bildikleri halde sırf para kazanmak için kendi kurumları arasında bu tarz bir uygulama yaparak, sadece para kazanmak amaçlı işlem yapılmıştır. Konu hakkındaki tüm yasal haklarımın kullanılması ve gerekli düzeltmelerin yapılarak ücret iademin tarafıma yapılması istiyorum.

12 Haziran 2024 08:56 (Şikayetten 8 saat sonra)
İsmail
İsmail
13 Haziran 2024 12:03

Hasta ilişkileri bölümünüz ile görüştüm ancak sorularıma cevap alamadım. Aynı kuruluşa ait 2 hastane suçu birbirine atıyorlar. Medstar biz acil gönderdik diyor, Memorial biz ambulansla gelse de normal muayene girişi yaptık diyor. Ambulansla ve hemşire ile EKG cihazı bağlı olarak, ambulans sirenli olarak sevk edilen bir hasta nasıl oluyor da normal muayeneye gelmiş olabilir.

Güven sonuçtan memnun

29 Haziran 2024 12:40
"Hızlı geri dönüş için teşekkür ederim."

Memorial Ataşehir Hastanesi'nde Yaşadığım Korkunç Deneyim Ve Haksız Ücretlendirme

21 Haziran 2024 15:23
memorial-atasehir-hastanesinde-yasadigim-korkunc-deneyim-ve-haksiz-ucretlendirme-1.pdf
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

09 Şubat 2024 19:55
Tahir sonuçtan hiç memnun değil

Doğum Ücreti Sürprizi: Memorial Antalya Hastanesi'nde Beklenmedik Masraflar

14 Aralık 2024 10:10